Колекционери на Драгоцени Камења

Стев

Word Bearer of the New World Chaos
Член од
19 декември 2019
Мислења
1.875
Поени од реакции
1.963
20200121_122657.jpg 20200121_122700.jpg
Автоматски споено мислење:

Зошто си ја отстранувал бојата?
Може да им пречи на камењата?
Камењате се купени одделно. Кутијата е правена дома. Кутијата имаше бело со сини и црвени траки и некој букви. На нив се освен постементите за камења од стиропор, се додадени и налепниците и држачи за шајки за ѕид
Автоматски споено мислење:

Вака изгледаа на куповање(дел се од и-беј, дел се ручно купени)
 

Attachments

Член од
30 мај 2019
Мислења
308
Поени од реакции
400
Стев, геолог (минеролог) си? Интересна колекција.

Имам и јас некои убави примероци, што сум наоѓал од природа (аметист имам од близина на рудник најдено), што подарени, и нешто купени. Треба да прикачам тука. А има каде да се купи во Македонија?
 

Стев

Word Bearer of the New World Chaos
Член од
19 декември 2019
Мислења
1.875
Поени од реакции
1.963
Пирит
Аметист
Геода ахат
2 Геоди ситен кварц
Песочна ружа
Лазурит?
Не знам што е жолтото(ванадит?)
 

Стев

Word Bearer of the New World Chaos
Член од
19 декември 2019
Мислења
1.875
Поени од реакции
1.963
Стев, геолог (минеролог) си? Интересна колекција.

Имам и јас некои убави примероци, што сум наоѓал од природа (аметист имам од близина на рудник најдено), што подарени, и нешто купени. Треба да прикачам тука. А има каде да се купи во Македонија?
Не... сум заинтересиран во сите домени на наука... направив нешто за да остане, да биде интересно...
Кај, постои место во скопје, буњаковец..се вика фенг шуи гифт шоп...
Немаш кујзне каков избор(многу се обликовани/брусени)..
али имаш барем за еден-два кабинета...
 

Стев

Word Bearer of the New World Chaos
Член од
19 декември 2019
Мислења
1.875
Поени од реакции
1.963
Има ли кај нас негде да се копаат кристали на кварц/пирит на отворено?
 

Стев

Word Bearer of the New World Chaos
Член од
19 декември 2019
Мислења
1.875
Поени од реакции
1.963
Тотално доцна го прочитувам овој одговор..иначе најдов и фотка од кристалите од шпанија 20190430_134107.jpg
 

Natan 3.0

Bitch Божји
Член од
17 февруари 2019
Мислења
1.572
Поени од реакции
5.004
Моите гривни од лапис лазули (можно е да се добојувани).

lapis.jpg
 

Стев

Word Bearer of the New World Chaos
Член од
19 декември 2019
Мислења
1.875
Поени од реакции
1.963
Проблемот со лапиз, како што читам, е дека голем дел е пребоен магнезит.
 

Natan 3.0

Bitch Божји
Член од
17 февруари 2019
Мислења
1.572
Поени од реакции
5.004
Проблемот со лапиз, како што читам, е дека голем дел е пребоен магнезит.
Или содалит, но тука се гледа сребрениот пирит (тоа светкавото), а тој го има само кај лаписот.
 

Стев

Word Bearer of the New World Chaos
Член од
19 декември 2019
Мислења
1.875
Поени од реакции
1.963
Содалитот не е лош сам по себе. Можев и такво да земам, ама кијанитот повеќе ми се добана(кристална структура)
 

Vori

Шејтан на Махалата
Член од
23 март 2009
Мислења
6.764
Поени од реакции
5.437
Да не знаете контакт од некој што изработува прстени сребро или злато ....Имам камчиња малактит и лапис ....Сакам да ги искористам камчињата ....
 

Natan 3.0

Bitch Божји
Член од
17 февруари 2019
Мислења
1.572
Поени од реакции
5.004
Да не знаете контакт од некој што изработува прстени сребро или злато ....Имам камчиња малактит и лапис ....Сакам да ги искористам камчињата ....
Младен Стојановски работи филигран и прстени од сребро по нарачка во кои вградува камчиња, имаш и други филигранџии, ако најдам контакт од нив дополнително ќе ти пуштам.

Mladen Stojanovski

Call 071 795 668

Има и дуќан во Зебра.

T.C. Zebra, Vasil Gjorgov 16-16
Skopje
 
На врв Bottom