Кога детето сака скутер :)

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.770
Поени од реакции
5.075
^_Me_^ напиша:
Хмм ај на ново да објаснам шом така.
Бев решена да си купам скутер оваа година(до пред 1 месец).Меѓутоа татко ми ми рече дека ако сакам ке ми купи сега или пак бидејки мајка ми не е баш за(поради истите причини заради кои и на повекето не им купуваат) да почекам т.е да не купувам сега скутер туку да полагам за кола штом наполнам 17,па штом положам одма да ми купи кола.Сакам скутер но не сум до толку запалена по нив па решив да си почекам.
Се надевам дека е појасно сега.
ova treba da go ima na test za inteligencija

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Ок си е : само внимавајте малце на јазикот ебаве - македонски имате четири или три часа неделно. Срамота е да не знаете да правите паузи, дикција, да земете воздух... Затоа служат точките и запирките - транскрипција на пауза и на емоција :wink:

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Macedalien напиша:
Кога детето ќе сака скутер ќе му кажам : ”Купи си кога ќе заработиш.” Ајт со здравје! :star:
И мене ми кажаа така кога барав мотор. Ама си заработив и си купив и тоа само за едно лето. А после испадна беља, зашто сум земал мотор, па ќе сум се утепал,па вака, па онака... циркус цел испадна и за да ги смирам духовите го продадов...ама многу брзо купив друг, уште подобар, се разбира без да знаат родителите. Може лош пример давам, ама нека е поука и за оние кои се родители па нека размислат малку дали се секогаш во можност да го спречат детето во реализација на неговите желби.

Член од
27 април 2006
Мислења
108
Поени од реакции
2
abe vidi vaka
mene mi e preku kur od onaa doma
samo vristi neso u stil ke me naslapala oti iam 12 godini ako pomislam na takvo neso ama ja i rekov i so ubavo ja zamoliv da mi dade da si kupam
imav sobrano pari amo ona se nakurci i trgna i mi ja lupna edna sakase pak
ama i rekov: aj be staro izgubi se
i i ja fativ rakata i ja gjitnav na krevet (setata darma se slucuvase pokraj krevet) i nisto ne mi rece i mi rece: izvini bev iznervirana
ama vespa ke padnes ke se skrsis
i mi rece daj mi gi parite ke ti kupam neso za oblekuvanje
a ja i rekov a vazi be u stil:bip:

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
1. Мало. Ај прибери се СМЕСТА да не леташ од форумов (за ДЕЦА НАД 13 години е а како што гледам ти имаш само 12).

2. Bеднаш смени постовите или избриши ги за да не го применам актот под точка 1. :pishtoldz

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Macedalien напиша:
1. Мало. Ај прибери се СМЕСТА да не леташ од форумов (за ДЕЦА НАД 13 години е а како што гледам ти имаш само 12).

2. Bеднаш смени постовите или избриши ги за да не го применам актот под точка 1. :pishtoldz
Некако не ми изгледа за 12-годишен по ова како го напиша како повозрасен е ама лаже.

betogrozdanov45

мајстор за гибаници
Член од
26 октомври 2005
Мислења
1.549
Поени од реакции
6
ПА баш тоа што го напиша го прави 12 годишен:):):):):):)

а веспа, не е за деца. Уствари веспата е глупа направија со која што можеш лесно да се утепаш. Ако нешто би зимал сега, тоа би било БАГИ од Априља али нема дозвола за да возиш нешто таккво. ШТЕТА, а баш е супер:)

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Се бре се собрале богаташи по форумов... Аман бре луѓе, алал да ви е... Леони, Пунта, Априлии фрчат. Браво, браво... јас на времето едвај скрпив за половна стара зарибана Алфа. Младите генерации доста напреднале...

Член од
17 март 2006
Мислења
56
Поени од реакции
0
Da be se sme napredni!!!! Ama toa ti e razlicno vreme sme!!! A toj maliot so se cepa be go gledal ednas filmot RANE i odma ganster a !! Abe mali idi u skolo ne se cepaj mn.!!! A ne gledam zosto nekoj da ne vozi vespa se razbira treba da se polaga dali gi znaes znacite i dali si spremen da ides u soobrakaj!!

Член од
15 март 2006
Мислења
195
Поени од реакции
1
веспа у сваки случај е добра работа ама колку добро и да возиш, увек шансите се 70% да те подбере некој на хауба

betogrozdanov45

мајстор за гибаници
Член од
26 октомври 2005
Мислења
1.549
Поени од реакции
6
Струмицс, да пеер забораив да напоменам кај БАГИТО, веројатно нема ни да купам пошо башка е многу скапо.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Aбе заборавив да кажам: Тоа „на времето„ мислев пред едно 10-11 год. Културна веспа беше околу 1800 марки, а половни Хонди (и сл.) имаше за 600-800 марки, и кој сакаше-возеше. Сега сите на големо гледаат. Да се има сопствена каква-таква кола во тоа време беше луксуз. Главна фаца си одма. Сега се е подруго, или мене така ми се чини?

astrion

REBEL
Член од
15 ноември 2005
Мислења
792
Поени од реакции
18
strumics напиша:
Aбе заборавив да кажам: Тоа „на времето„ мислев пред едно 10-11 год. Културна веспа беше околу 1800 марки, а половни Хонди (и сл.) имаше за 600-800 марки, и кој сакаше-возеше. Сега сите на големо гледаат. Да се има сопствена каква-таква кола во тоа време беше луксуз. Главна фаца си одма. Сега се е подруго, или мене така ми се чини?
Aj saa i ti lazes , na vremeto se vozese MINSK i toa zelen :nesvest: :je: he he he ti teknuva li?

MarthaGraham

Олд Скул
Член од
21 ноември 2005
Мислења
673
Поени од реакции
8
Macedalien напиша:
Кога детето ќе сака скутер ќе му кажам : “Купи си кога ќе заработиш.“ Ајт со здравје! :star:
:cuc::cuc:
Со ова све е кажано, и мислам дека сите родители треба ваков пристап да почнат да завземаат према децата. На шо личи ова бе.... скутери сакале од 14-15 години... а коа ќе станеле полнолетни коли. Па не било каква кола, да се задоволиш со што и да е на тркала, него глеам секој бира шо сака. Курташак. Ја сваќам дека сте млади и све тоа, ама дајте бидете малце разумни и сватете кај живеете. Скромност малце.
Уствари, баш тоа е и проблемот и парадоксот у нашата држава. Да живеевте сите у Америка или некоја западна држава, не само шо нема ништо да добиете (а баш таму родителите имаат поише можности да им приуштат вакви работи на децата), него ќе ви го кажат баш ова цитираното погоре и такво не им чуе. И со право. :kajg:
Конкретно на темава - мрзам скутери и све шо е на две тркала (освен точак). Така да мое дете нема да добие таква работа, а се надевам дека ќе успеам да го воспитам на таков начин за ни самото да не побара (као ја шо не сум побарала до сега ништо слично од моите). Ако имам доволно, дај боже, поарно би му купила кола, али пак, не на 18 години да се курчи, него коа ќе заврши факс, да биде стварно заслужена награда за трудот (ако учи, ако не нишо не му даам:icon_lol:). Не сакам од моето дете да напраам паразит.

Kajgana Shop

На врв Bottom