Mikiyo San
-.-
- Член од
- 27 март 2009
- Мислења
- 1.051
- Поени од реакции
- 112
доколку тоа вистина е..не заслужуваат да се зборни за нив..срам низ цело село..срам за Македонија..си го продаваат детето..ц ц ц..што не држи земјава..
Статистика 99 посто сигурност, ама сепак, тоа еден посто ти ебе добитно ливче Нели?сепак ќе речам 99 посто сум сигурен дека девојчето е
Ете ја, во Приштина, ама не ја даваат назад, кеширале изглеа дури и фискална имаат.Не знам шо воопшто дискутираме, не знам точна куќа, ама барајте ги во околината на Приштина
2/3 Точни.Јас кога прочитав за малото од Мариово, помислив се има загубено, или некое диво животно ја има собрано... Некако тој регион ми се гледа неплоден за деца, за село со 60 жители се на се зборуваме...
После се појавија информациите за двете други девојки. Едната од плоштад ја снемало, замислете. Плоштад Македонија, строг центар на градот, во никое време не можеш да мочаш некоја бандера без да те види некој.
Во секој случај, се надевам ќе ги најдат набрзо, здрави и живи, која кај швалерот, која кај дечкото, која затскриена некаде...
Живееш со мама и тато. Не си заработуваш сама. Ќути.па кој ридетел би продал свое дете
Па не се луди нашиве да признаат. После месеци неуспено барање, ќе бараат оштета од владата за Ангела, а ко што сме ние "хумани" а и будали, ќе им платиме 10.000 евра, демек греота...како и секој случај што плаќаме кога нешто лошо ќе се случи.Pred nekoe vreme gledav emisija za nekoj sela vo Romanija kade roditelite si gi prodavat decata za po 12.000 evra...
Eden duri imase hrabrost i javno da priznae...
Така е ама гледам уште одма втората ден демек виделе Тетовски регистарски таблички и странски исто така, треба детално да се испрашаат селаните таму сигурно кријат нешто околу детето.Статистика 99 посто сигурност, ама сепак, тоа еден посто ти ебе добитно ливче Нели?
Абе, тетовски, скопски, кинески, занзибарски, тој факт веќе станува небитен, кога е кеширано. Шо ќе им правиш на нив? Не можеш ни тужба да им опнеш, ќе негира дека платил за детето, ќе каже договорот бил сурогат мајка да роди дете. Иди сопри го.Така е ама гледам уште одма втората ден демек виделе Тетовски регистарски таблички и странски исто така, треба детално да се испрашаат селаните таму сигурно кријат нешто околу детето.
Не е баш така ко што си замислувате...што ако родителот негира дека детето е продадено? Изјави дека тие „што го купиле„ го имаат киднапирано детето? И двете страни ќе одговарат, првите за продавање на детето, вторите за купување на детето кое во Македонија е забрането, сурогат, купување, подкупување...за тоа си има институции одговорни за вдомување, присвојување итн, а таков илегален лист немаат ни една страна.Абе, тетовски, скопски, кинески, занзибарски, тој факт веќе станува небитен, кога е кеширано. Шо ќе им правиш на нив? Не можеш ни тужба да им опнеш, ќе негира дека платил за детето, ќе каже договорот бил сурогат мајка да роди дете. Иди сопри го.
Не е баш така ко што си замислувате...што ако родителот негира дека детето е продадено? Изјави дека тие „што го купиле„ го имаат киднапирано детето? И двете страни ќе одговарат, првите за продавање на детето, вторите за купување на детето кое во Македонија е забрането, сурогат, купување, подкупување...за тоа си има институции одговорни за вдомување, присвојување итн, а таков илегален лист немаат ни една страна.
Има едно правило-мојот збор против твојот збор. Ако, велам АКО (дека уште детето не е потврдено дека е украно) е продадено, и двете страни ќе бидат казнети, дека и тоа и тоа е забрането во Македонија. Првите дека го продале (да им ....крвта) вторите дека нелегално купиле(иста пцовка ко на првите).Епа?? Како?? Како ќе ме осудиш. Сум дошол најнормално во село, зимам детето, си идам дома. Сум ти кеширал пари. Ќе кажеш дека сум го киднапирал детето, ама парите дома што ќе ти ги најдат?
Второ, тие од Тетово, Приштина или Занзибар, кои и да се, никој не им отишол дома им тропнал на врата па да ги праша дали продаваат дете Затоа користеле посредник. Ете ти сведок. Како ќе лажеш? То ест, знам како...ама кој ќе ти верува?
Абе врие ова форумов од психолози и нивните анализи. Да те прашам нешто ги познаваш лично луѓето? Ти лично знаеш колку заостанати долгови со камати имаат и на кого се должни? Или само гледаш ТВ и читаш на форум, па Шерлок Холмс стана со тие факти што ги прочита и виде индиректно катаљарда пати?се сложувам со навивачка, ..според реакцијата на нејзнитите родители и покрај тоа што едниот родител воопшто се немаше појавено во медиумите што е многу сомнително а и останатите сосем мирно ја изјавија веста како божем куќниот миленик им загинал низ маало, овде нешто се крие и е многу сомнително, останатите граќани од селото беа повеќе вознемирени одколку родителите на малечката, според мене девојчето е продадено од страна на родителите како што кажа некој погоре поради долгови и сл., дај боже да грешам али не ми мириса на арно ...
Абе врие ова форумов од психолози и нивните анализи. Да те прашам нешто ги познаваш лично луѓето? Ти лично знаеш колку заостанати долгови со камати имаат и на кого се должни? Или само гледаш ТВ и читаш на форум, па Шерлок Холмс стана со тие факти што ги прочита и виде индиректно катаљарда пати?