Нека ви влезе веке еднаш во глава ова... фала ИрисIris напиша:Alfred Adler ima kazhano edno misla koja za mene e broj 1 vo vistinskata ljubov: "Za brakot da bide uspeshen, treba povekje da mislish na partnerot odkolku na sebe, no toa da bide vzaemno."
И сега, првиот и вториот пасус...? реши сеsagaqua напиша:И сето тоа само поради едно:ЉУБОВ...Искрена, чиста, невина, безусловна, дадена и само дадена без никакво барање за возврат.
Е да. Научив нешто многу важно во врска со сакањето:star: Не давај ништо, за да добиеш СЕ. Токму тоа е најважно во љубовта...Не давај и ќе добиеш! Ако даваш,ќе ти се врати како бумеранг....но во одвратна верзија
----------------------------------------------------------sagaqua напиша:Дефинитивно не знам да сакам! Имав голема среќа некој да ми го покаже тоа. Да ми покаже за кого пролеав море од солзи,за кого се отворив да плука по мојата љубов и како таа љубов ми беше возвратена. Тој некој знаеше да ми покаже како изгледа кога даваш СЕ а добиваш гадење, исмејување, понижување...ЕКСПЕРТ кој знае да ги искаже сите можни одвратни чувства, знае се што треба да ме направи да се чувствувам....всушност да не се чувствувам. Да се прашувам која сум? Дали постојам? Зошто постојам?
И сето тоа само поради едно:ЉУБОВ...Искрена, чиста, невина, безусловна, дадена и само дадена без никакво барање за возврат.
Е да. Научив нешто многу важно во врска со сакањето:star: Не давај ништо, за да добиеш СЕ. Токму тоа е најважно во љубовта...Не давај и ќе добиеш! Ако даваш,ќе ти се врати како бумеранг....но во одвратна верзија
Кажав предходно мн. го сакамGarfield напиша:А за овој?
Да кажеме дека сум спремна на некои работи, ама никој не беше како мојата прва љубов и нема да биде, бидејќи не може да се врати времето, дури и да може пак ќе беше он.Garfield напиша:Шо значи и за овој се би направила. Нели.