Квалификации за ЛШ: ВАРДАР Скопје - БАТЕ Борисов

Кој ќе помине во 3то коло ?

• Вкупно гласачи
    227
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 април 2010
Мислења
4.695
Поени од реакции
6.059
Шансите на вардар се 50-50% според мене за да го помини Бате има добар резултат од првиот натпревар 2-3 и со победа ќе помине сепак главна улога ќе има тренерот Илчо како ќе ја постави играта и ако од првите минути не нападне сигурно Бате ќе знае да казни сепак тие се далеку по искусни и до колку сака вардар да оди следното коло мора да нападне на стартот на натпреварот и да поведе со 1-0 уште во првите 20 минути
Според мене играч ан натпреварот ќе биде Рангелович и на првиот натпревар беше најдобар и сега пред домашна публика уште подобро ќе се претстави
Одличен потег на управата што цените на билетите се по 100 денари иако не очекував да се наполни стадионот по последните информации излгеда ќе згрешам и стадионот ќе биде фул но едно ме чуди каде беа овие 33000 гледачи пред минатата сезона кога вардар беше на прагот од 2 лига или ланската сезона кога беа први и баш ме интересира колку гратиси има поделено партијата :D

ps.мој тип е вардар 1 - 3 Бате борисов
Со ова само ќе се тешите друго ништо неможете да направите ,зборите за нас а вас не кажувате кој ве врати во прва лига и кој ви беа во раководство месец дена пред да заврши првренството и откако веќе се знаеше дека ќе влезете си ги сменија од партија и ги поставија на други позиции

O

Orion.

Гостин
И комитите станаа хипстери хаха уште наочарчиња да почнат да носат :)
Јас сум голем симпатизер на Вардар, секогаш кога имам слободно време(а тоа е реткост нажалост) идам на утакмици. Ги знам сите песни. Пола друштво ми се Комити...
Смеам ли да присуствувам во среда? :)

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
30.000 публика x 100 денари = 3.000.000 денари (50 илјади евра)
30.000 публика x 200 денари (ако беше картата) = 6.000.000 (100 илјади евра)

Само да ја видите разликата со полн и празен стадион кога игра Вардар едноставно разликата е огромна, и пази ова е само за еден натпревар а ај размислете ако имаме квалитетен фудбал и секое коло се полни стадионот бар по некои си 20.000 гледачи. Фудбалот ќе заживее кога ќе има повеќе спонзори и квалитетно раководство, а ќе имаме спонзори само тогаш кога трибините ќе бидат полни - како на натпреваров сега.. на Комити бар на повеќето сигурен сум дека ќе им одговара полн стадион, друго е кога некој го води навивањето и може да го раздвижи цел стадион атмосферата и мотивот е подруга и за играчите.
БАТЕ Борисов игра два пати во лига на шампиони, стадионот каде играат има капацитет 5.500 гледачи. Така да муабетов...не е ова пред 20-30 години сега фудбалот речиси 100% е бизнис за жал. Ама во секој случај посакувам полн стадион поубаво е така.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.695
Поени од реакции
6.059
БАТЕ Борисов игра два пати во лига на шампиони, стадионот каде играат има капацитет 5.500 гледачи. Така да муабетов...не е ова пред 20-30 години сега фудбалот речиси 100% е бизнис за жал. Ама во секој случај посакувам полн стадион поубаво е така.
Во групите од лига шампиони играа во Минск ,а си градат нов стадион во Борисов

Mjolnir

Духот на рамковниот договор
Член од
12 декември 2011
Мислења
1.967
Поени од реакции
1.867
Во групите од лига шампиони играа во Минск ,а си градат нов стадион во Борисов
Е добро и Ренова игра кај што игра па кој доаѓа да ја гледа? Вештачки клубови ама ете опстојуваат си имаат спонзори, тв права бла бла и успеваат...публиката кај нив воопшто не е клучна.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.336
Поени од реакции
8.388
До пред крајот на првенството цело време зборев со другарите што идеме на утакмици дека сега европскиве уткамици треба да се играат само пред они луѓе кој идеа лани и прехлани на уткамици ,ама после ккао се ближеше си викам па поубаво полн стадион нека дојдат нека се изнасликаат и така има три огормни трибни на кој може да се сликаат ,ем они ќе бидат видени и насликнаи како биле на градски и ем Вардар ќе си го зголеми својот буџет за 60 000 евра па види дали и тебе не би ти одоговарало Пелситер да игра пред 30 000 публика. А плус со полн стадион ќе има уште подобра атмосвера нема да биде како Ливерпул-Работнички театар.
Абе сега така велиш ќе те видам во Среда кога ќе видиш стари комити со дресови од милан во првите редови каде ќе застанат само за сликање и позирање и нема ниту една песна да знаат ,втора работа ете нека одат на другите трибини ама на запад не би требало да ги пуштате повратниците
Да не зборам за вип фаците не север и југ кои се разбира варадар му у срцето
Вистина сите постојат за својот клуб и се доброто на него но не верувам дека вардар зависи и ќе зависи од овие 60000 евра и со нив и без нив скоро исто ќе му беше само вака има големи шанси да се расипе сликата на комити
За атмосверата до колку дадете први гол не се сомневам дека ќе биде подобра од таа на работнички но ако Бате прв даде гол не знам шо ќе се случва раштиман оркестар ќе биди или можеби грешам ќе кажите после натпревар

