Колку деца би сакале да имате?

Колку деца би сакале да имате?

• Вкупно гласачи
    1.142

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Поради многу причини најмногу поради финансии :confused:
Какви глупости.........никогаш нема да имаш семејство ради финансиите.Па ниту знаеш ни со каков човек
е се ожениш/омажиш, ниту каква ќе ти биде некогаш материјалната состојба,ако е ради тоа.........

B

BBlisto

Гостин
децата се дар од бога. јас би сакал да имам онолку колку што ќе можам да издржам финансиски. иако јас веќе имам 5 деца може да се каже. имам 2 кучиња и 3 мачки кои ги рачунам како мои деца. љубовта кон другите е љубов кон себе. да ги сакаш другите значи да се сакаш себеси. треба што повеќе да сакаме за што повеќе се осознаеме себеси и нашиот пат овде.
Е вакво нешто кога ќе прочитам...Како може бе мачки и кучиња да се споредуваат со деца? За едно дете да изгледаш треба да му обезбедиш се, од храна, облека, образование, па до екскурзии и пари за излегување...Што од тоа е потребно за една мачка?

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Е вакво нешто кога ќе прочитам...Како може бе мачки и кучиња да се споредуваат со деца? За едно дете да изгледаш треба да му обезбедиш се, од храна, облека, образование, па до екскурзии и пари за излегување...Што од тоа е потребно за една мачка?
Ако не си чувал домашно милениче (правилно, како што треба) до сега, тогаш не можеш да си земеш за право да ја потценуваш одговорноста која доаѓа со чувањето на истите.

Stefus Corp.

Рационална Коза
Член од
22 август 2012
Мислења
2.097
Поени од реакции
1.821
Сакам деца ама не сакам да се грижам постојано за нив...(колку апсурдно звучи)...Реално 1 максимум 2 и тоа да не е бидат премногу на моја одговорност и да не се претргнуваме премногу за нив.

Член од
22 септември 2012
Мислења
61
Поени од реакции
20
љубов и внимание пред се без разлика што многу помалку во однос на финансии е потребно

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
љубов и внимание пред се без разлика што многу помалку во однос на финансии е потребно
Апостоле, тоа оди и кажи им го на оние што сеуште со пајтони и точаци собираат пластични шишиња за рециклирање, а имаат по 6-7 деца..
И секако на оние што се без работа, социјални случаи, а немаат деца.....

Член од
17 август 2012
Мислења
49
Поени од реакции
5
Не е само на да ги набереш 3-4 деца а да неможеш да им овозможиш добар живот, така да 1 до 2 е најдобро според мене, сепак треба да мислиш и за нивната иднина, школување и сл. се зависи од финансиите :)

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Не е само на да ги набереш 3-4 деца а да неможеш да им овозможиш добар живот, така да 1 до 2 е најдобро според мене, сепак треба да мислиш и за нивната иднина, школување и сл. се зависи од финансиите :)
Друже ако немаш пари т.е. ако немаш редовна работа и солидна плата и тие 1-2 деца ќе ти бидат огромен товар ............ и само едно дете да имаш пак треба да имаш редовна работа и солидна заработувачка, во спротивно твоето дете/деца ќе се разликуваат од средината !

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
ke pocneme so edno ... pa kolko dade Gospod:)

Se moze da ceka i da si dojde na svoeto mesto decata ne... se gubi plodnosta na mazot i na zenata ako mnogu cekate, strasno sto se nema da vidite vo bolnicite koi vrsat in vitro primer vo
re-medika kolku mladi bracni parovi koi razmisluvaale kako vas prvo da se sredam pa potoa ce dojde i dete cekaat za in vitro oploduvanje moj savet pobrzajte da ne bide kasno dodeka se zivi vasite roditeli da vi pomognat okolu cuvanje na decata nesto finansiski da odvojat za deteto sto e mnogu mnogu vazno koga ce dojde dete ..

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095
Едно време мислев дека три е супер бројка.
Едно е греота, што ќе прави само, две пак ако се само ќе се караат, а ако се три, третото ќе ги смирува. Јака логика. :D

Сега си мислам дека со три не би издржала, немам нерви јас толку.
Една братучетка почесто иде со малата, таа пак е право срце, али некогаш како збеснува, одма ми се крева коса. Сакам мирни, паметни деца бе, овие сите ко збеснати се.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Сакам деца ама не сакам да се грижам постојано за нив...(колку апсурдно звучи)...Реално 1 максимум 2 и тоа да не е бидат премногу на моја одговорност и да не се претргнуваме премногу за нив.
А зашто воопшто да правиш деца ? Боље не ги ни прави....

Kajgana Shop

На врв Bottom