1. Извадил бицепс, трицепс, плочки на социјални мрежи, „какво тело Селма има“, секој 2 месеци, нова цура. „Јас сум најубав, можам да ја имам која сакам“ византиец стајл. Ретко што е поодвратно од потребата за валидација изразена преку сексуализацијата. Тука иде песната:
2. Тесно поврзано со првото. Ги брише сликите од цурите од точка број 1 во моментот кога ќе влезе во врска. Чим така прави, со голема веројатност ќе крие работи од тебе.
3. Нетранспарентност. Заобиколува да збори некои поосетливи теми посебно врски и претходни партнерки. Со голема веројатност знае дека нема да ти се допадне тоа што ќе го слушнеш и затоа ќе те лаже и ќе крие од тебе работи.
4. Многу битно. Ако има мотивациони постови од типот на све су жене курве, бегај на спротивна страна како да те брка крокодил. Приметлива е разликата меѓу неговото умилкување пред тебе и неговите ставови позади тебе. Ќе си речеш ако вака размислува за сите жени, опрости мајко, али и ти си жена, Бегајте од овие. Не сериозно, го видите ли ова бегајте како од колера.
5. Реагирање на прва, носење емоционални одлуки, јазик пред мозок, непромислување на работи и импулсивност. Ќе те чекаат нервни испади секој ден и караници без логичка позадина. Секојдневни микроагресии. А тоа не ти треба во животот. Ти треба раат.
6. Разведен со дете. За ова подолго ќе треба да се објаснувам не е за сега.
7. Има над 23 и уште верува во комунизам, анархизам, лгбтќуфхцчџшизам. Со голема веројатност ќе си остане глуп, а младоста не била оправдување во неговиот случај.
8. Метросексуалец. Што ќе ти е партнер покрај кој ќе се осеќаш како да си во хомосексуална врска? А ти стрејт. Па заедно закажувате депилации, избирате слични нијанси пудра и фарба за коса, а може и да го делите заедно лосионот за тело од шумски јаготки, боровинки и свежо авокадо.
9. Промискуитетност, посебно придружена со точка 3.
10. Материјалист. Нема што да се објаснува тука, ќе те гледа само како парчиња евра.
11. Провинцијалец. Само по себе ова не е црвено знаме, ама за да бидеш сигурна уште од старт кажи му дека не ти е решено станбено прашање и види како ќе се понаша понатаму. Ама кажи му како демек надоврзување на некој друг муабет онака ноншалатно да не биде приметно дека тоа му го потенцираш, да не му текне зошто ја отвораш таа тема.
12. Веднаш ги убрзува работите после стапување во врска. Сака што побрзо брак, деца. Посебно ако е над 30. Во превод тоа значи дека не те сака тебе поради тебе, туку само си бара матка, како инструмент да си го среди животот, а не му останале многу опции. Посебно ако иде ова со преголема финоќа. Значи комбинацијата на тие две работи брзањето за брак и бидувањето префин со тебе одма треба да ти светне алармот. Тоа ќе биде и посебна точка 13.
13. Предобро се однесува кон тебе. Да се разбереме маж е во прашање не будистички монах. Ако си кажеш - Вака маж се нема добро однесувано со мене никогаш овој е најдобриот за мене - закочи малку и прво провери некои работи посебно точки 3, 6 и од 9 до 12. Многу често вонстандардното добро (ко за машко) однесување кон една жена најчесто крие тешки срања кои подоцна ќе испливаат на површина кога ќе биде касно, во брак и со родено дете или две. Скоро секогаш мажите работите што сакаат да ги скријат ги компензираат со вонстандардна финоќа и удоволување кон женското затоа што знаат дека тоа пали кај жените.
14. Преголема флертоидност. Му годи женското внимание во квантитет на што повеќе жени. Твоето никогаш нема да му биде доволно. Прашање на време е кога една вечер таа флертоидност со момент на слабост и чашка плус ќе отиде у курац и тоа во буквалната смисла на зборот. Маж која е материјал за врска или брак знае дека треба поладно и порезервирано да комуницира со други жени.
15. Непреземање на никаква одговорност за ништо. Тоа ќе го приметиш уште од старт. Ако за сите пропаднати врски ги криви бившите, ако за сите фамилијарни проблеми дома сите се криви само он не е тогаш истото ќе те чека и тебе. Ти ќе бидеш крива за се и ништо нема да биде негова одговорност за ниту една работа. Извини или он да згреши нема да постои во неговиот речник.
16. Типот на бивши со кои бил, долги/кратки врски. Не постои подобар индикатор за оценување на маж од ова. Ај дур бил тинејџер до некаде се јаде, ама после ако бил со идиотки, клошарки, спонзоруши, сам ги бирал не ти треба таков. Маж со свое јас не би бил со такви. Да, секој на старт може да згреши во проценка на карактер, ама ако во континуитет се лепел на вакви, не може да се пере на таа карта дека сум згрешил во проценка. Ај еднаш, два, три, пет пати, добро, ама се над тоа не е грешка во проценка, туку свесно удирање на главата во ѕид.
17. Бил со муслиманка, членка на сорос невладина, гласна поддржувачка на елџибитизам, бањата северџанка. Одма клоца. Одма, под итно. Ова уствари треба да е меѓу првите прашања уште на дејт. Ако бил со било која од горенаведениве или благонаклонето гледа кон нив нема што таков утре да ти одгледува деца. Сиве наведени се дното на човековото постоење. Ако се спуштил толку ниско, не е за тебе, вреднувај се. Ама апсолутно не смее да пројде аргументот - Ама она не е е од таквите, многу е модерена, поинаку размислува и слично. Ако тој аргумент му функционирал во глава значи е глупак тежок. А ако знаел што стварно го чека и пристанал тогаш бил свесен дека е куртон за една употреба. И во двата случаеви не ти треба.
18. Ако каже -Ама јас сум различен од другите мажи - веруј дека е ист, како другите мажи.
Тоа за сега. Некој може да каже дека е ова огромна прибирливост пошто се многу точки, ама ако ги разгледаш сите една по една ништо не излегува од она што треба да биде дифолт. Ништо од наброеното не е нешто екстра специјално или посебно захтевно, нема никакви стој на глава или акробатика моменти. Вака треба една сосем нормален мажјак да се однесува.
Секое препознавање е случајно
Треба да се генерализира и нема ништо индивидуално. Колку различни луѓе, а сепак една иста приказна. Затварајте тема.
Он, на темава