Давид наш многу учи, по цел ден е над книгата, ама наставниците го мразат и му ставаат слаби оцени. Иде и на курс по англиски, таа наставничката нонстоп ни го фали, вика таков талент нема видено до сеа, ама таа проклетијата во школо што му предава ептен го мрази и цело време двојки му пишува. Праев муабет со маж ми, ќе го префрлиме во друго школо, една моја братучетка работи таму, ќе го подбутне малце ако треба.
Овој Симо од другиот влез, го глеам, многу троши у задње време. Не знам од кај толку пари, го знам ја него одамна, жив голтар беше,шо се вика вода у очи немаше, сигурно со некои матни бизниси се мафта, има нешто прљаво тука, слушај што ти зборам.
А оној Раде у бараките што живее, тој па жива стипса е. Го иам приметено стално у Стокомак и Кам пазари, плус и пешки иде на работа. Демек намерно пешачел, да се раздвижел малце...Абе шо не каже дека не му се даваат пари, а не да ми врти филмои некои ...А добри плати зимаат, и он и жена му у јаки фирми се, плус знам дедо му пред два месеца умре и му остаи добра пара...
-Абе не ми го спомињај, циција белосветска е, лани му земав на заем 50 евра и пред некој ден се сретнавме, и ни срам ни перде, ми ги бара парите...Ејјјј, за 50 евра се циганчи...ццц...демек у гроб ќе ги носи парите...
Жена увек треба да ти го има стравот, иначе си наебал...Не за џабе рекле старите "Еби да те сака, тепај да те слуша"...
Слушај го ти чичко Драги, знам ја шо зборам, ја коа сум вртел жени, ти у на татко ти ташаците се клатеше.
Шо убаво ти стои новата фЛизура, баш те отвора, едно десет години помлада те праи...Стално така да си ја носиш! А кај се шишаше? Ааа кај Жане, онде у трговскиот....Колку ти зема?
Епа сите толку зимаат....Арно ме потсети, и ја треба да се фарбам, ми подраснала косава...
Знам ја еден добар мајстор, у Лисиче живее, таму кај Лисабон, втората уличка лево, ќе идеш кај него, ќе му кажеш Стево Сомот те праќа, ме знае он мене, на времето заедно у Железара работевме, нема многу да ти земе, работна рака нема да ти наплати а деловите ќе ти ги дае по набавна...само ќе фрлиш некое пивце...
Дедо ми на времето многу јак чоек бил, прв купил радио у селото и сите доаѓале кај него да слушаат вести.
А татко ми беше главен у (рандом државно предузече) десна рука на шефот беше, имаше шанса у тие мутни времиња грдна пара да намлати, али го знаеш ти татко ми, со крстот на чело...Денес и он се кае, али тоа ти е...А коа ќе ми текне дека можев сеа коктели да си пијам на Малдивите, да беше малце поотракан...