Книжарници...

Која книжарница ви е омилена...

• Вкупно гласачи
    102
Член од
30 мај 2012
Мислења
50
Поени од реакции
30
Претпоставувам вие сте сопственикот... добро би било да се продаваат и книги на старо.
Благодарам на идејата. При крај сме со таа функционалност и истата може да се очекува за неколку недели.

Pallatino

Батулец
Член од
29 декември 2011
Мислења
63
Поени од реакции
21
Кај можат да се најдат книги од Џек Лондон ?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Да не знае некој што е со новиот салон што ќе го отвара Матица? Матица Ексклузив ќе се викал, ми изгледа привлечно, се надевам на поголем простор и повеќе избор :)

Violent Femme

I am as lovely as a dream in stone..
Член од
27 мај 2011
Мислења
725
Поени од реакции
525
Секогаш одам во Матица ... често имаат попусти и имаат добар избор на книги :)

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Од толку издавачки куќи, абе никој не ги издава овие класици. Порано Мисла, Наша Книга... имаа и Лондон и Хемингвеј и Фаукнер и Стајнбек. Од овие писатели денес неможеш да најдеш ниту едно ново издание, освен ако не се за лектира.

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.811
Поени од реакции
7.119
Од толку издавачки куќи, абе никој не ги издава овие класици. Порано Мисла, Наша Книга... имаа и Лондон и Хемингвеј и Фаукнер и Стајнбек. Од овие писатели денес неможеш да најдеш ниту едно ново издание, освен ако не се за лектира.

Од Фокнер и Стајнбек има на Слово изданија. :) Додека умирав и не ми текнува која од Стајнбек. За Лондон не сум сигурен, ама мислам дека Македонска Реч имаа издадено нешто, а од Хемингвеј исто Слово имаат.

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Од Фокнер и Стајнбек има на Слово изданија. :) Додека умирав и не ми текнува која од Стајнбек. За Лондон не сум сигурен, ама мислам дека Македонска Реч имаа издадено нешто, а од Хемингвеј исто Слово имаат.
Хм, досега не сум забележал изданија на Слово по книжарниците во мојот град, нити пак сум наишол на нивна веб страна. А гледам ги нема и на оваа новата овдепромовирана “Купикнига“ (на чијшто сајт освен Повик на дивината и Старецот и морето, обете лектири, нема ништо друго од овие автори, а и многу други кога сме веќа кај тоа).

С

Сибињанин Јанко

Гостин
Хм, досега не сум забележал изданија на Слово по книжарниците во мојот град, нити пак сум наишол на нивна веб страна. А гледам ги нема и на оваа новата овдепромовирана “Купикнига“ (на чијшто сајт освен Повик на дивината и Старецот и морето, обете лектири, нема ништо друго од овие автори, а и многу други кога сме веќа кај тоа).
Ова е блогот на Слово. Морам да признаам дека имаат добри изданија за разлика од повеќето издавачки куќи во РМ.

ЈуријАркадиевич

Модератор
Член од
10 мај 2010
Мислења
1.811
Поени од реакции
7.119

Не знам за нивната застапеност, не можам да кажам затоа што и не сум побарал во друг град, во Скопје ги има во повеќето книжарници и имаат доста квалитетни изданија од разни едиции.

П.с. ја затворија Кафказ?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
1.170
Поени од реакции
2.635
Дали знае некој/а од форумов каде можам да најдам книга од овој писател Sidney Sheldon ? во некоја од книжариве наши дали има и дали е превод на македонски или англиски .

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
Дали знае некој/а од форумов каде можам да најдам книга од овој писател Sidney Sheldon ? во некоја од книжариве наши дали има и дали е превод на македонски или англиски .
Прашања од ваков тип, постирајте на оваа тема.

Овде задржете се на книжарниците, издавачките куќи и (не)квалитетот што го нудат.

Член од
22 август 2006
Мислења
497
Поени од реакции
1.000
Ух, ја обожавам ТРИ затоа што се застапници за TASCHEN, а нивните книги за мене се дрога. Инаку сум пресреќен што во моментов можам да ги купувам по поповолни цени книгите на TASCHEN online и се надевам дека ќе имам можност да ја посетам лично една од нивните книжари и да ја осетам магијата :rolleyes:
Инаку не толку често но ги посетувам и култура, табернакул и матица.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Не сакав да отварам нова тема се одлучив овде да ја вметнав веста. Случајно ја прочитав веста па мислев дека е ок да ја споделам за сите заинтересирани.

Феникс утре отвара прва аутлет книжарница.

Извор

Kajgana Shop

На врв Bottom