Кое е Вашето „црвено знаме“ (red flag)

Член од
13 април 2021
Мислења
3.444
Поени од реакции
11.317
Благодарам и на тебе Асеко. Не заборавај и понатаму при реплицирање да одбереш една од двете опции:

1. Навреда
2. Пасив агресив+сарказам

со што ќе придонесеш да бидеш егземплар од мнозинскиот статистички репрезентативен примерок како една жена комуницира. А тие две се опциите, не излегува никоја од оваа матрица.
Знам дека нема друга опција.
И твоето се сведува на тоа Суси, ама јас не се навредувам, напротив скроз ми е релаксирачки да ги читам темиве и да извлечам некаков заклучок од нив.
Ти си паметен и интелигентен дечко и тоа се факти против кои јас не можам да одам.
Не секогаш те читам на темиве, затоа што ти се предолги постовите и заради тоа што ми се нели предвидливи, ама нема везе, тоа не може да биде причина за да користам навреди и неубави зборови за тебе.

Поздрав Суси и имај убав ден.
Искрено се надевам дека ќе си најдеш девојка/жена по твоја мерка, да биде исклучок од твоите постови, а истовремено да биде паметна и интелигентна за да ти парира и на тоа ниво.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.829
Поени од реакции
6.435
секој 2 месеци, нова цура. „Јас сум најубав, можам да ја имам која сакам“ византиец стајл.
овие неправди изречени кон мене се во најмала рака, провинциски

Легендата вели дека некоја босанска јасновитка и кажала на Брена дека тој период 90ти се родил македонскиот Бонд, па куклата ова го отпеала во моја чест.

Последно уредено:
Член од
17 јануари 2020
Мислења
76
Поени од реакции
162
1. Извадил бицепс, трицепс, плочки на социјални мрежи, „какво тело Селма има“, секој 2 месеци, нова цура. „Јас сум најубав, можам да ја имам која сакам“ византиец стајл. Ретко што е поодвратно од потребата за валидација изразена преку сексуализацијата. Тука иде песната:

2. Тесно поврзано со првото. Ги брише сликите од цурите од точка број 1 во моментот кога ќе влезе во врска. Чим така прави, со голема веројатност ќе крие работи од тебе.

3. Нетранспарентност. Заобиколува да збори некои поосетливи теми посебно врски и претходни партнерки. Со голема веројатност знае дека нема да ти се допадне тоа што ќе го слушнеш и затоа ќе те лаже и ќе крие од тебе работи.

4. Многу битно. Ако има мотивациони постови од типот на све су жене курве, бегај на спротивна страна како да те брка крокодил. Приметлива е разликата меѓу неговото умилкување пред тебе и неговите ставови позади тебе. Ќе си речеш ако вака размислува за сите жени, опрости мајко, али и ти си жена, Бегајте од овие. Не сериозно, го видите ли ова бегајте како од колера.

5. Реагирање на прва, носење емоционални одлуки, јазик пред мозок, непромислување на работи и импулсивност. Ќе те чекаат нервни испади секој ден и караници без логичка позадина. Секојдневни микроагресии. А тоа не ти треба во животот. Ти треба раат.

6. Разведен со дете. За ова подолго ќе треба да се објаснувам не е за сега.

7. Има над 23 и уште верува во комунизам, анархизам, лгбтќуфхцчџшизам. Со голема веројатност ќе си остане глуп, а младоста не била оправдување во неговиот случај.

8. Метросексуалец. Што ќе ти е партнер покрај кој ќе се осеќаш како да си во хомосексуална врска? А ти стрејт. Па заедно закажувате депилации, избирате слични нијанси пудра и фарба за коса, а може и да го делите заедно лосионот за тело од шумски јаготки, боровинки и свежо авокадо.

9. Промискуитетност, посебно придружена со точка 3.

10. Материјалист. Нема што да се објаснува тука, ќе те гледа само како парчиња евра.

11. Провинцијалец. Само по себе ова не е црвено знаме, ама за да бидеш сигурна уште од старт кажи му дека не ти е решено станбено прашање и види како ќе се понаша понатаму. Ама кажи му како демек надоврзување на некој друг муабет онака ноншалатно да не биде приметно дека тоа му го потенцираш, да не му текне зошто ја отвораш таа тема.

12. Веднаш ги убрзува работите после стапување во врска. Сака што побрзо брак, деца. Посебно ако е над 30. Во превод тоа значи дека не те сака тебе поради тебе, туку само си бара матка, како инструмент да си го среди животот, а не му останале многу опции. Посебно ако иде ова со преголема финоќа. Значи комбинацијата на тие две работи брзањето за брак и бидувањето префин со тебе одма треба да ти светне алармот. Тоа ќе биде и посебна точка 13.

