Колекционери на Драгоцени Камења

• Креатор на темата Креатор на темата mmakedonn
  • Време на започнување Време на започнување
20200121_122657.jpg20200121_122700.jpg
Автоматски споено мислење:

Зошто си ја отстранувал бојата?
Може да им пречи на камењата?
Камењате се купени одделно. Кутијата е правена дома. Кутијата имаше бело со сини и црвени траки и некој букви. На нив се освен постементите за камења од стиропор, се додадени и налепниците и држачи за шајки за ѕид
Автоматски споено мислење:

Вака изгледаа на куповање(дел се од и-беј, дел се ручно купени)

Attachments

• 20190627_133052.jpg
    20190627_133052.jpg
    1,4 MB · Прегледи: 24
Стев, геолог (минеролог) си? Интересна колекција.

Имам и јас некои убави примероци, што сум наоѓал од природа (аметист имам од близина на рудник најдено), што подарени, и нешто купени. Треба да прикачам тука. А има каде да се купи во Македонија?

Del od kolekcijata
fcc02634c16499170a8924514a9a4136.jpg

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Пирит
Аметист
Геода ахат
2 Геоди ситен кварц
Песочна ружа
Лазурит?
Не знам што е жолтото(ванадит?)

Стев, геолог (минеролог) си? Интересна колекција.

Имам и јас некои убави примероци, што сум наоѓал од природа (аметист имам од близина на рудник најдено), што подарени, и нешто купени. Треба да прикачам тука. А има каде да се купи во Македонија?
Не... сум заинтересиран во сите домени на наука... направив нешто за да остане, да биде интересно...
Кај, постои место во скопје, буњаковец..се вика фенг шуи гифт шоп...
Немаш кујзне каков избор(многу се обликовани/брусени)..
али имаш барем за еден-два кабинета...

Има ли кај нас негде да се копаат кристали на кварц/пирит на отворено?

Тотално доцна го прочитувам овој одговор..иначе најдов и фотка од кристалите од шпанија20190430_134107.jpg

Проблемот со лапиз, како што читам, е дека голем дел е пребоен магнезит.

Проблемот со лапиз, како што читам, е дека голем дел е пребоен магнезит.

Или содалит, но тука се гледа сребрениот пирит (тоа светкавото), а тој го има само кај лаписот.

Содалитот не е лош сам по себе. Можев и такво да земам, ама кијанитот повеќе ми се добана(кристална структура)

Да не знаете контакт од некој што изработува прстени сребро или злато ....Имам камчиња малактит и лапис ....Сакам да ги искористам камчињата ....

Да не знаете контакт од некој што изработува прстени сребро или злато ....Имам камчиња малактит и лапис ....Сакам да ги искористам камчињата ....

Младен Стојановски работи филигран и прстени од сребро по нарачка во кои вградува камчиња, имаш и други филигранџии, ако најдам контакт од нив дополнително ќе ти пуштам.

Mladen Stojanovski

Call 071 795 668

Има и дуќан во Зебра.

T.C. Zebra, Vasil Gjorgov 16-16
Skopje

Kajgana Shop

Постови на неделата

Недела од 12 јули 2025

Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
Многу изгубија Вмро, Мицковски и Тошковски со ова. 30 години политички партии, еден не се најде да им каже дека не можат да идат со глава во ѕид, и дека не идат лично против Арсовска, туку против функцијата градоначалник на Град Скопје. Толкави...
Фан Клуб: Вардар
убаво е да се знае, не сите комити го делат ставот на “комити“
не може мене никој да ми наметнуваат како да размислувам.

иститие тие пред неколку години во ерата на најуспешните години на вардар бараа вардар да се повардарел. се повардари, си...
Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија
тошковски постапува по судски налози. Конкретно за ова кај судот треба да ја бараш кривицата. Судот моментално не е под влада него ете е независен. ВМРО не смени ниеден судија кога дојде него тие што беа за време на СДС.

Аха, значи ако некој...
Back
На врв Bottom