Квалификации за европските натпреварувања

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.383
Голот не беше регуларен.
Дискутабилно е дали излегла топката........ако не тогаш место нерегуларниот постигнат гол стави го чистиот поништен - пак на исто се сведува.Поништи ги и двата,тогаш пак Динамо проаѓа.Евентуално ако се му поништиш на Динамо и на Марибор им признаеш гол даден од како е веќе свирен фаул.....е тек тогаш само можеа да пројдат словенците.
Едноставно беа подобра екипа во овие 2 утакмици,го покажаа тоа на теренот и крај.А ти љути се колку сакаш :icon_mrgr:

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.929
Па прашање е дали ќе дојдеше до таа шанса, ако не беше постигнат тој гол. Прашање е воопшто дали ќе беше и 0:0 во тој момент.
Јас не реков дека Динамо не беше подобра екипа. Подобри се и го докажаа тоа, нема тука што да се каже. Тоа што судиите пресудија во корист на Динамо во критичен момент е друго.
А за тоа во второ полувреме, јасно беше дека мораше да се пушти предност, кога веќе играчот беше во гол шанса, ама испадна дека судијата не знае ни основни правила.
Не дека сум лут, само ме нервираат вакви работи, кога судиите му помагаат на посилниот тим. Слично беше и против Лудогорец.
Ова секако е успех за Марибор, втора сезона по ред во ЛЕ. Верувам дека сите пред 2 месеца ќе потпишеа групи во ЛЕ.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.383
Па прашање е дали ќе дојдеше до таа шанса, ако не беше постигнат тој гол. Прашање е воопшто дали ќе беше и 0:0 во тој момент.
Јас не реков дека Динамо не беше подобра екипа. Подобри се и го докажаа тоа, нема тука што да се каже. Тоа што судиите пресудија во корист на Динамо во критичен момент е друго.
А за тоа во второ полувреме, јасно беше дека мораше да се пушти предност, кога веќе играчот беше во гол шанса, ама испадна дека судијата не знае ни основни правила.
Не дека сум лут, само ме нервираат вакви работи, кога судиите му помагаат на посилниот тим. Слично беше и против Лудогорец.
Ова секако е успех за Марибор, втора сезона по ред во ЛЕ. Верувам дека сите пред 2 месеца ќе потпишеа групи во ЛЕ.
Inače, stigla je i službena potvrda da je Dinamov pogodak za 1:0 bio ispravan. Njemački Sky napravio je grafički 3D prikaz Dinamova gola i sve je čisto, u trenutku kad je Čop vraćao loptu glavom prema Tonelu lopta je bila u zraku točno na liniji. Dakle, nije bila vani kako su to Slovenci insinuirali.
Тоа со Лудогорец е малце карма.Андерлехт,Вердер,Ајакс,Лион (2 гола од офсајд и црвен кој што не мораше да се досуди), ХЕРЕНВЕН, Салзбург.....итн итн.Да не набројувам понатаму :D

Член од
20 август 2012
Мислења
1.426
Поени од реакции
448
Премногу беше оштетен Лудогорец против Динамо во второто квалификациско коло.При резултат од 1-0 за Лудогорец на првиот меч не беше досуден очигледен пенал за домаќините,додека Динамо ЗГ на крајот од мечот постигна нерегуларен погодок.Вториот меч воопшто не би сакал да го коментирам,едноставно на Мамиќ никој ништо не му може на Балканот.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.497
Поени од реакции
2.407
Па нели имало 5 минути продолжение, а 8 минути се играло. Не го гледав натпреварот, ама малце чудно.:cautious:

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.383
Пенал е само ако сакаш така да го гледаш.....голот е прилично регуларен на гости.Кој му е крив на мутавиот голман што не можеше да ја фати топката.Да имаше контакт со играч на Динамо,но пред тоа он веќе ја имаше промашено топката.
Е втората утакмица продолжението е доста сомнително.Ја гледав утакмицата,стварно ко покосени паѓаа овие од Лудогорец на секој контакт и ја одложуваа утакмицата,али уште 3 минути да продолжи не верувам дека требаше.
Како и да е,реков после тоа колку пати е оштетен Динамо во европско утакмици стварно ич не ме заболе ако некој е оштетен против Динамо.Како што се имаат чувствувано татарите после таа утакмица јас во последниве 10 години се имам 100 пати осеќано.

А

Анноун

Гостин
нека си влезе спартак , каде каде покомпактен тим од Фенер. Овие изнакупиле играчи напред , назад кој ги шиша. Како аматерска банда делуваат. Доста е Галатасарај од Турција во групите. Нека има уште една Руска екипа , заедно со зенит , ќе има повеќе мечеви од 18.00 (за гледање на стрим :D)

Член од
20 август 2012
Мислења
1.426
Поени од реакции
448
Ау колку среќа во второто полувреме имаат Русите,одлична игра на Фенербахче во вториот дел,ако продолжат во истиот ритам ке имаат шанса да изборат продолжетци.Секоја чест и за голманот на Спартак Дикан.

М

Мартин`

Гостин
Какви шанси не искористија Фенербахче тоа е страшно.. посебно на крајот, наместо да шутираат они подаваат :rolleyes:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175
Пусти Гладбах на крај 2 шанси за трет гол, убо играа ама дома ја утнаа. Штета, Аранго супер Де Јонг дупка, ја ко трубам дека Холанѓаните се преценети ама ај.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.525
Поени од реакции
22.175
Ја сакам Милан-Брага-Андерлехт-Дортмунд ама се надевам на групата на шампионите: Реал-Сити-Јуве-Дортмунд (y)

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Група ?: Манчестер Ј
Шахтар
Олимпијакос
БАТЕ

:vozbud:

И некако „осеќам“ дека Јувентус и Сити ќе се во иста група.

Kajgana Shop

На врв Bottom