Колку ги обожавате децата?

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.842
Поени од реакции
50.174
иии ептен,дечар сум невиден,имам многу внуци и кога идам по гости со нив ми е најубаво да си седам,си прааме муабет си играме со топки и џамлии колички и све,и сите ме знаат по име (на што ми љубоморат многу роднини)се у свему интересни се,не ме прашуваат за факултет за работа не ме тераат да се женам како постарите присутни таму и то. :)

напомена.
не трпам бебиња,мразам детско-бебешки речник(аугугу њањааа кајситиии:S) и мразам кога ми ги даваат по телефон да им праам муабет. :)

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
премногу ги сакам....воопшто не ме нервираат....имам живци за нив еден куп....и многу сакам да ги нервирам да пиштат да плачат...:vozbud:

AnaMercury

Love is only a feeling...
Член од
30 декември 2007
Мислења
1.097
Поени од реакции
190
Немам живци ич :nenene: ако детето е мирно ок е, али ако почне да ме нервира...еее тогаш не знам...

Наташа Радио Милева Мара

Проф. Др. Маг. Мами
Член од
29 април 2005
Мислења
3.835
Поени од реакции
1.118
Немам живци ич :nenene: ако детето е мирно ок е, али ако почне да ме нервира...еее тогаш не знам...
Ќе го треснеш од зид?Или подобро брцни му во грло и извади му гласните жили :pipi:

Ајанта

Македонка
Член од
21 декември 2008
Мислења
580
Поени од реакции
37
Многу сакам деца, ама не ги доживувам и третирам како Барби-кукли што мрдаат, туку како мали луѓе. ДЕЦАТА НЕ СЕ ИГРАЧКИ, НИМ НЕ ИМ НЕДОСТИГА ЧОВЕЧНОСТ, ТУКУ ЖИВОТНО ИСКУСТВО. во контактот со деца секојпат ја имам на ум оваа девиза и настојувам да придонесам да стекнат позитивно искуство:pipi:

Ladies'_Man

Страхотен пич
Член од
31 декември 2008
Мислења
156
Поени од реакции
12
Гоолем дечар сум..едноставно се единствените на кои можам да им верувам...не се затруени со човечната алчност,завист,и љубомора.

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
Хехе.. да не почнуам.
Вчера, кај другарка ми и ја запознав внуката. Пет годинки имаше. Абе кукле, што да ти зборам. За мерак, ангелче. Како да немаш живци за такво прекрасно детенце.

Б

Бат Елохим

Гостин
ne sum decarka, vo smisol da si igram so niv. ama moite deca se trudam sekogas da bidat isslusani, da pocuvstvuvaat deka se vazni i nivnite mislenja i deka gi razbiram nivnite problemi. Nekogas se nepodnoslivi, stanuvaat od sabajle i se karaat do vecer, ama i malecki se (5 i 6) pa najcesto samo im ja prekiunavam kavgata so muabetot: Dosta vise, kako svekrvi ste :)))
A i mnogu sakam bebinja :) decata moi se razlika samo 13 mseci, pa nekako se naviknav bebe da imam doma... i sega mi fali :)

Член од
13 декември 2008
Мислења
165
Поени од реакции
3
mnogu sakam mili i vospitani decinja. cel den mozam so takvo da si se zanimavam i muabet da si pravam. koga bev na gosti kaj vnuk mi, ne me pustase i do vc sama da pojdam :pos2:srcka e.
eh sega so me neriraat nekoi deca me nerviraat-trcaat, fakaat sekade, lom pravat, vreskaat, piskaat, inaet ti vodat- ti mu vikas vaka, toa namerno inaku pravi, lele so takvi nemozam 10 min da sedam. mi ide da mu stanam i da go dupnam od kotek. ke te izmorat i psihicki i fizicki.

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Ја не сваќам зашо ама еден куп другари и другарки не сакаат деца (барем така викаат сеа) а ја и другар ми уше сеа си замислуваме као би ни било закон и супер коа нашите деца ќе си играат и дружат заедно и ние као постари као ќе се дружиме сеуште... не ги сваќам стварно..:nesum:

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Ихихи, само да имам мои!:)
Со деца сум од кога знам за себе...Што братучеди, па после и внучиња, што на мајка ми малишаните у школо... Скроз ме мрднуваат, ама не можам без нив.. Дури и еден другар ми рече дека сум попримила гестикулации од нив и некои изрази на лицето:) оох, но како да не им ги јадеш образите смешни кога те прашуваат некоја глупост или будистичка филозофија.. Се за нив. Се.

Член од
24 ноември 2008
Мислења
9
Поени од реакции
0
Многу сакам деца.И пред да станам мајка обожавав да си играм со внучињата.А сега си играм со син ми.Моментално поминувам низ моето второ детство.:pipi:

Член од
7 јануари 2009
Мислења
391
Поени од реакции
20
Gi sakam decata,bilo koja vozrast da se.Ama samo koga se dobri i vaspitani,ako ne se mi se ezi kozata od nekulturni deca.Primer pred nekoj den bev na rodenden kaj deteto na mojata prijatelka tamu bea dojdeni i drugi prijateli so decata ama tie deca bea LUDI i KRAJNO NEVASPITANI.Majkata na decata isto spored mene ne e normalna zatoa sto non stop im se derese te na ednoto te na drugoto dete no tie ne ja reckaa dva posto.Dva saata posedov tamu i mi se slosi od haosot sto go pravea okolu sebe.Taka da sum na mislenje deka decata se slatki no zavisi kako ke gi vospitas.Jas licno dobivam strav kakvi deca ke imam dobri i mirni ili nedaj boze ludi,ako se ludi ke se ubijam,nemam nervi da gi trpam.

Член од
30 декември 2008
Мислења
131
Поени од реакции
20
Децата не само што се најголемиот благослов,тие се и иднина на општеството-и не верувам дека воопшто постои човек што не ги сака.Многу е глупаво да се каже дека не ги сакаме затоа што и ние сме биле некогаш деца,и сеуште сме деца на своите родители,па затоа не е убава ситуацијата и нам некој да не мрази или мразел(во минатото).Со еден збор би рекол дека ги сакам и ќе ги сакам.

Kajgana Shop

На врв Bottom