Marina_21 напиша:
Ne ti ja sfakam poentava so bebinjata i pedofilite ama nema vrska.
A normalno deka pred Hristos (ako toj ti e Riste gimnasticarot) nikoj ne bil krsten zasto Hristos ne ni bil umren.Kako sto rekov identifikacija so Hristovata smrt, umiranje na gresnata priroda, raganje na nova bozestvena priroda.
A se ova ti go pisuva vo Biblijata.
Pozdrav
Првин, библијата е пишана од човек, второ според неа нели крстеле и пред да биден Рисет крстен, па дури и роден, оти Јован крштевал далеку пред Ристета. Не ми ја цитирај библија оти јас сигурно знам дека сумја читал, како и секоја друга man made религиозна книшка, ми се сере од теленца кои слушнале, недослушнале, па ајде, а дури и недочитале.
Педофилите во црно се попојте, едно две слушаме дека некој поп му го натегнал на некое мажко дете, а нели треба да се преносители на слвоот божје, тие да се први меѓу еднаквите за да ни дадат пример.
Кој пример го имаш ти? Да идеш и да опнеж детенце кое не може да се брани? Да му го расцветаш чмарот??
Или на тој начин правишп добрина следејќи го словото и уката божја.
П.С. Ристе бил еврејче. Жидов, Јуда. Обрежан. Крстен на 33 години. Од некрст.
Оди, крсти се и ти, ама како Ристе, на 33 години и тоа некрст да те крсти. На река.
Плус тоа време не крстеле женки.
П.П.С. Имај на ум дека твоите свети отци, библијата и тн. тврдеал дека земјата е центар на универзумот и дека сонцето се врти околу неа.
Пих.
КОга ве гледам вакви, навистина се прашувам што е со светов, како да е потоморен в темнина од Sith!