Amaterasu
123123113
- Член од
- 17 април 2012
- Мислења
- 1.224
- Поени од реакции
- 1.275
Секој кога дебатира мисли дека соговорникот мисли на најлошата варијанта. Иако во страните што ги прочитав, повеќе ми се чини дека има ликови што не сакаат жената воопшто да излегува навечер отколку што жени зборат дека секоја вечер сакаат да излегуваат.
Реално и двете се red flag. Ако толку се плашам дека ќе направи нешто ако излезе, тоа ми е red flag за самата врска. Па што ќе праам коа утре ќе одам на службено патување? Ќе ја терам да ми праќа слики на секој 5 минути за да пратам ситуација? Или недајбоже таа да оди некаде.
Другата варијанта (кај што жената излегува сама цело време) е уште полоша. Во тој случај нешто големо фали во врската и таа треба да прекине.
Иначе, ако толку се клецаше после излегување во диско, дај да им кажеме на дечкиве што отвараат теми за курви секој втор ден, да не плаќаат барем.
Од мое искуство, Џонтра супер ја објасни ситуацијата тука:
Реално и двете се red flag. Ако толку се плашам дека ќе направи нешто ако излезе, тоа ми е red flag за самата врска. Па што ќе праам коа утре ќе одам на службено патување? Ќе ја терам да ми праќа слики на секој 5 минути за да пратам ситуација? Или недајбоже таа да оди некаде.
Другата варијанта (кај што жената излегува сама цело време) е уште полоша. Во тој случај нешто големо фали во врската и таа треба да прекине.
Иначе, ако толку се клецаше после излегување во диско, дај да им кажеме на дечкиве што отвараат теми за курви секој втор ден, да не плаќаат барем.
Од мое искуство, Џонтра супер ја објасни ситуацијата тука:
Кога луѓето се во врска, треба да си имаат мерка. Не може да се понашаш ко пуштен од синџир кога ќе отидеш некаде. Треба човек сам да си ги знае границите. Ако сум во врска сигурно нема да одам на 3 дневно кампирање со рандом ликови. Ама не гледам проблем да отидам со другарите на еден викенд во Маврово, кај што ќе се прајме лом, ќе гејмаме и ќе се присеќаме на добрите стари времиња. Истото го очекувам од девојка ми.Никој не рече ништо за повремено искачање со другарките, муабетот е за константно викендашко журкање по дискотеки без партнерот.
Да, океј е тоа што го зборите да се искочи некад у диско ама не константно. Исто ко што не е у ред мажот секој ден да е по кафани со другарите.