Зш да е?Зошто Израел не е дисквалификуван од УЕФА
Па зш да е Русија дисквалификувана секаде?Зш да е?
Русија е окупатор(врши инвазија врз друга држава.)Па зш да е Русија дисквалификувана секаде?
Аха да нема проблемРусија е окупатор(врши инвазија врз друга држава.)
Израел е внатрашен конфликт не напаѓа никого.
Уефа несакаше ни Русија да ја исфрли, но имаше реакции од скоро сите држави дека нема да играат против нив. Полска, Германија и други дури и најавија повлекување.Аха да нема проблем
Па затоа викам, кога можеа Русија нека го исфрлат и Израел, макар шо јас сум строго против да се меша политика во секој спорт.Уефа несакаше ни Русија да ја исфрли, но имаше реакции од скоро сите држави дека нема да играат против нив. Полска, Германија и други дури и најавија повлекување.
За Израел нема никаква реакција дури и од султанот Ердоган. Еве Косово пред некој ден ги угости дома со израелска полииција и војска.
Па што ти прва ја умеша на темава за спорт на форумов?Па затоа викам, кога можеа Русија нека го исфрлат и Израел, макар шо јас сум строго против да се меша политика во секој спорт.
Праша само зошто двојни аршини покрај тоа што се применуваат во политиката се применуваат и во спортот.Па што ти прва ја умеша на темава за спорт на форумов?
Зошто СФРЈ 1992 била исфрлена од европското првенство, и СР Југославија 1998 за малку не била исто исфрлена од светското првенство кога во двата наврата не вршеле инвазија туку имале внтрешен конфликт ?Русија е окупатор(врши инвазија врз друга држава.)
Израел е внатрашен конфликт не напаѓа никого.
Оти ме нервираат двојни аршини.Па што ти прва ја умеша на темава за спорт на форумов?
Се заебавав бе па ти.Праша само зошто двојни аршини покрај тоа што се применуваат во политиката се применуваат и во спортот.
Автоматски споено мислење:
Зошто СФРЈ 1992 била исфрлена од европското првенство, и СР Југославија 1998 за малку не била исто исфрлена од светското првенство кога во двата наврата не вршеле инвазија туку имале внтрешен конфликт ?
Епа ете автоматски се доаѓа до заклучок дека сакале ние или не, политиката мора да се меша со спорт.Се заебавав бе па ти.
Секако дека се двојни стандарди, но стварно немаше никакви реакции од репрезентацииве. Еве Турска можеше да се солидаризира и да се повлече од Уефа. Нејќам да ги гледам на ЕУРО нив секако.
Не од страна на УЕФА. УЕФА беше немоќна и да сакаше Русија да остане. Со кој ќе играше Русија фудбал??? Со Брлорусија и Србија.Епа ете автоматски се доаѓа до заклучок дека сакале ние или не, политиката мора да се меша со спорт.
Уефа ако сакаше можеше тоа многу лесно да го изменаџира, него кажи ти како Путин не беше диктатор и терорист додека Газпром беше главен спонзор на Уефа а потоа магично одма се претвори во такво нешто.Не од страна на УЕФА. УЕФА беше немоќна и да сакаше Русија да остане. Со кој ќе играше Русија фудбал??? Со Брлорусија и Србија.