Кое е Вашето „црвено знаме“ (red flag)

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
So soglasuvam, mozebi najneatraktivno nesto kaj devojka.

No pusenjeto ne e za mene red flag, red flag treba da e alarm, indikator deka nesto ne stima vo momentot i krie nesto pogolemo. Primer tirkizna kosa e red flag oti znaes odma so kakov zanr na lugje zboris i deka ne si za tamu i ne e samo izborot na druga boja tuku cel set na karakteristiki, ubeduvanja i lifestyle. Skrzavost e isto red flag, go primekas tuka tamu i ako ne adresirano moze ponatamu da e problem. Kakov red flag e pusenjeto? Sto indicira, deka devojkata e nervozna i stresna? Togas mene red flag mi se baletanki.
Знам женски што се многу нервозни и пушат ради тоа, и женски што од радозналост/незрелост на времето у средно се навлегле на тоа.

Ама пак е некој вид на зависност.
А човек со зависност каква и да е, првенство во животот му е да ја задоволи зависноста, па се друго.

Мене лично, ми смета смрдеата од чад. Бар за мене е неподнослива, од уста, раце, па до кожата и облеката.

Барем за женско цел живот ќе имам слика дека треба да биде чиста/мириса барем неутрално, немора на цвеќиња упм.

Затоа реков и женско што кучето/мачето и моча по секој мебел дома, и мирисот не и пречи/нехигиената. Тежок ред флаг другар.

Карактерно, можам со се да се носам. И да влијаам.
Ама со зависности, и нехигиена. Но веј.

Член од
21 мај 2021
Мислења
790
Поени од реакции
1.659
1. Терсене карактер (инаетење, компетитивност, шарлатанство, емоционална нестабилност)
2. Нарцисоидност (фаворизирање на сопствените потреби, егоцентризам)
3. Неодговорност (доцнење, нерационално трошење, хиперактивно однесување без никаква поента)
4. Просечност (стандард муабети, стандард гледишта, просечна интелигенција)

Барем дел од овие карактеристики ако ги поседува, дури и лудо вљубен да сум во нејзе, таа љубов за многу кратко време ќе исчезне.

fat

Член од
3 ноември 2014
Мислења
54
Поени од реакции
117
- kosa u retardirani boi
- feminist
- "reformirana kurva" govori (ne sum kako drugite etc.)
- ima akaunt na femina
- ubeduva deka oblakanje kako kurva ne e za da privlece masko vnimanie
- maski karakterni osobini
- abnormalno ratio na instagram karakteristiki (600/100 follower/following, 3000 followers etc.)
- ocekuva da gi pravis site stvari sto taa nikogas ne gi pravi
- opravduva loso odnesuvanje so "ti si maskoto"
- opsednata so zdrav zivot
- drugarkite i se kurvi
- se druzi so LGBTQ+ lugje
- programira
- se oblaka kao da e spremna da se ebe stom izleze od doma
- suptilno ti dava do znaenje deka ima i drugo mazi sto bi ja ebele ako ne i ispolnis zelba
- se' smeta za disrespekt
- indikacija za traumi od bivsi
- "ne go pravi toa" koga toa e banalna glupost
- neprifakjanje na sitni banalnosti kaj partnerot
- "ama ne sakam da mi kupuvas nisto, sakam samo da mi pokazes deka ti znacam" (znachenjeto e poklon od 3k)
- "me cekaat 20 mazi na instagram, mislis deka e tesko da te zamenam?"
- like-ovi na cringe reels po instagram za princess treatment i opravduvanje za kurvarluk
- ima 25+ godini i ide na girl's night out kaj sto twerkaat i se bunat sto gi gledaat mazi
- ima samo single drugarki
- bara konstantno da bide zabavuvana od partnerot
- "mrazam koga ne plakaat na prv dejt" - zarabotuva 1k+ evra plata
- "sakam mazi provideri" - se ima dovolno izebeno za da i bites betabuxer
- saka maz sto nema mnogu aktivnost na social media, dodeka taa ima 1k+ followers
- premnogu fokusirana na kariera bez end in sight i pretstava za sto bi pravela so parite
- patuva solo

E

enzo8

Гостин
1. Терсене карактер (инаетење, компетитивност, шарлатанство, емоционална нестабилност)
2. Нарцисоидност (фаворизирање на сопствените потреби, егоцентризам)
3. Неодговорност (доцнење, нерационално трошење, хиперактивно однесување без никаква поента)
4. Просечност (стандард муабети, стандард гледишта, просечна интелигенција)

Барем дел од овие карактеристики ако ги поседува, дури и лудо вљубен да сум во нејзе, таа љубов за многу кратко време ќе исчезне.
90% од жениве денес ги поседуваат 1, 2 и 3 точки, зависи на каква комбинација ќе налеташ, така да среќно момче!

За точката 4 воопшто не се согласувам дека треба да ти биде ред флаг, неможеш да имаш интелигентна и интересна жена до тебе а да ги нема точките 1, 2 и 3.
Точката 4 ти е marriage material.
:D

Член од
21 мај 2021
Мислења
790
Поени од реакции
1.659
90% од жениве денес ги поседуваат 1, 2 и 3 точки, зависи на каква комбинација ќе налеташ, така да среќно момче!

За точката 4 воопшто не се согласувам дека треба да ти биде ред флаг, неможеш да имаш интелигентна и интересна жена до тебе а да ги нема точките 1, 2 и 3.
Точката 4 ти е marriage material.
:D
Не сакав да ја тупам со реферати и образложенија, мислев на тоа да не се во преголема мера и константно овие карактеристики.
Секој ги поседува до некаде, ама проблемот настанува ако преминат во екстреми.

E

enzo8

Гостин
Не сакав да ја тупам со реферати и образложенија, мислев на тоа да не се во преголема мера и константно овие карактеристики.
Секој ги поседува до некаде, ама проблемот настанува ако преминат во екстреми.
Добро, лошо се разбравме дека ти пиша АКО ги поседува, а ќе ги поседува.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.928
Поени од реакции
25.355
Јас сум walking red flag според повеќето овде, тетоважи, зелена коса, пола глава бричена, на мажите им се обраќам со „брат“, цигари не пушам, ама ќе пропушам, од инат.
Ред флегс немам, каков и проблем да има ќе го решиме, агресија, generational trauma, сељачизам, мизогинија, сексизам(иако наведениве знаат да дојдат у пакет), ју нејм ит! Многу сакам да работам на емотивно оштетени луѓе.

Член од
5 март 2023
Мислења
431
Поени од реакции
1.748
1. Феминистка
2. Многу машки пријатели
3. Криење на дечко (за да ги чува опциите отворени)
4. Либерална
5. Daddy issues (проблематичен татко)
6. Во контакт е со поранешните партнери
7. Екстремна љубомора
8. Тетоважи и пирсинзи
9. Дебелина
10. Голем број на сексуални партнери
11. Жена која ја фаќаат baby rabies (сфаќа дека биолошкиот часовник за брзо ќе и отчука па сака по секоја цена да стане мајка со било кого, само да има донор на сперма)
12. Drama queen
13. Single mothers
14. Sugar baby (ако си богат, те сака заради твоето богатство не заради тебе)

Член од
10 јули 2018
Мислења
1.569
Поени од реакции
2.454
Пола од црвените знаменца набројани тука се за смеење. Најдете си сродна личност која ви одговара карактерно, од добра фамилија, финансиски стабилна, да си исчувате деца и да не ве брука низ град. И убава и згодна да е. А овие ситници и фалинки од типот пуши цигари, ако така барате ке си останете сами.

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.969
Поени од реакции
8.629
Јас сум walking red flag според повеќето овде, тетоважи, зелена коса, пола глава бричена, на мажите им се обраќам со „брат“, цигари не пушам, ама ќе пропушам, од инат.
Ред флегс немам, каков и проблем да има ќе го решиме, агресија, generational trauma, сељачизам, мизогинија, сексизам(иако наведениве знаат да дојдат у пакет), ју нејм ит! Многу сакам да работам на емотивно оштетени луѓе.
Извини, ама која женственост е ова?

