Книжарници...

Која книжарница ви е омилена...

• Вкупно гласачи
    102
Член од
5 јануари 2008
Мислења
532
Поени од реакции
614
,,Три", ,,Табернакул" и ,,Матица". Mатица е добро снабдена ама воопшто не се љубезни продавачите. Во ,,Tри" ептен се фини. И ,,Египетска сонувалка" т.е АЕА или поранешна Мисла

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
А кај се уличните продавачи на Плоштад Македонија? Сите книги се по 100 денари, а има многу добри наслови од Фројд, Јунг, Ниче, Хесе... Секогаш купувам по 3-4 оттаму. Инаку ја посетувам ТРИ, има многу избор на бестселери, исто така МАТИЦА, таму имам златна членска картица, а за македонски книги одам во КУЛТУРА. За учебници, ПРОСВЕТНО ДЕЛО. :vozbud:

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
Табернакул. Нема што нема.
И Култура се добри, љубезни пред сè, ама Табернакул имаат наслови што повеќе ме привлекуваат.

D

Daftie

Гостин
Спикинг оф книжарници, дане знае некој која книжара држи книги од издавачка куќа Штрк?

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
kade moze da se najde Satanic Bible od Anton sandor La vey ama u prevod bar na hrvatski.

Член од
12 јули 2008
Мислења
161
Поени од реакции
9
Vrabotenite vo Kultura imaat najprofesionalen odnos, a kako knizarnica se istaknuvaat so pocituvanje na povisokite izdavacki vrednosti, sto ne moze da se kaze za Matica kade neretko dominira sund literaturata. Dokolku Matica ne bi imala klub na citateli togas bi bila najslabo posetena, vprocem za razlika od drugite knizarnici, tamu komintentite plakaat najvisok rabat (40% + 5% ddv) za prodazba na nivnite knigi. Vo drugite knizarnici rabatot e 30 % + 5 % ddv. Zatoa na Matica lesno im e da bidat galantni i da im davaat popust na citatelite koi ja imaat nivnata kartica.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Vrabotenite vo Kultura imaat najprofesionalen odnos, a kako knizarnica se istaknuvaat so pocituvanje na povisokite izdavacki vrednosti, sto ne moze da se kaze za Matica kade neretko dominira sund literaturata. Dokolku Matica ne bi imala klub na citateli togas bi bila najslabo posetena, vprocem za razlika od drugite knizarnici, tamu komintentite plakaat najvisok rabat (40% + 5% ddv) za prodazba na nivnite knigi. Vo drugite knizarnici rabatot e 30 % + 5 % ddv. Zatoa na Matica lesno im e da bidat galantni i da im davaat popust na citatelite koi ja imaat nivnata kartica.
Ох но сине навистина не е така. И издавачката куќа и книжарниците (или веќе во еднина се сега) Култура имаат огромен фонд на безвредна литература. За Матица е општо познато дека е кока кола помеѓу македонските книжари. :uvo:

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Books-a-million!

Barnes and Nobles!
Ај ти, не се курчи, него пакуј некоја книга наваму. Ја како се грбачев да ти носам пола куфер книги.:pipi:

На темава - Материца ми е најблиску и според тоа најексплоатирана. Три ми е малку подалеку, а Табернакул уште подалеку. Кога одам до таму свраќам и во Топер. Тука ми е во соседствот и на Мирота Масин кафенето со Магорски изданија, ама ретко пазарам таму. Ете тоа.

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Дома највеќе ја сакам Три (и не само поради тоа што нивни се Македонските изданија на Мураками) и Магор ради можноста да кафепиеш и меркаш некој на другата маса, преправајќи се дека разгледуваш книга:)
Овде порачувам од нет...

N

n/a

Гостин
Навистина не ми е по кеиф,ама мора да признаам дека најголемиот дел од изданијата кои што ги имам дома сум ги купил у Софија.
Куфери со книги имам донесено наваму.
Зошто?
Па затоа што светски бестселер имаш у рамки на најмногу еден месец од промоцијата у книжарница,од стручна литература имаш во секој момент ама буквално се,од интересни наслови имаш спратови за разгледување, а и затоа што книгите се ДАЛЕЕЕЕКУ подостапни (по цена) одколку во Македонија.
Второ место од кај што редовно носам книги ми е Белград,
а и знам да си порачам па тетка ми да ми `спушти` некое `парче` од ветената земја.

Многу ретко купувам книги од Македонија.
Нажалост.
:toe:

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Најчесто купувам од Три и Матица. Три имаат добри изданија, релативно нови книги, а од Матица купувам зашто ми е најблиску и имаат добри книги за разонода. Фини се продавачките во Матица, не знам зашто ги критикувате :toe: А, Барнс и Ноблс се дефинитивно најдобри, имаат милион книги и бескрајно љубезни и професионални продавачи. Ама оф топик беше ова зашто тука ги нема :wink: Уште некако не ни се дораснати книжарнициве, треба уште многу да поработат за да стигнат до кај што треба.

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Различни книги, купувам од различна книжарница. Секоја е на некој начин препознатлива сама по себе. Да започнам од корицата, квалитетот на хартија, преводот, најарна е Табернакул. Потоа, иако немаат баш некоја посебна продавница, ги сакам изданијата на Ѓурѓа, а и најприфатливи цени имаат. Три, во последно време се извештачи со наслови од видот на "Што ако имам неколку килограми повеќе", "Сексот и офисот"... а таквите книги имаат убава корица, привлечна естетски, но никаква содржина. Последниот пат кога бев во Три, се разочарав од безбројните прирачници за како да станеш поуспешен, посреќен, побогат, поубав, послаб, посамозадоволен бла бла...:nesvest:

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
167
Македонска Матица и Табернакул. А влекувам во Матица, амин излегување. :pipi:

Kajgana Shop

На врв Bottom