Книги што сте ги прочитале и коишто ви оставиле впечаток?

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Еригон од Јордан Плевнеш

Никогаш не бев ја прочитал и ми остави прекрасен впечаток. :music3:

E

`EsCaPe`

Гостин
Kniga sto mi ostavila stvarno dobar vpecatok e 'Plemic' ( The Nobleman ) od B.D.Benedikt ...Abe od koa ja procitav knigava iam SKROZ razlicno mislenje za se..mislam knigava me smeni totalno:smir: ...ajde pozz

ANDZI

Fashion is my opsession
Член од
5 февруари 2007
Мислења
833
Поени од реакции
6
Dobar Vpecatok mi ostavija "Papata Jovana" od Dona Vulfok Kros i "Citacot" od Bernhard Slink

LiquidHeII

хемичар
Член од
31 јули 2007
Мислења
178
Поени од реакции
3
Многу јак впечаток ми има оставено Цинк од Давид Албахари, прекрасна книга...

LiquidHeII

хемичар
Член од
31 јули 2007
Мислења
178
Поени од реакции
3
Еригон од Јордан Плевнеш

Никогаш не бев ја прочитал и ми остави прекрасен впечаток. :music3:
јако ми е што се што сака да ги пренеси Плевнеш го прави со поистоветувањето на луѓето со кучињата, баш како што и заслужуваме

добра книга, ако ја најдете прочитајте а, нема да ви одземи време пошто е кратка

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Тврдина, од Селимовиќ. Чоече секоја реченица е за темата [thread=1572]Цитати[/thread]. Ама таааааажна, многу тажна содржина.

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Koj go zdipli moeto sirenje..kratka ama mnogu poucna kniga....

Маца_мк

♫♥good girl gone bad♥♫
Член од
13 февруари 2007
Мислења
6.421
Поени од реакции
464
интересна книга,дневник на едно девојче,две имам такви и ептен се супер:)едната се вика "Ангус,танги и бакнување со фаќање",а втората е "Добри другарки,лоши шеми и градник на дуење":pos2:знам дека насловиве се можда малку перверзни,ама книгите не се такви,многу се смешни и интересни.прочитајте ги и ќе се уверите:pipi:

K

**KukLi4ka**

Гостин
"Doagam po tebe i te nosam so sebe"
"Veronika resi da umre"
"Stranec"-A.Kami
"Tvrdina"
"Za mojata malecka"

jass

Aut viam inveniam aut faciam!
Член од
25 август 2007
Мислења
328
Поени од реакции
4
Samo so ja zavrsiv Girl with a one track mind mnogu jaka kniga isto the diary of a manhatan call girl ludnica a onaka klasici
pride&prejudice, jane eyre
i sekako perl bak- dobra zemja, sinovi i rasturen dom ovaa trilogija e najdobra

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Штотуку ја завршив “Прекрасен нов свет“ од Алдус Хаксли ... Од една страна просветлувачки поглед за сегашноста преку перспектива на иднината... од друга страна... бизарна идеја за (организиран) развој на човештвото.
Ме збуни малце поговорот. Додека не го прочитав имав тотално различно мислење за книгата и за нејзината идеја... после поговорот... хммм... можеби и не сме на иста бранова должина со г. Хаксли

Kajgana Shop

На врв Bottom