Најпрво би сум си купил некоја убава кола (читај голем црн џип) на ново (

) со кој кога ќе поминам на улица сите ќе се вртат. Тоа би требало да биде Хамер Х3, Порше Кајен, Ренџ Ровер, БМВ Х5/6 или некој нов модел од таквите кој ќе искочи.
Потоа би сум си купил некој плац од околу 1000м2 на Водно, ама не баш во населбата Водно, туку некаде Припор, Сопиште, Горно Соње. На тој плац би изградил куќа од некои 200 - 300м2......., јес да би било добро и повеќе за на око, ама што ќе ми е повеќе, треба одржување. Куќата би била или во некој стил на современа Македонска (ко луксузните куќи на Пазар 3) или во некој медитерански стил. Ќе гледам да биде квалитетна градба со камен - цигла - сендвич ѕид, дебели бетонски столбови со многу арматура, длабоки и јаки темели, фасада од подебел слој малтер или од камен, кров покриен со Брамак керамиди или со стара керамида..., внатре би било уредено со поквалитетни материјали, но далеку од луксузен намештај, зошто го мразам тоа. Можеби би имало и една соба за фитнес каде би сум вежбал по дома. Во дворот би имало базен, ни голем, ни мал, би имало лулашка, настрешница, летна кујна за правење скара и зимница. Дворот би бил ограден со бетон - железо ограда, а покрај оградата лозје. Во дворот би насадил јоргован, лалиња, каранфили, зумбули, нане, патлиџанчиња, по некое пиперче и по некое кромитче и лукче. Задолжително бекатонска или калдрма патека низ дворот. И секако капија за влез во дворот.
Од животни задолжително би сум си купил папагал и може некое кутре или маче за да ми најавува ако некој иде.
Со другите пари би сум отворил кафана. Мало кафанче во кое ќе се готви внатре, а гостите ќе јадат и ќе се веселат надвор и сето тоа покриено како натстрешница. И можеби кафаната би била на два спрата, за да горниот спрат бидат неколку соби за преноќување. Во кафаната навечер задолчително жива музика
Дел од парите би ги инвестирал во градење цркви низ државава. Не мора големи цркви, но нека ги има многу, но помали. Нека Христијанството продолжи да остава траг низ оваа земја.
Би отворил можеби и една огромна дискотека, која би била центар на ноќниот живот во државава. Таква со голема сцена, предобро осветлување, музички ѕвезди од странство, а и од кај нас секој викенд. При дискотеката би направил и некое шоу како Ѕвезде Гранда за откривање на нови млади таленти. (ова и немора, ова е ако ептен имам пари).
Би сум вложил пари во една одлична песна со одличен спот колку да ме пратат на Евровизија, т.е. јас би сум си платил за да одам на Евровизија. (ова и немора, ова е ако ептен имам пари).
Би вложувал постојано во себе..... вежбање фитнес, масажи, затегнување на кожата на стари години......, внуците да викаат, види што млад дедо имам

Од облека не би купувал нешто многу марки, ова она, пак ќе си купувам облека од Шутка, Бит Пазар и останатите тезги и бутикчиња.
И тоа би било тоа............, ама од сето ова глава ќе боли. Затоа помалку, но помирен живот