13. Предобро се однесува кон тебе. Да се разбереме маж е во прашање не будистички монах. Ако си кажеш - Вака маж се нема добро однесувано со мене никогаш овој е најдобриот за мене - закочи малку и прво провери некои работи посебно точки 3, 6 и од 9 до 12. Многу често вонстандардното добро (ко за машко) однесување кон една жена најчесто крие тешки срања кои подоцна ќе испливаат на површина кога ќе биде касно, во брак и со родено дете или две. Скоро секогаш мажите работите што сакаат да ги скријат ги компензираат со вонстандардна финоќа и удоволување кон женското затоа што знаат дека тоа пали кај жените.

14. Преголема флертоидност. Му годи женското внимание во квантитет на што повеќе жени. Твоето никогаш нема да му биде доволно. Прашање на време е кога една вечер таа флертоидност со момент на слабост и чашка плус ќе отиде у курац и тоа во буквалната смисла на зборот. Маж која е материјал за врска или брак знае дека треба поладно и порезервирано да комуницира со други жени.

15. Непреземање на никаква одговорност за ништо. Тоа ќе го приметиш уште од старт. Ако за сите пропаднати врски ги криви бившите, ако за сите фамилијарни проблеми дома сите се криви само он не е тогаш истото ќе те чека и тебе. Ти ќе бидеш крива за се и ништо нема да биде негова одговорност за ниту една работа. Извини или он да згреши нема да постои во неговиот речник.

16. Типот на бивши со кои бил, долги/кратки врски. Не постои подобар индикатор за оценување на маж од ова. Ај дур бил тинејџер до некаде се јаде, ама после ако бил со идиотки, клошарки, спонзоруши, сам ги бирал не ти треба таков. Маж со свое јас не би бил со такви. Да, секој на старт може да згреши во проценка на карактер, ама ако во континуитет се лепел на вакви, не може да се пере на таа карта дека сум згрешил во проценка. Ај еднаш, два, три, пет пати, добро, ама се над тоа не е грешка во проценка, туку свесно удирање на главата во ѕид.

17. Бил со муслиманка, членка на сорос невладина, гласна поддржувачка на елџибитизам, бањата северџанка. Одма клоца. Одма, под итно. Ова уствари треба да е меѓу првите прашања уште на дејт. Ако бил со било која од горенаведениве или благонаклонето гледа кон нив нема што таков утре да ти одгледува деца. Сиве наведени се дното на човековото постоење. Ако се спуштил толку ниско, не е за тебе, вреднувај се. Ама апсолутно не смее да пројде аргументот - Ама она не е е од таквите, многу е модерена, поинаку размислува и слично. Ако тој аргумент му функционирал во глава значи е глупак тежок. А ако знаел што стварно го чека и пристанал тогаш бил свесен дека е куртон за една употреба. И во двата случаеви не ти треба.

18. Ако каже -Ама јас сум различен од другите мажи - веруј дека е ист, како другите мажи.

Тоа за сега. Некој може да каже дека е ова огромна прибирливост пошто се многу точки, ама ако ги разгледаш сите една по една ништо не излегува од она што треба да биде дифолт. Ништо од наброеното не е нешто екстра специјално или посебно захтевно, нема никакви стој на глава или акробатика моменти. Вака треба една сосем нормален мажјак да се однесува.

Секое препознавање е случајно

Треба да се генерализира и нема ништо индивидуално. Колку различни луѓе, а сепак една иста приказна. Затварајте тема.

Он, на темава
Po sekoja cena izbegnuvaj ogorcheni know it all ergeni. Vo teorija znaat sve i paterni i zenska psihologija i na sto se palele i kako manipulirale, opsezni studii i zaklucoci bazirani na suvi fakti i logika ( primer od Prilep metla ne se zemalo, ne zhena, pogolem fakt ova zdravje)
Vo praksa posle 25 godini dejtanje i kup propadnati vrski ne se ni blizu do nekoja harmonichna zaednica i imaat samo kup koferi so emocionalen bagazh i ochajna potreba da im rakopleskaat, vo sluchajov na forum kajgana.

Kratko kazhano na krivo drvo i pepelta mu e krivA.

Последно уредено:

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.810
Поени од реакции
3.009
За воопшто некој да е материјал за врска било да е маж или жена, мора да биде спремен на многу мнооогу отстапки и компромиси, совршен човек нема, јас кога го запознав мојот сопруг имаше црвени знаменца преку кои,не знаев дали да поминам, но решив ете да дадам шанса на љубовта, нема совршена врска и брак, како и совршен човек, сите имаме доблести и мани, тие листи се смешни, треба само искреност, добра комуникација, добри чесни намери и многу многу љубов, исто така класните разлики однсно бекграундот, е до некаде фактор, играат улога за жал, не живееме во совршено уредено општество, култура на однесување, почитување, јас лично сакам мажи кои се малку потопли, пофини и поемотивни, да ми дава комплименти, да ми изјавува љубов, сум таква романтична во душа, а не сакам ладни типови, резервирани и пресметливи, па колку год и да се материјално обезбедени, тоа не ми се допаѓа. Исто така голем трн оф се самобендисаните сингл мажи кои мислат дека ако се фатиш со нив, си добила 7 на лото, они се Божји дар за жени, јас сум се држела подалеку од такви.

Член од
31 јануари 2024
Мислења
270
Поени од реакции
931
За воопшто некој да е материјал за врска било да е маж или жена, мора да биде спремен на многу мнооогу отстапки и компромиси, совршен човек нема, јас кога го запознав мојот сопруг имаше црвени знаменца преку кои,не знаев дали да поминам, но решив ете да дадам шанса на љубовта, нема совршена врска и брак, како и совршен човек, сите имаме доблести и мани, тие листи се смешни, треба само искреност, добра комуникација, добри чесни намери и многу многу љубов, исто така класните разлики однсно бекграундот, е до некаде фактор, играат улога за жал, не живееме во совршено уредено општество, култура на однесување, почитување, јас лично сакам мажи кои се малку потопли, пофини и поемотивни, да ми дава комплименти, да ми изјавува љубов, сум таква романтична во душа, а не сакам ладни типови, резервирани и пресметливи, па колку год и да се материјално обезбедени, тоа не ми се допаѓа. Исто така голем трн оф се самобендисаните сингл мажи кои мислат дека ако се фатиш со нив, си добила 7 на лото, они се Божји дар за жени, јас сум се држела подалеку од такви.
Ти да бидеш пресреќна што си се мажила и што си нашла некој да те трпи. Уште за црвени знамиња си да гледаш. Па мажот ти со 10 знамиња на Кина да бил накитен на него, пак арно си поминала. Тоа што си нашла цицач и машко е премија за тебе.

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.073
Поени од реакции
2.571
Мале суси... без заебанција сабајле видов дека имам две греди 10-ки а праевме со жената ми муабет да менјаме лустерите од икеа.. и ми дојде идеа да напраам ДуИтЈорселф долг еден со ортома обмотана околу гредата која се држи на куки на плафон и надоле сијалици со големи лајтболбс, малку повеќе барн фазон али рустик шмек и сега гледам шо ти мислиш за нас естетичарите.... и сконтав дека е таман работта ... место да се оправам овде.. адреналинот од овај циклус на хипоманија да го испуцам у гредите....
Биди ми поздравен и од мене и од Босилово - со среќа!

П.С. Огромен ред флег за нас татковците на невестата е ако зето не знае да смени сијалица, пресече греда... не знае како со бор машина.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.494
Поени од реакции
9.494
Едно нешто што научив од пријателите или познаниците што ги имам од форум е дека секој е голема спротивност од ова што тука го пишува. Еден од тука што претерано во секој поглед го обожавам (овожавање од друг тип) жалам што во некои постови се претставува како женомразец и во тој правец ги тера муабетите кога со мене и со неговата поубава половина пиеше пиво и беше значи еден огромен господин и џентлмен со големо Џ. Јас тогаш бев во помладите години што дури и додека го гледав односот спрема неговата девојка сто пати посакав некогаш и јас да имам ваква врска, почит, хемија и поврзаност и разбирање каква што двајцата имаа. Дали се погодила девојката за која патем се надевам дека сеуште е со него, или господин си е господин со секоја тоа не знам, само знам дека некогаш не сакам ни да читам некои постови да не си ја уништам сликата што си ја создадов тогаш.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.122
Поени од реакции
25.557
Мале суси... без заебанција сабајле видов дека имам две греди 10-ки а праевме со жената ми муабет да менјаме лустерите од икеа.. и ми дојде идеа да напраам ДуИтЈорселф долг еден со ортома обмотана околу гредата која се држи на куки на плафон и надоле сијалици со големи лајтболбс, малку повеќе барн фазон али рустик шмек и сега гледам шо ти мислиш за нас естетичарите.... и сконтав дека е таман работта ... место да се оправам овде.. адреналинот од овај циклус на хипоманија да го испуцам у гредите....
Биди ми поздравен и од мене и од Босилово - со среќа!

