Колекционери на Драгоцени Камења

Член од
23 јуни 2011
Мислења
9.678
Поени од реакции
3.267
Освен кај тој стариот на Рекорд, каде на друго место во Скопје има продавница за драгоцени камења?
 
N

Nathan

Гостин
Освен кај тој стариот на Рекорд, каде на друго место во Скопје има продавница за драгоцени камења?
Полускапоцени камења во на вид на cabochons и други обработени форми имаш во монистарата „Делфина”, карши „Кај Маршалот” и кај Бугарките на Бит-Пазар. Само, имај предвид дека се' што се нуди на нашиов пазар (вклучувајќи го и „Деко”) е веројатно од синтетичко потекло (најлесно воочливи се тиркизот и малахитот).
 
Член од
23 јуни 2011
Мислења
9.678
Поени од реакции
3.267
Полускапоцени камења во на вид на cabochons и други обработени форми имаш во монистарата „Делфина”, карши „Кај Маршалот” и кај Бугарките на Бит-Пазар. Само, имај предвид дека се' што се нуди на нашиов пазар (вклучувајќи го и „Деко”) е веројатно од синтетичко потекло (најлесно воочливи се тиркизот и малахитот).
Каде да купам со добар квалитет кај нас?
Или па ако нема кај нас, тогаш во Бугарија...
 
Член од
12 февруари 2014
Мислења
5.801
Поени од реакции
17.030
Каде да купам со добар квалитет кај нас?
Или па ако нема кај нас, тогаш во Бугарија...
Во Софија имало музеј за кристали. Имав бугарска страна за кристали, ама за тие што ги наоѓаат низ Бугарија(треба да проверам на фејсбук). За кои кристали си заинтересиран?
 
Член од
23 јуни 2011
Мислења
9.678
Поени од реакции
3.267
Во Софија имало музеј за кристали. Имав бугарска страна за кристали, ама за тие што ги наоѓаат низ Бугарија(треба да проверам на фејсбук). За кои кристали си заинтересиран?
Било кој само да е квалитетен. Ако треба и ќе дуплирам од некои.
 
Член од
12 февруари 2014
Мислења
5.801
Поени од реакции
17.030
Било кој само да е квалитетен. Ако треба и ќе дуплирам од некои.
Ова е бугарската група за кристали, луѓе кои сами ги наоѓаат низ локалните места. Види дали ќе најдеш нешто што ќе ти фати око. Инаку кристали со баш висок квалитет имам наоѓано само преку интернет и нормално, цените се повисоки за нив.
 
Член од
23 јуни 2011
Мислења
9.678
Поени од реакции
3.267
Ова е бугарската група за кристали, луѓе кои сами ги наоѓаат низ локалните места. Види дали ќе најдеш нешто што ќе ти фати око. Инаку кристали со баш висок квалитет имам наоѓано само преку интернет и нормално, цените се повисоки за нив.
Како се вика групата?
 

MkD

Член од
6 октомври 2007
Мислења
1
Поени од реакции
0
здраво. вчера најдов некои чудни камења, некој ако има искуство да каже нешто во врска со овие камења 67554413_460283984520792_2097937188741185536_n.jpg 67579786_728887644231980_6463442124212797440_n.jpg 67580319_426401698088437_4283602864074391552_n.jpg 67594094_2484844971578679_2890601466534297600_n.jpg 67602232_619248248564176_3523754262431531008_n.jpg 67625189_402494383723270_6992747313881939968_n.jpg 67642725_508834036588663_7989454656000491520_n.jpg 67663647_444428612811089_6341582773765013504_n.jpg 67685752_649827848848530_5921164539876868096_n.jpg 67687268_2489556531277135_6495231848640151552_n.jpg 67697559_1187462321461168_5557815546495369216_n.jpg 67716425_2289928474592066_8036631839500140544_n.jpg 67718565_2447042338722040_9221462245286871040_n.jpg 67755191_573944846343349_6707382917867241472_n.jpg 67793664_441593976433111_2300837211945304064_n.jpg 67811781_923926694624623_3679321143283548160_n.jpg 67812339_921710551527708_6620310513299488768_n.jpg 67825697_354728215195650_1394669017377013760_n.jpg 67831672_500071677418770_8606250133375418368_n.jpg 67868064_444297496125205_8755495350648700928_n.jpg
 
Член од
12 февруари 2014
Мислења
5.801
Поени од реакции
17.030
Не е затоа што како монолог да си водев на моменти. :D
Кога веќе почна, еве ми еден од омилените.
IMG_20191029_152048_202.jpg
 
На врв Bottom