Киднапирања или мистериозни исчезнувања?

• Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување
А

Ајсшутер

Гостин
Веста за 6 годишното девојче

Киднапирања, мистериозни исчезнувања или несреќни случаи - уште не се созема јавноста од вчерашното исчезнување на шестгодишната Анѓела Ѓорѓиеска од прилепско Дуње, денеска уште две девојки се пријавени дека ги нема.

Во Прилеп од пред три дена ја нема 19-годишната Сенија Селимова, пријавило нејзиното семејство. Девојката последен пат е видена во средата во семејниот дом во селото Пешталево. Од тогаш и се губи трагата.
Иако прво постоел сомнеж дека Сенија можеби побегнала кај нејзиниот љубовник, момчето на прилепската полиција и потврдило дека ја нема видено девојката подолго време.
Вчера во Скопје е пријавено исчезнување на 15 годишната Лиријана Адеми. Таткото пријавил во полициската станица дека девојчето го снемало завчера околу 21:00 часот од плоштадот Македонија.

Што мислите околу ова ?
Малку необично е баш 3 лица да исчезнат во рок од 2-3 дена, јас мислам сепак дека се работи за група која тргување со човеки органи, кажаа исто така дека овчар пред 2-3 дена во селото Дуње забележале кола со тетовски регистарски таблички но немале докази.
И стварно преголема неефикасност да изчезне толку лесно 6-годишно девојче е голема не ефикасност, треба да спроведат поголема истрага.

Член од
9 мај 2009
Мислења
605
Поени од реакции
400
Пред малку слушав вести и чув за оваа...навистина е чудно.Мислам дека сите 3 случаи се поврзани т.е дека девојчињата се киднапирани со некоја намера.:nesum:

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
модерни времиња, модерни потреби, далеку од исчезнување можеби се работи за киднапирање,кој ке знае полицијата треба да си ја сработи работата за што е задолжена,па да почекаме за резултати и одговор од Јанкуловска ...........

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Samo da ne e toa sto mi se vrti vo glava od vcera koga ja slusnav vesta za malata Angela ..
Im posakuvam na site koi se vodat kako isceznati da se vratat bezbedno doma, kade i da se....

А

Ајсшутер

Гостин
Samo da ne e toa sto mi se vrti vo glava od vcera koga ja slusnav vesta za malata Angela ..
Im posakuvam na site koi se vodat kako isceznati da se vratat bezbedno doma, kade i da se....
Искажи се де што ти се врти во глава, сепак ќе речам 99 посто сум сигурен дека девојчето е киднапирано, каде што биле на гости со тетката на девојчето било на само 200 метри, плус била испратена на околу 100 метри и треба детално да се испита само 60 жители има селото и притоа скоро сите биле 60+ години, и обавезно сите стари куќи претрес како и новите во кои живеат и нуркачки екипи во езерата создадени од дождовите што ги имаше сигурно 2-3 како што гледав вчера.

Член од
14 декември 2007
Мислења
3.271
Поени од реакции
708
kidnapiranja se izgleda ovie tri slucai
mozno e i da bidat upotrebeni za rituali

tragicno,zalno ..nemam zborovi ako ne se najdat

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Искажи се де што ти се врти во глава, сепак ќе речам 99 посто сум сигурен дека девојчето е киднапирано, каде што биле на гости со тетката на девојчето било на само 200 метри, плус била испратена на околу 100 метри и треба детално да се испита само 60 жители има селото и притоа скоро сите биле 60+ години, и обавезно сите стари куќи претрес како и новите во кои живеат и нуркачки екипи во езерата создадени од дождовите што ги имаше сигурно 2-3 како што гледав вчера.

Razbra li deka pred da se sluci sluckata vo seloto e zabelezani vozila so tetovski i so stranski registarski tablicki (mozebi e spekulacija) no taka izvestuvat mediumite na pr:

"И покрај сомневањата дека детето е киднапирано, оти деновиве во ова и околните села забележани се возила со тетовски и со странски регистарски таблички, сепак, семејството Ѓоргиески верува дека Ангела е жива и ќе ја најдат. "
Izvor: http://www.kanal5.com.mk/ShowNews.aspx?ItemID=56616&mid=1500&tabId=1&tabindex=0

E taka a znaes li ako decata se kidnapirani i toa od siromasni roditeli postojat samo dva mozni motiva za toa...
Sepak jas ke recam tolku e grozno sto ne bi spekuliral i bi pocekal policijata da dade odgovor iako mi e mnogu cudno sto aktivnostite na policijata se nasoceni vo regionot, namesto da se blokirat granicite osobeno onie kon sever i severo zapad...

