Кирилицо испеана

Феномен

Џомба
Член од
21 август 2008
Мислења
4.837
Поени од реакции
111
Гала-промоција за Кирилицо испеана
Oфицијалната премиера на CD-то и проектот Кирилицо испеана ќе ја има својата концертна гала-промоција на 15. февруари (недела) во Македонска опера и балет. Концертот ќе започне во 20 часот, а дириктен пренос ќе има на ТВ Сител.

На концертот ќе настапат сите учесници во проектот, и ќе ги испеат своите песни: Јован Јованов, Елвир Мекиќ, Next Time, Влатко Илиевски, Тамара, Ламбе, Адриан Гаџа, Роберт Билбилов, Искра Трпева, Александар Митевски, Зоран Џорлев, Александра Пилева, Дани...

На промоцијата ќе се доделат специјални плакети на сите автори кои ги преработиле овие македонски хитови, кои се уште не го загубиле својот сјај.

На CD-то Кирилицо испеана се наоѓаат 12 песни, плус една бонус трака која ја пеат сите пејачи заедно. Спотот за песната Роза сина веќе е дел од нашата видео-галерија, исто како и Кажи нешто драга, во изведба на Елвир. Дополнително ќе бидат изработени уште четири видео-спота. CD-то бесплатно ќе се дели со еден од дневните весници.

Проектот Кирилицо испеана е дело на министерството за Образование и наука и Владата на Република Македонија, а е направен по повод годината на македонскиот јазик - 2008.

Како што видов нема ваква тема па си реков да отворам.

Знае некој колку пари е цд-то?
А ако го има на rapidshear, уште поубаво.:)

Колку да знаете, во недела 20:00 часот на СИТЕЛ ќе има нешто како концерт.:wink:

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Одличен проект, мене ми се допаѓа, ова е на некој начин трето бесплатно ЦД од тие проекти (Македонија навива, Македонија засекогаш и сега ова)
Некако најубаво ми звучи песната што ја преработиле Некст Тајм, али не знам како и е насловот

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Одличен проект, мене ми се допаѓа, ова е на некој начин трето бесплатно ЦД од тие проекти (Македонија навива, Македонија засекогаш и сега ова)
Некако најубаво ми звучи песната што ја преработиле Некст Тајм, али не знам како и е насловот
А Каролина ја има на цедево?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
сашо --- 11.02.2009 08:02:56
Кој тоа носел во срцето РОЗА СИНА и кој тоа поминал и ја СКИНАЛ РОЗАТА? Дали има тука политика и се кажува за падот на СДСМ?

Priceless :)

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
сашо --- 11.02.2009 08:02:56
Кој тоа носел во срцето РОЗА СИНА и кој тоа поминал и ја СКИНАЛ РОЗАТА? Дали има тука политика и се кажува за падот на СДСМ?

Priceless :)
Грујо :)

Член од
13 септември 2007
Мислења
267
Поени од реакции
4
Gi znae nekoj site izveduvaci na ovie pesni?

Ne meshajte politika so ovoj proekt. Roza sina e pesna od 70tite, mnogu pred sdsm da se rodi.

M@We4kA

Loading . . .
Член од
26 јуни 2007
Мислења
559
Поени од реакции
5
Pesnata se vika Kazi mi

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Вчера ми го донеса цедето ама си го заборајв на работа,вечерва ќе ги преслушам песните :pipi:

Феномен

Џомба
Член од
21 август 2008
Мислења
4.837
Поени од реакции
111
Добро... ни сам не се читаш што пишуваш?
ЈБГ, се брзав:)

Gi znae nekoj site izveduvaci na ovie pesni?

Ne meshajte politika so ovoj proekt. Roza sina e pesna od 70tite, mnogu pred sdsm da se rodi.

На концертот ќе настапат сите учесници во проектот, и ќе ги испеат своите песни: Јован Јованов, Елвир Мекиќ, Next Time, Влатко Илиевски, Тамара, Ламбе, Адриан Гаџа, Роберт Билбилов, Искра Трпева, Александар Митевски, Зоран Џорлев, Александра Пилева, Дани...

Еве ги скоро сите.:toe:

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Утре ќе се дели на плоштад од 20 до 22 каде во живо на видео бимови ќе може да се следи настанот

Член од
22 декември 2008
Мислења
372
Поени од реакции
11
Утре ќе се дели на плоштад од 20 до 22 каде во живо на видео бимови ќе може да се следи настанот
Абе добро - бесплатно се дели ЦД-то, ама дали го има некаде и за бесплатно симнување?
Песниве ги слушам само на радијава - и во комбинација со старите изведби - навистина одлично звучат. Спој на две генерации. Ептен благопријатни чувства будат и споредбите на двете интерпретации - старите и новите.

Која владина организација го има поддржано овој проект? Побарав на сајтот на агенција за млади и спорт - нема таму ништо. И на сајтот од мин. за култура не најдов. Сајтот на МРТВ е тапосан (а имаа еден куп стари македонски евергрини).

(додадено отпосле)
Ах добро, видов - Мин. за образование. Ама и таму го нема ЦД-то за симнување. Сега за сега неколку песни може да се видат на јутуб.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.607
Поени од реакции
14.447
Супер песни досега. Највеќе ми се свиѓа оваа што ја испеа Александар Митевски... НА 2 2 3 3 0 5 ... :)

Kajgana Shop

На врв Bottom