Кога, како и колку учите?

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
Imam procitano deka najubavo moze da se zapameti ako se uci nasabajle.
Jas ucam preku cel den, nemam nekoe vreme ej togas mozam togas ne, vazno mi e da mi bide tisina za da mozam da se skoncentriram. Ne ucam na glas, tuku si povtoruvam vo sebe, a kolku vreme ucam zavisi od toa kolku mi e golem materijalot, no sega mi se fakja za nekolku dena da go spremam materijalot, zasto ne ucam lekicija po lekcija tuku 3-4dena (zavisno kako ni se rasporedni datumite na ispitite) pred ispit, sednuvam i go spremuvam. Ne mozam da ucam kontinuirano zasto posle ako ne go povtoruvas toa sto si go naucila dodeka dojde ispitot ke go zaboravis. Najubavo mi e koga sum sednata na krevet, a koga me fakja nervoza si izlagam do balkon da me fati malu svez vozduh i se vrakam na ucenje... A nekogas sednuvam i na kompjuter, primer kako sega :) malu odmor :)
 

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Ucam pred da legnam oti poveke se pamti (provereno:)), Okolu 1 cas ne mi treba poveke i ucam v krevet :) A pisam domasna so muzika :)
 

Billa Bong

I love Basketball
Член од
14 август 2006
Мислења
6.590
Поени од реакции
11
Со музика и пишувам и учамto e to
 

~Ann~

~sweety~
Член од
11 февруари 2007
Мислења
53
Поени од реакции
0
Зависи, ако ми се спие учам у кревет, ако не на маса. Иначе учам поручек или навечер, а ако не стигнам и тогаш станувам еден саат порано и учам у 6.
Со музика никад не сум можела да научам, многу ме деконцентрира...
 
Член од
4 февруари 2007
Мислења
1.640
Поени од реакции
16
Ucam koga ke dojdam od skolo.t.e toa ne e ucenje tuku pisuvanje.Ednostavno me mrzi da ucam i kraj.Ako fatam i sednam da ucam ke naucam.Mnogu zamara celo gubre so go pisuva u knigite i....
 

Mandy

~Carpe florem~
Член од
26 февруари 2006
Мислења
1.578
Поени од реакции
23
Највеќе памтам кога учам посабајлечки..уствари не...најлесно учам под притисок,значи ден,два,вечерта пред испит/колоквиум...а иначе најчесто седам зашто ако легнам на кревет ќе заспијам со гаранција.... а друга работа кампањец сум...не дека неам врска што се дешава во тек на предавања ама не учам редовно...секад коа се наближува полагање..исто беше и у средно ден пред тест
 

Black Rose

дете на цвеќето
Член од
12 февруари 2007
Мислења
1.972
Поени од реакции
38
I полугодие освен математика (ден-два пред писмена учам) горе доле редовна сум, е за II ме фаќа мрзата и вртам на кампањско.......

Кога и како учам....... обично навечер после 10 - 11, со музика и седната на маса за да не заспијам
 

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.495
Учам во кревет и најмногу саат и пол бидејќи ме фаќа мрза многу лесно а и се случува да задремам.Периодот околу 9 до 11 наутро ми е совршен за учење а сакам тишина кога учам.
 
L

Luki Junior

Гостин
Muzika do daska, eden kup knigi, voda, sok, hrana, kompjuter i stabilen internet.
Mozam da ucam so casovi..... Ne e bitno vremeto, i mestoto. :)
 

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Зависи кога како ама најчесто учам поручек и навечер.Тогаш најубаво памтам а и пред тоа сакам да дремнам за да не ми се приспие дур читам.А учам онака во тишина ама можам и со музика да повторувам не ми е преголем проблем.
 

Стеф:]

стифлер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
1.938
Поени од реакции
3
zavisi nekogas koga ke se vratamm od skolo a nekogas i posle rucek
na primer deneska sega zavrsiv so ucenje
 

*P|nK_G|rL*

~Pretty in Pink~
Член од
21 мај 2006
Мислења
761
Поени од реакции
5
МАР МАР напиша:
Значи прашањето ми е кога, во кој дел од денот најчесто учите, дали повеќе памтите ако учите навечер или пак денски, како (на глас, во себе), во која положба (легнати, станати, седнати....) и колку време ви е потребно за да научите една или неколку лекции/предмети? М? И дали учите пред писмена или испрашување или континуирано си повторувате то шо сте учеле па после само ќе се потсетите? :helou:
Значи вакаа... Учам откако ќе се вратам од школо.. Најпогодено ми е времето.. Дома нема никој. Слободна сум и сппособна да се сконцентрирам. Не е битно кога ќе учам, ако добро сум научила секако ќе запамтам :). Секогаш пред да си легнам си прочитувам уште еднаш за секој случај.. Обично оние предмети како: Биологија, Географија, Историја и.т.н. ги учам на глас.. А Математика, Хемија и таквите во себе.. Обично учам седната на бирото.. Најубава положба. А сум учела на секакви начини :) Дури и во веце.. А колку време ми е потребно, тоа зависи. И од лекцијата и од предметот а и од мојата концентрација.. А дали учам пред писмена, тоа само математика.. А по другите предмети напоредно си учам.. Лекција по лекција.. Ухх се изморив :)
 
Член од
20 март 2007
Мислења
1.044
Поени од реакции
2
пишувам домашна со музика, а учам насабајле кога ке станам од спиење (кога сум втора смена) со сигурност повеке се памти... а кога сум прва, после школо
 
Член од
31 март 2007
Мислења
74
Поени од реакции
0
nemam nekoj raspored za toa koga ucam ... koga ke mi se uci sednuvam i se isklucvam potpolno ... nemozam da ucam so muzika ili so uklucen PC ili TV .. me dekoncentrira ..najcesto ucam vo krevet ama nikako legnat tuku si sedam .. a za toa kolku zavisi od ispitot kolku e obemen ... prv semestar ucev malku kampajnski a sega svrtiv obratno i si ucam so red i mislam deka mi e podobro .. :)
 

Stefanos_M

Moscow_Boy
Член од
23 април 2006
Мислења
563
Поени од реакции
0
Учам кога ќе ми текне, во неделата саат два... Да учев секој ден по толку, ќе бев првенец на генерација.. Сеа сум само одличен...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom