Кога треба да кажеме ”извини”?

Член од
18 септември 2005
Мислења
318
Поени од реакции
12
Извини се кажува тогаш кога е потребно!Збор е со големо значење и треба да се цени како збор од страна на тој што го упатува и тој до кого е упатен тој збор!

Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
Izvini ne ja poprava greskata,no ja odrzuva relacijata.Ponekogas ako e premolceno zatoa sto "ne menuva" ili "ne poprava",moze da propadne prekrasen odnos.
Ubavo e da se ima doblest da se kaze, isto tolku, kolku sto e ubavo da se ima doblest da se cue kako sto treba,vistinski,od srce,cesno.
Izvini ne poprava greski,izvini,bara proshka.I ja dobiva.(ako ne vednas, kratko potoa).
Site ostanati varijacii na izvini se nacin na odnesuvanje i verbalna kultura, koja e neophodno potrebna vo sekojdnevnata komunikacija.

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
bibika напиша:
Izvini ne ja poprava greskata,no ja odrzuva relacijata.Ponekogas ako e premolceno zatoa sto "ne menuva" ili "ne poprava",moze da propadne prekrasen odnos.
Ubavo e da se ima doblest da se kaze, isto tolku, kolku sto e ubavo da se ima doblest da se cue kako sto treba,vistinski,od srce,cesno.
Izvini ne poprava greski,izvini,bara proshka.I ja dobiva.(ako ne vednas, kratko potoa).
Site ostanati varijacii na izvini se nacin na odnesuvanje i verbalna kultura, koja e neophodno potrebna vo sekojdnevnata komunikacija.
Точно, е сега ти да ми кажеш извини мене за да ти простам се шо си ми згрешила (прочка е у недела)!

Jakov

Тато
Член од
24 јули 2005
Мислења
2.360
Поени од реакции
58
Kakvo izvini be nitu vikam nitu imam namera nekomu da kazam. Najgoelmo izvini sto moze nekoj da go dobie od mene e ako go zgazam u avtobus ili u kafana.

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
ako gresam se izvinuvam, najcesto od kultura retko gresam na ljuge so mi znacat. ubavo e da slusnes od nekoj izvini, pogotovo ako e pobliska osoba

Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
vardarce напиша:
Точно, е сега ти да ми кажеш извини мене за да ти простам се шо си ми згрешила (прочка е у недела)!
Epa u nedela ke ti kazam,denes e petok,alooo..:):):)

Yugo

Law rules
Член од
12 декември 2005
Мислења
8.251
Поени од реакции
28
Kazuvam izvini ne mnogu tesko, ama i nemnogu cesto. Zs mnogu malku gresam i ako gresam se izvinuvam. Toa go pravam za nekoi raboti cisto za kultura, a za nekoi moze da se kaze deka i stvarno mi e zal za nekoi gresni postapki so sum gi napravil na nekomu i se izvinuvam.

ЃАВОЛЧЕ

PlayGIRL
Член од
13 април 2006
Мислења
983
Поени од реакции
4
Воопшто не ми е тешко и кажувам.Мислам дека нема на никој да му се сруши егото, ако каже едно ИЗВИНИ(само да е искрено)...

Мари

...
Член од
31 декември 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
0
Зборот извини значи дека му се извинуваш на некој и тоа извини ја поправа секоја грешка шо си ја напраил..

love

The one and only
Член од
2 мај 2006
Мислења
716
Поени од реакции
1
Ne mi e tesko da kazam izvini i sakam da mi se izvinat bidejki so samoto izvinuvanje barem se svesni deka napravile greska,a ako si molcat mozi si mislat deka se vo pravo ili ne napravile nisto pogresno.Za krupni greski izvini ne pomaga ama ako e iskreno kazano barem mislam deka se pokajal i sepak e kulturen i civiliziran covek,a ne prostak.

BusHav

Е ајде де.....можеш и така
Член од
5 декември 2005
Мислења
4.343
Поени од реакции
81
Извини си кажувам редовно кога јас мислам дека треба да се каже.

И редовно за реметење малце

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Све кажувам јас....Опрости,извини итн...не ми е тешко ако јас сум згрешил зашто да не...
Ама знам луѓе кои попрво би умреле пред да кажат извини :)

Член од
6 мај 2006
Мислења
1.890
Поени од реакции
4
еј тоа "извини" више е излишно зборче зш се користи и кога треба и кога нетреба и кога го мислиш и кога не.иначе многу тешко и ретко го кажувам али го кажувам само кога искрено го мислам. а иначе повеќе го преферирам зборот "прости".некако поискрен ми е и не го кажува секој

SteF

I love this Kich
Член од
19 март 2006
Мислења
2.183
Поени од реакции
1
многу го практикувам тоа зборче и несамо онака ради реда од чиста куртоазија, него стварно го мислам, макар било за некоја синица или крупница.

pinky**

..all over again..
Член од
16 декември 2005
Мислења
383
Поени од реакции
4
Smetam deka IZVINI ne e dovolno razbran vo vrska so toa kakva e negovata uloga i negovoto znacenje kaj poveketo luge!Sekoj ima pravo da misli na nego kako saka ali smetam deka Izvini bi trebalo da znaci nesto sto sme napravile poradi koe iskreno se kaeme i go kazuvame so cel deka toa veke nema da se poftori ..Epa poveketo go kazuvaat onaka bezvrska samo da se izvadat od teskata situacija sto toa znaci deka ne e kzano od srce nitu pak e na mesto!
Izvini ne go kazuvam cesto zs vodam smetka da ne go predizvikam .Ali koga veke se slucilo nesto poradi koe sum jas vinovna i se kaam za toa sto se slucilo ili sto sum go napravila, najiskreno se zamoluvam da mi bide prosteno a voedno go koristam i samiot zbor Izvini!

Kajgana Shop

На врв Bottom