ps.ај да не замарам нема врска ваша работа инаку ТетексФан па тоа е проблемот во менаталиетот или подобро кажано во воспитувањето уште како дете љубовта и верноста кон клубот се всадува и градува од мал а не само на инстант големи мечеви ,сега требаше да подели само 10000 чарти на твоите навивачи и нека гледаат фудбал другите на тв како секогаш и мораја од вардар ова сега да го искористат да продаваат сезонски карти

p.p.s.сега гледам еден куп нови комити(на превенствени натпревари ќе се види правата бројка) исто и фамијилата од аеродром ќе биде голема од септември кога ќе играат во нлб лигата

Член од
14 април 2010
Мислења
4.695
Поени од реакции
6.059
Абе сега така велиш ќе те видам во Среда кога ќе видиш стари комити со дресови од милан во првите редови каде ќе застанат само за сликање и позирање и нема ниту една песна да знаат ,втора работа ете нека одат на другите трибини ама на запад не би требало да ги пуштате повратниците
Да не зборам за вип фаците не север и југ кои се разбира варадар му у срцето
Вистина сите постојат за својот клуб и се доброто на него но не верувам дека вардар зависи и ќе зависи од овие 60000 евра и со нив и без нив скоро исто ќе му беше само вака има големи шанси да се расипе сликата на комити
За атмосверата до колку дадете први гол не се сомневам дека ќе биде подобра од таа на работнички но ако Бате прв даде гол не знам шо ќе се случва раштиман оркестар ќе биди или можеби грешам ќе кажите после натпревар

ps.ај да не замарам нема врска ваша работа инаку ТетексФан па тоа е проблемот во менаталиетот или подобро кажано во воспитувањето уште како дете љубовта и верноста кон клубот се всадува и градува од мал а не само на инстант големи мечеви ,сега требаше да подели само 10000 чарти на твоите навивачи и нека гледаат фудбал другите на тв како секогаш и мораја од вардар ова сега да го искористат да продаваат сезонски карти

p.p.s.сега гледам еден куп нови комити(на превенствени натпревари ќе се види правата бројка) исто и фамијилата од аеродром ќе биде голема од септември кога ќе играат во нлб лигата
A што вие цело време иста бројка ќе бидете , да не бидете иста бројка против Рабтонички и против нас или против работнички ќе бидете 300-400 души а кога ќе гостуваме ние ќе бидете 1000+ ?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.958
Поени од реакции
73.843
Nema so da se vidi nasata brojka. Jas sum realen vistinski Komiti, onie koi 24/7 funkcionirame za Vardar sme okolu 400 dusi. Ima mnogu koi sto isto kako nas go sakaat Vardar no nemozat da dojdat na utakmici. Da bea site nasi mecevi vo povolno vreme sigurno na tribini bi bile 700-800 na mecevi so neatraktivni priotivnici. Znaete deka koga ima nekoj pojak mec ili koga se slavi nesto nasata brojka e okolu 2 000. Deka tie sto se tamu ne se od Mars padnati govori atmosferata ;) Primer koga Skendija ima po 1 000 + Balisti atmosferata e tapa posto site se indijanci osven 100-tina od niv. Ednostavno navivaci i obicna publika ne treba da se mesaat. Plus mnogu potesko e da vodis navivanje so 2000 dusi i so 500 na primer :) Mislite vo Germanija site se navivaci na tribinite zad golovite? Edvaj 500 od 10 000 se vistinski ultrasi, ama kaj niv ima mnogu publika pa logicno e da se mesaat. Nie na utakmici ne se mesame so obicna publika taka da nasata brojka se znae. I so takva brojka sme ubedlivo ubedlivo pred drugite. Da ne zborime kolku navivaci imame vo drugite gradovi, nesto so drugite ekipi moze da go sonuvaat;) Na proslavata imase decko od Pehcevo. Dusa dava za Vardar. Kako nego ima eden kup, ali finansiskata sostojba ne im dava da prisustvuvaat. Dali ke ima sminkeri, KE IMA. Ama nie sekako ke napolnevme dobar del od stadionot i bez niv. Ednostavno IGRA VARDAR. Ne sme nie Rabotnicki, Metalurg ili nekoj drug kurtonski klub. I oni moze da napolnat stadion, ama moze da sonuvaat za atmosfera kako nasata. Nieden Vardarec ne e protiv poln stadion, neznam kaj go procitavte toa.
Samo ke ve molam site sto kupuvate karti za nasa tribina naucete gi pesnite so vreme.
I dosta ne narekuvate so pogrdni iminja, toa sto i vo vakva liga za koja nikoj ne slusnal nie sme sekade so nasiot tim, ne ne pravi dzabloebari, hipsteri i narkomani. Ima i tuka luge sto ziveat za fudbalot, ama ne onoj stranskiot ;)