А

Ајсшутер

Гостин
Да и напишав погоре дека овчар од селото забележал тетовски регистарски таблички и затоа реков сите да се испрашаат дури и родителите на девојчето како што гледам три деца имале и сиромашно семејство се барем како што видов, знам дека ќе звучи глупо али можно е да го продале детето... се случува се во денешно време секакви луѓе постојат или пак е киднапирано за да бидат подоцна органите продадени :toe: а и чудно е малку повеќе ако неможат да ги најдат и останатите некако ќе биде поврзан случајот и веќе е касно за граници пред два дена беше тоа ако се изнесени до сега е направено тоа.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Не знам шо воопшто дискутираме, не знам точна куќа, ама барајте ги во околината на Приштина, ако веќе не се заминати за Италија. Бело робје продукција. Жалосно што се случува сето тоа на сред бел ден. Ако ги фатат, би сакал да ги одерат живи на плоштад. Karma is a bitch, али ја не би ја чекал сама, би помогнал да си ја изврши должноста. :helou:

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Не знам шо воопшто дискутираме, не знам точна куќа, ама барајте ги во околината на Приштина, ако веќе не се заминати за Италија. Бело робје продукција. Жалосно што се случува сето тоа на сред бел ден. Ако ги фатат, би сакал да ги одерат живи на плоштад. Karma is a bitch, али ја не би ја чекал сама, би помогнал да си ја изврши должноста. :helou:

Toa me cudi, hilikopterot se vrtel okolu seloto, bozem vo Svedska e isceznato deteto...
A granicite Svajcarsko sirenje, jas neznam sto se slucuva so policijata, verojatno Jankulovska ke ima odgovor...
Ama otkoga pljackaneto na banki veke ne im pretstavuva predizvik na kriminalcite od sto stana epten ednostavno, verojatno udrija na kidnapiranje...
A policijata kako i obicno kako od nebo padnata se vrtele okolu seloto, videni kolki so stranski i tetovski registarski tablicki a policijata se vrti okolu seloto...

TAzna prikaska navistina tazna...
Sepak jas bi sakal nasite muabeti da izlezat JADENJE BUREK am,a sega za sega komentarot moj e toj, sto od revolt , sto od taga , sto od zagrizenost...

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Обично за бело робје досега не киднапираа туку ги лажат девојките со работа во кафана или како модел. Ова би било нешто сосема невидено да почнат така да работат.

Како и да е лошо е!

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Pred nekoe vreme gledav emisija za nekoj sela vo Romanija kade roditelite si gi prodavat decata za po 12.000 evra...
Eden duri imase hrabrost i javno da priznae...

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
За што и да се работи, се надевам дека брзо ќе се разоткрие, неверувам дека има поголема тага за некое семејство од тоа да им снема еден член од истото, а поготово онака, без трага и глас.

Инаку, ако се работи за организирани киднапери, веќе им се наѕира шемата на работа.

P

Princ

Гостин
Јас кога прочитав за малото од Мариово, помислив се има загубено, или некое диво животно ја има собрано... Некако тој регион ми се гледа неплоден за деца, за село со 60 жители се на се зборуваме...
После се појавија информациите за двете други девојки. Едната од плоштад ја снемало, замислете. Плоштад Македонија, строг центар на градот, во никое време не можеш да мочаш некоја бандера без да те види некој.
Во секој случај, се надевам ќе ги најдат набрзо, здрави и живи, која кај швалерот, која кај дечкото, која затскриена некаде... Ако некој ги киднапирал, без разлика на мотивите, се надевам ќе пуштат специјална единица а овие да потегнат по оружје за да можат на лице место да ги убијат, не ме задоволува затворска казна за такви дивјаци.

blaster1

Искусен Кајганџија
Член од
16 декември 2008
Мислења
777
Поени од реакции
26
Јас мислам дека ова е заради трговија со органи(бубрег,срце,јетра...).Ем женско(полесно за киднапирање) ем младо...Полесно здравје.Тоа е моето мислење во врска со 3-те исчезнувања овие денови.Поздрав:salut:

Kajgana Shop

На врв Bottom