тетоважи, зелена коса, пола глава бричена, на мажите им се обраќам со „брат.

Тестостерон ваљда?

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.980
Поени од реакции
12.604
Црвени знаменца? Ако се прајме на будали. Малку само да ве потстегни за мадиња, и тоа преку фармерки, знаменцата ќе ви се видат како јаготки.

Абе бегајте тамуууу бее...

Член од
2 декември 2020
Мислења
132
Поени од реакции
160
Ја препорачувам книгата The Art of Seduction или ти Уметноста на Заведувањето, опширна книга која ми помогна доста околу ова.

J

joli1

Гостин
@joli1 и @poimanemam може знаете дека си го имам муабетот со вас и дека за 90% се слагаме за многу работи ама тетоважи кај женска и пушење цигари мене личнo ми се еден од последните ако не и непоистоечки ред флег. Одма ќе се поправам неопостоечки затоа што јас сеуште не пушам цигари ама типката ако пуши воопшто нема да ми смета.
Тетоважи не само што не ми се трн оф и ред флег туку напротив многу ме палат ако и се многу јаки со јако значење позади нив.
Да запознаам типка со некој змеј на грб ќе пробам да и го оживеам. :icon_mrgr:
Верувајте постојат многу поголеми ред флег од тетоважи и цигари.

Можда сум wierd ама undercut кај женско ми е еден од најаките фетиши. :love:
toa e skroz pravilno, ne e pravilo toa što za mene ili za drug e red flag deka istoto mora da e i za tebe ili deka jas sum vo pravo, ti ne si, ili pak obratno.

epten subjektivna rabota e temata na koja što pišuvame.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
So soglasuvam, mozebi najneatraktivno nesto kaj devojka.

No pusenjeto ne e za mene red flag, red flag treba da e alarm, indikator deka nesto ne stima vo momentot i krie nesto pogolemo. Primer tirkizna kosa e red flag oti znaes odma so kakov zanr na lugje zboris i deka ne si za tamu i ne e samo izborot na druga boja tuku cel set na karakteristiki, ubeduvanja i lifestyle. Skrzavost e isto red flag, go primekas tuka tamu i ako ne adresirano moze ponatamu da e problem. Kakov red flag e pusenjeto? Sto indicira, deka devojkata e nervozna i stresna? Togas mene red flag mi se baletanki.
Дека ќе ти смрди душата после секој бакнеж :D
Автоматски споено мислење:

Не сакам да ги омаловажам туѓите ред флагс, ама не ми личи дека љубовта така тече. Небаре животот е равенка што треба да се реши, со 10 променливи, со стандарди што си ги поставуваме кога бираме партнери, професии, другари.

Вистината е дека кога си вљубен, сите знаменца паѓаат во вода, па луѓе се обидуваат да ти посочат, одоколу да ти кажат, да те предупредат, без никаков ефект. И црвените знаменца што ние мислиме дека ни пречат обично не се оние што подоцна најмногу ќе ни влијаат во врската.

Најдобро човек да се помири дека секако ќе згреши, и да се препушти. Многу подобро отколку да е постојано на штрек, да мери и преиспитува, да бара опасност и онаму каде што нема.
Ако се женеа/мажеа само од љубов, немаше секој втор над 30ка да е сеуште сам. Проблемот е што бракот е станат калкулација (бил и порано, но најчесто во повисоките кругови). Мал процент влегуваат во истиот поради чувства, за поголемиот дел е класична математика, што добиваат, а што губат.

пушење тутун, тетоважи, алкохол, пцуење, атеизам, поддржува лгбт, феминизам.
Ти фали уште „гласа за СДСМ“ или е дел од невладина :D

Последно уредено:
J

joli1

Гостин

Ако се женеа/мажеа само од љубов, немаше секој втор над 30ка да е сеуште сам. Проблемот е што бракот е станат калкулација (бил и порано, но најчесто во повисоките кругови). Мал процент влегуваат во истиот поради чувства, за поголемиот дел е класична математика, што добиваат, а што губат.
истото е и легитимно за времето во кое што живееме, каде што мнозинството бракови се распаѓаат уште во првите години.

Kajgana Shop

На врв Bottom