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
И комитите станаа хипстери хаха уште наочарчиња да почнат да носат :)
Јас сум голем симпатизер на Вардар, секогаш кога имам слободно време(а тоа е реткост нажалост) идам на утакмици. Ги знам сите песни. Пола друштво ми се Комити...
Смеам ли да присуствувам во среда? :)
дали можеш? дечко.. немора да бидеш секој ден на утакмица за да бидеш Комита..Некој ради разни причини неможе секогаш да дојде.. ако сакаш клубот слободно доаѓај.. сепак ова е македонска гордост :D

М

Мартин`

Гостин
Ама они имаат јак спонзор имаат пари, Вардар го нема тоа некој што може да инвестира милиони пример во играчи..во тренинг центри, подготовки итн. Затоа мора да се снаоѓаат и да привлекуваат публика на ваков начин ако сакаат баш светски Вардар.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.320
Поени од реакции
15.574
Ај битолчанецов нека ми каже од кога фудбалот постои само за ултрасите и навивачите, а не за секој човек што сака да гледа фудбал?

По вашава глупа логика, јас како фан на Вардар не смеам да присуствувам на натпревар на други две екипи, бидејќи не сум нивни навивач? Или општо, ако не сум навивач, но го сакам фудбалот како игра значи дека не смеам да присуствувам на стадион?

Глупости до глупости... И муабетите за семкари ми се најепик... Бидејќи и татко ми е меѓу тие семкари, али човекот има 40+, на 20 години идел низ цела бивша ЈУ за да го следи Вардар, сега некој мочко со 18 години ќе го нарекува семкар... Е ај ако не нека оди на Запад....

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Ме заебава нетов нешто, ај ако може некој нека ја постира пак сликата од распоредот на блоковите. Јужна - Блок 2, ваљда негде на средина е тоа а?

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.336
Поени од реакции
8.388
Со ова само ќе се тешите друго ништо неможете да направите ,зборите за нас а вас не кажувате кој ве врати во прва лига и кој ви беа во раководство месец дена пред да заврши првренството и откако веќе се знаеше дека ќе влезете си ги сменија од партија и ги поставија на други позиции
Znaci kaj nas bea do pred eden mesec a poveke ne se kaj vas bea ostanaa i uste ke ostanat toa e golema razlika !Vtora rabota kaj nas vo klubot upravta sega ja vadat site bivsi fudbaleri na Pelister nema nitu eden politicar !

Некој тука е љубоморен...:cautious:

:facepalm:

Ај битолчанецов нека ми каже од кога фудбалот постои само за ултрасите и навивачите, а не за секој човек што сака да гледа фудбал?

По вашава глупа логика, јас како фан на Вардар не смеам да присуствувам на натпревар на други две екипи, бидејќи не сум нивни навивач? Или општо, ако не сум навивач, но го сакам фудбалот како игра значи дека не смеам да присуствувам на стадион?

Глупости до глупости... И муабетите за семкари ми се најепик... Бидејќи и татко ми е меѓу тие семкари, али човекот има 40+, на 20 години идел низ цела бивша ЈУ за да го следи Вардар, сега некој мочко со 18 години ќе го нарекува семкар... Е ај ако не нека оди на Запад....
Фудбалот постоел и се создадол како игра за народот за гледачите што значи и за навивачи и за човек што сака да гледа фудбал за сите но сега е фудбалот за пари
Проблемот е тоа што сега има многу љубители на фуфбалот и на вардар а претхдно кога му требаа на клубот па мочани 5000 евра лани немаа да дадат за котизацијата а сега сите биле за вардар цела скопје и македонија :tapp:
Твоја работа дали ќе одиш на друг натпревар но ако правиме за навивачи мубает не треба да одиш и си го вртите мубаетот како што ви чини и треба да одлеите од гледачи и фанови на клубот со навивачи !
Сето е во ред да го сакте клубот ама кај бевте лани да го сакате клубот ?или каде ќе бидат сите овие во првенството што сакте да кажите дека бате е многу квалитететен па сега ќе одите него да го гледате :confused:
Никој ен го спомена таткоти и се е во ред што одел низ екс ју просторите и никој нема против него ништо ако одел и прошлите сезони ако седел дома и гледал фудбал на тв нема потреба и сега да оди на стадион никој не рече да оди на запад туку беше муабетот за секакви вип личности кои ќе се појават на стадион кој нема ниту да знаат на која напаѓа вардар или уште по малку да нзаат што офсајд и кој се играчите на вашиот клуб

Нема врска мубаетот вака ќе тераме до 101 и назад терајте магарето но да ви кажам дека Прилеп бил најфудбалскиот град во Македонија каде имало по 10000-15000 гледачи во град од 80000-100000 жители а кај вас е градот од 660000 жители до кои 450000 да ги ставиме македонци ќе ви требаат два градски33000 за да го израмните процентот или со други зборови Битола со 80000 жители во секој момент може да собере повеќе од 10000 гледачи што пак е многу за разлика од вашиот бренд и метропола :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom