Кое е Вашето „црвено знаме“ (red flag)

Член од
13 април 2021
Мислења
3.444
Поени од реакции
11.317
Мислам дека секој нормален човек се сложува дека red flags за една здрава врска се пороците: дрога, алкохол и коцка.
Се друго е лична преференца и нешта кои произлегуваат од некои минати искуства. И да, тоа што мене ми беше red flag пред 10-15 години, нема врска со тоа што ми е red flag денес.

Што се однесува до моите лични преференци и од мое некое искуство, работи кои би ми го светнале црвениот аларм се:
  • Преголема посесивност и опсесија со партнерот. Кога сака во секое време да знае каде сте, со кого сте, што правите и прави драма ако не одговарате веднаш на повици и пораки.
  • Кога ве тера да се чувствувате виновно затоа што поминувате време со други луѓе.
  • Кога не сака да прифати дека имате и машки пријатели со кои другарувате од детство, па прави неоправдани љубоморни сцени.
  • Не ми се допаѓа и фалење за бројот на партнери.
  • Првиот знак на губење контрола исто така треба ви биде red flag на сите, независно дали станува збор за физичка или вербална.
  • Лажење и манипулација.
  • Не чита книги и се фали со тоа.
  • Не сака животни: ова многу ми кажува за човекот. Не зборувам за тоа дека мора да чува животно дома, туку дека не се однесува сурово кон нив.
  • Да знае основни животни вештини за да преживее. Немам ништо против да готвам, перам и чистам за него, ама не сакам да биде на став дека жените мора да го прават тоа за мажите заради тоа што се традиционално и генетски предоредени да бидат домаќинки. Нема да му падне круната ако реши да помогне околу тоа.
  • Непочитување кон моето семејство.
  • Непочитување кон неговото семејство.
  • Непочитување кон други жени.
  • Нехигиена и неуредност

Мислам дека генерално тоа е тоа, се останато може да се купира.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.852
Поени од реакции
50.242
Секоја втора денес има тетоважи,пола колешки мои имаат, ептен 12век размислувањава на темава :свиркам:
Тие се колешките што беа на цена во Германија ?:icon_lol:

Член од
5 август 2007
Мислења
847
Поени од реакции
1.231
Црвени знаменциња на идна висковреднувана западно-европска снаа:
- Затуцано балкнско маже.
- Бед бој.

:icon_lol: :pos:

Член од
17 август 2009
Мислења
3.678
Поени од реакции
5.305
Со кој памет се мисли здраворазумен човек дека некој нормален германец/западњак, не психо. Ќе земе некоја балканка, со триста ред флегс и тоа кај нашиве :cautious:

Па светот на бајките не им е рамен на пола и више од денешниве момички :))

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.208
Поени од реакции
13.091
Темава ме потсети на една мисла која важи за маживе со нереални стандарди,ред флагови и сл. пичке материне:
Што подолго време шетате ергени,тоа повеќе/подолго ви ја ебат идната жена.

Стајте прст на чело :D

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

E

enzo8

Гостин
После почеток на врска, кога ќе се опушти и ќе почне да ти кажува што да облечеш и носиш за некоја прилика, бегај, тоа е само почеток. :D

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Премногу посесивност и љубомора, тоа највеќе го мразам и е единствен ред флег што најсериозно може да наштети на односот. Контролирање до најмали детали, константно замарање на телефон кај си што си со кого си, неконтролирана љубомора и љубоморни испади. Со еден збор параноичен контрол фрик.

Се друго е минливо и се решава, цигарите се оставаат, зелената коса се враќа у нормала, пирсовите се вадат, искачањето по клубови без дечко се одвикнува доколку нели е озбилна со тебе и не те гледа ко некој пролазен. Освен каснењето, тоа не се мењава, тоа е карактерна особина што според мене најтешко се искоренува од човекот. Пичка му матер, невидени феномени се ваквите луѓе. Али се навикнуваш на ова, си праиш тактика и тераш. Ако треба у 4 саат да идете негде, ти се договараш у 3, она касни и автоматски испаѓа точна у 4 саат. :icon_lol: ;) Јас цел живот сум опкружен со вакви луѓе, не знам можда така е исправно и ја сум оној фрикот али јеби га, си ќутам и си чекам. :Д

А, и премногу хиперактивност, у реду е, жена си треба да бидеш мирна културна убава средена фина отмена. Не ми се дери на уво, не ме викај брат, не ме мавај у грб со рака, со бокс у рамо, не пиј ѕидарско од флаша, не кур ждригај, не кур пиј 6то ѕидарско, не глоѓај од реброто, не пиј ракија ко вода.

Член од
20 мај 2023
Мислења
595
Поени од реакции
2.674
После почеток на врска, кога ќе се опушти и ќе почне да ти кажува што да облечеш и носиш за некоја прилика, бегај, тоа е само почеток. :D
Да, ако те покани на свадба ко нејзин придружник, она се пицне од глава до пети, а ти си запнал да идеш облечен у Adidas Vintage Nylon Tracksuit Retro 90s и те посоветува дека не бива - раскини ѝ сместа. Она тебе ќе ти кажува што да носиш...

Инаку, алкохоличари, коцкари, насилници, лажговци. И некој што чека постојано некој друг да му ги средува работите наместо него. На луѓе што каснат се навикнав, ќе промрчим на почеток, ама па и не е крај на свет, некад и не е нивна кривица. И да, луѓе што ретко се бањаат/не одржуваат хигиена.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.852
Поени од реакции
50.242
Темава ме потсети на една мисла која важи за маживе со нереални стандарди,ред флагови и сл. пичке материне:
Што подолго време шетате ергени,тоа повеќе/подолго ви ја ебат идната жена.

Стајте прст на чело :D

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Не се вика така. Ќе каажеш дека ср пронаоѓа и работи на себе. :cool:

D

Diferans

Гостин
Не сакам да ги омаловажам туѓите ред флагс, ама не ми личи дека љубовта така тече. Небаре животот е равенка што треба да се реши, со 10 променливи, со стандарди што си ги поставуваме кога бираме партнери, професии, другари.

Вистината е дека кога си вљубен, сите знаменца паѓаат во вода, па луѓе се обидуваат да ти посочат, одоколу да ти кажат, да те предупредат, без никаков ефект. И црвените знаменца што ние мислиме дека ни пречат обично не се оние што подоцна најмногу ќе ни влијаат во врската.

Најдобро човек да се помири дека секако ќе згреши, и да се препушти. Многу подобро отколку да е постојано на штрек, да мери и преиспитува, да бара опасност и онаму каде што нема.

Член од
28 август 2013
Мислења
4.446
Поени од реакции
13.569
Да бидиме јасни, некој да не се збуни. Ова не се комунистички црвени знаменца, туку капиталистички.

Има само едно црвено знаменце, а тоа се ако тој/таа брои црвените знаменца, не му/и се допаѓаш, run for your life.

E

enzo8

Гостин
Да, ако те покани на свадба ко нејзин придружник, она се пицне од глава до пети, а ти си запнал да идеш облечен у Adidas Vintage Nylon Tracksuit Retro 90s и те посоветува дека не бива - раскини ѝ сместа. Она тебе ќе ти кажува што да носиш...
Мажи сме, не сме ментално заостанати да носиме тренерки на свадба, немораш да зимаш екстремен пример за да браниш пол.
Еве ти пример, идеме на пиво во паб, носам карирана кошула и карго панталони, не сум требал така, аман веќе со тие карирани кошули. За вакви работи, пример јас уживам да носам карирана кошула, идам во паб на пиво и крилца, што те тебе боли кур ја што носам, а она доаѓа како индијска невеста пицната, ме сфаќаш, мене не ми смета ни она што е пицнаата, нити па ќе им мрсам едноставно ме нервира кога она ќе ми мрси што сум облекол. Пиво и паб е, не е балска вечер.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.444
Поени од реакции
11.317
Вистината е дека кога си вљубен, сите знаменца паѓаат во вода, па луѓе се обидуваат да ти посочат, одоколу да ти кажат, да те предупредат, без никаков ефект. И црвените знаменца што ние мислиме дека ни пречат обично не се оние што подоцна најмногу ќе ни влијаат во врската.
Се убаво ти е напишано и се согласувам, ама најчесто од овие причини правиме кардинални грешки кога бираме партнери.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.660
Поени од реакции
34.101
Пуши цигари Х
3. Пуши цигари.
пушење цигари;
пушење тутун
So soglasuvam, mozebi najneatraktivno nesto kaj devojka.

No pusenjeto ne e za mene red flag, red flag treba da e alarm, indikator deka nesto ne stima vo momentot i krie nesto pogolemo. Primer tirkizna kosa e red flag oti znaes odma so kakov zanr na lugje zboris i deka ne si za tamu i ne e samo izborot na druga boja tuku cel set na karakteristiki, ubeduvanja i lifestyle. Skrzavost e isto red flag, go primekas tuka tamu i ako ne adresirano moze ponatamu da e problem. Kakov red flag e pusenjeto? Sto indicira, deka devojkata e nervozna i stresna? Togas mene red flag mi se baletanki.

Kajgana Shop

На врв Bottom