Колку време седите во кафиќ/ресторан?

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Сум забележувал луѓе, кои ќе дојдат да испијат кафе некаде, или да излезат во петок/сабота вo некоја кафеана, и по (одприлика) 30мин. да си отидат.
Нормално ,има и некои кои се забораваат на масата/шанкот, и лигават едно кафе повеќе 2 часа. :)
Јас не сум од тие кои доаѓаат во некое кафуле "на 5 мин.", но не седам ни "5 саати" :)
Какви сте Вие? Се пронаоѓате меѓу овие два карактера или фаќате средина? :)

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Што е со темиве за кафичи денес? :)

Седам саат време највише у кафич, колку да се исцирка пичето. Ретко зиам две тури кога сум у кафич.
У ресторан т.е. кафана е другачија ситуацијата и таму може да се заглави до фајронтот у зависност што се слави. Што поголема дешавка се десила=толку повеќе пиење=толку повеќе седење.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Ќе умрам од страм ако седам појќе од 20-30 минути.

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
од се зависи со кого си...........

Шота Буби

нотар
Член од
4 март 2009
Мислења
3.087
Поени од реакции
1.780
Ќе умрам од страм ако седам појќе од 20-30 минути.
со 10 години и мене ми беше срам...

иначе 1 саат е нормално уз кафе,вода...ако се запијам алкохол знаат и седум саати да станат и тоа без срам:toe:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Обожавам да седам во кафич, да си се опуштам со кафенце (порано и со цигарче:icon_lol:), па муабети, смеење, зезање. Кога сум во кафич, сакам лагано да си седам, не на брзина да го испијам кафето и да фатам џаде, едноставно сакам да си уживам во тие моменти. И се случило и сама да си седнам во кафич и да си уживам со кафето на раат. Ако треба да седам испод саат време во кафич, воопшто не ни седнувам, налет и кафе и све.

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
А помине сат време, мене сила некоја ми иде, збеснувам, и едвај чекам да станам да си одам. Не можам долго време на едно место да седам, така да саат време доволно ми е да се релаксирам. Е за викенд нормално подолго време се заседувам, алкохол в рака, друго е. :icon_lol:

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Си поседувам. Минимум саат. Се случува и втор пат да нарачам, па така па уште подолго седам.
Мерак ми е кафе/сок/пивце со уживање да си ги испијам, а не на трчање и да ме нема.

S

smart ass

Гостин
Се знае кога испаѓам и терам дневна шема со др5угар/ки колешки пријатели кафе + муабет...и толку,а кога излегувам навечер за парти тогаш би парти...вообичаено прецизно калкулирам,и однапред планирам штета,покрај мене има премногу варијабили.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
зависи
од 1ипол саат до 3-4 саата....
се зависи од друштвото...

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Зависи од околноста, од расположението, ама час до два преку сила.
На пример ако бегам од часови знам да се оставам и многу повеќе.

Kajgana Shop

На врв Bottom