П.С. Огромен ред флег за нас татковците на невестата е ако зето не знае да смени сијалица, пресече греда... не знае како со бор машина.
Жив, здрав Зоки. Не са далдисави толко и пази ортома и греда не е баш ногу здрава комбинација. Јади по една босиљанка уф Парк и за мене, ногу ма аресе за сто мерака е ка а прават ти иде да си јајш куремо после пак од ка ќе а изедиш. Ногу, ногу не набаави уд таа специјална роба уд Добрејци ќе си чукиш лејката ја така как сеа на форумо уз некои ќерефеќии. Бии ми аран и не забраaви: На босилскио мост, трчам јас бос и заедно рапуваме со Крис Крос.

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.073
Поени од реакции
2.571
Жив, здрав Зоки. Не са далдисави толко и пази ортома и греда не е баш ногу здрава комбинација. Јади по една босиљанка уф Парк и за мене, ногу ма аресе за сто мерака е ка а прават ти иде да си јајш куремо после пак од ка ќе а изедиш. Ногу, ногу не набаави уд таа специјална роба уд Добрејци ќе си чукиш лејката ја така как сеа на форумо уз некои ќерефеќии. Бии ми аран и не забраaви: На босилскио мост, трчам јас бос и заедно рапуваме со Крис Крос.

Ееее забраниии ми уд таа јакичката уд дубрејци, ного ме носеше у чудни димензии, на златцето тешки маабети и правех за универзумо а она грејната ми викаше оти е лето а оште со зимски гуми возаме.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.494
Поени од реакции
9.494
Дечки колку и да сте преинтересни и смешни и се нај, дали може ве молам да си пишувате пораки со овие муабети? Зошто мене не ми е мачно да бришам, мачно ми е да бришам кога некој се труди да пишува и пишува, а вие се трудите и жал ми е да ве бришам па ај ве молам.

Член од
31 јануари 2024
Мислења
270
Поени од реакции
931
Едно нешто што научив од пријателите или познаниците што ги имам од форум е дека секој е голема спротивност од ова што тука го пишува. Еден од тука што претерано во секој поглед го обожавам (овожавање од друг тип) жалам што во некои постови се претставува како женомразец и во тој правец ги тера муабетите кога со мене и со неговата поубава половина пиеше пиво и беше значи еден огромен господин и џентлмен со големо Џ. Јас тогаш бев во помладите години што дури и додека го гледав односот спрема неговата девојка сто пати посакав некогаш и јас да имам ваква врска, почит, хемија и поврзаност и разбирање каква што двајцата имаа. Дали се погодила девојката за која патем се надевам дека сеуште е со него, или господин си е господин со секоја тоа не знам, само знам дека некогаш не сакам ни да читам некои постови да не си ја уништам сликата што си ја создадов тогаш.
А, се ожени господинот со дотичната девојка, и се во среќен брак. Мислам дека знам за кого зборуваш. :D

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.494
Поени од реакции
9.494
А, се ожени господинот со дотичната девојка, и се во среќен брак. Мислам дека знам за кого зборуваш. :D
Озбилно? Да им кажеш дека навистина ми е многу мило и дека ете за некој биле пример за хармонична врска и сега и брак сигурна сум, не сум им кажала мислам. И дека некогаш ете нека е и на помин, сакам да ги видам.

И за темава, да не бегам, џабе се бљуботини не сакам ваква онаква, знамиња или сакале различни, а сите исти, ете дотичниот е пример дека никакви знамиња и предрасуди не се битни кога ќе се запознае таа вистинската и различната која сепак постои.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.810
Поени од реакции
3.009
Ти да бидеш пресреќна што си се мажила и што си нашла некој да те трпи. Уште за црвени знамиња си да гледаш. Па мажот ти со 10 знамиња на Кина да бил накитен на него, пак арно си поминала. Тоа што си нашла цицач и машко е премија за тебе.
Па пресреќна сум, кој рече дека не сум, премија е да се омажи чоек на денешно време за колку толку нормален човек, сите се далдисани.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.829
Поени од реакции
6.435
Ееее забраниии ми уд таа јакичката уд дубрејци, ного ме носеше у чудни димензии, на златцето тешки маабети и правех за универзумо а она грејната ми викаше оти е лето а оште со зимски гуми возаме.
this one, I think I like

Kajgana Shop

На врв Bottom