Квалификации за ЛШ: ВАРДАР Скопје - БАТЕ Борисов

Кој ќе помине во 3то коло ?

• Вкупно гласачи
    227
Статус
Затворена за нови мислења.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.337
Поени од реакции
8.398
Шансите на вардар се 50-50% според мене за да го помини Бате има добар резултат од првиот натпревар 2-3 и со победа ќе помине сепак главна улога ќе има тренерот Илчо како ќе ја постави играта и ако од првите минути не нападне сигурно Бате ќе знае да казни сепак тие се далеку по искусни и до колку сака вардар да оди следното коло мора да нападне на стартот на натпреварот и да поведе со 1-0 уште во првите 20 минути
Според мене играч ан натпреварот ќе биде Рангелович и на првиот натпревар беше најдобар и сега пред домашна публика уште подобро ќе се претстави
Одличен потег на управата што цените на билетите се по 100 денари иако не очекував да се наполни стадионот по последните информации излгеда ќе згрешам и стадионот ќе биде фул но едно ме чуди каде беа овие 33000 гледачи пред минатата сезона кога вардар беше на прагот од 2 лига или ланската сезона кога беа први и баш ме интересира колку гратиси има поделено партијата :D

ps.мој тип е вардар 1 - 3 Бате борисов

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Шансите на вардар се 50-50% според мене за да го помини Бате има добар резултат од првиот натпревар 2-3 и со победа ќе помине сепак главна улога ќе има тренерот Илчо како ќе ја постави играта и ако од првите минути не нападне сигурно Бате ќе знае да казни сепак тие се далеку по искусни и до колку сака вардар да оди следното коло мора да нападне на стартот на натпреварот и да поведе со 1-0 уште во првите 20 минути
Според мене играч ан натпреварот ќе биде Рангелович и на првиот натпревар беше најдобар и сега пред домашна публика уште подобро ќе се претстави
Одличен потег на управата што цените на билетите се по 100 денари иако не очекував да се наполни стадионот по последните информации излгеда ќе згрешам и стадионот ќе биде фул но едно ме чуди каде беа овие 33000 гледачи пред минатата сезона кога вардар беше на прагот од 2 лига или ланската сезона кога беа први и баш ме интересира колку гратиси има поделено партијата :D

ps.мој тип е вардар 1 - 3 Бате борисов
Публиката на вардар сака јаки натпревари, дерби, лигата која ја имаме не го пружа тоа, а вардарци се навикнати уште од југославија на квалитетна лига. И сега што би рекле некој од коњ на магаре кога ќе се симнеш е најтешко. Додека другите навијачи биле селски лиги за време на сфрј и сега играт прва лига и ситуацијата е обратна. А нема шанси да имаме јака лига, едино спас е да се формира регионлан лига и тогаш повторно публиката ќе се врати на натпреварите на вардар.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.337
Поени од реакции
8.398
Публиката на вардар сака јаки натпревари, дерби, лигата која ја имаме не го пружа тоа, а вардарци се навикнати уште од југославија на квалитетна лига. И сега што би рекле некој од коњ на магаре кога ќе се симнеш е најтешко. Додека другите навијачи биле селски лиги за време на сфрј и сега играт прва лига и ситуацијата е обратна. А нема шанси да имаме јака лига, едино спас е да се формира регионлан лига и тогаш повторно публиката ќе се врати на натпреварите на вардар.
Секоја публика сака јаки натпревари но клубот не се остава на цедило кога е и во 2 лига и кога е на прагот од 2 лига а сега кога е во европа ногу е лесно сите да се вардарци
Кога си кај сфрј лесно му беше тогаш бевте комунистичка творба и со наредба од кпј сите добри играчи мораа да играат за вардар и со сила(закани) беа приморани да играат за сино црниот дрес и тогаш бевте претставник на Македонија во таа држава
Голем можеш да бидеш ако издржиш и падови и порази не може цел живот да ти прогледуваат низ прсти и да те фавозризираат па и најдобар пример ти се резулатите во европа
За кој други навивачи збораш ?Вие кога игравте во 1 сојузна лига никој од овие сегашни навивачи(родителите нивни) не беа таму тогаш скопје беше само 190000 жители пред земојтресот
Регионална лига во фудбал е научна фантастика барем за уште дестина години ,спасот е силен Пелистер ,Победа,Борец,Брегалница,Беласица,Куманово и т н ...Но претходно мора да се воложува подеднакво и во тие клубови и градови од страна на државата како во вашиот случај и не само во клубовите и во инфраструктура(стадиони)за да се варти публиката на стадионите и зголеми кавалитетот за добар резулата во европа !

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.443
Горан, знаеш дека има и фанови на Вардар кои не се „професионално“ преокупирани само со бодрење на тимот, така?
Не ми се верувам дека пред секој голем натпревар има луѓе кои мрчат со муабети од типот „каде беа фановите до сега“... Или, ние сега не смееме да навиваме за Вардар зошто не сме биле на натпревар некаде во Свирипичино, во работен ден, со некој Ш клуб, на чиј стадион се пасат овци кога не се игра фудбал? Дај не заебавајте, нема човек во Скопје кој не го смета Вардар за свој клуб. Тоа што низ годините мамата му ја ебаа некои луѓе на клубот и со тоа се изгуби желбата кај некои фанови за следење на тоатално неинтеерсните натпревари во тотално утепаната македонска лига, тоа е друга приказна.

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.337
Поени од реакции
8.398
Фала богу секаде има вакви манекни и шминкери кои одат на натпревари само кога е добар-јак на натпревар ,баш и тоа ми беше поентата дека клубот треба да се сака/подржува и во добро и во лошо а не сега ќе го полнеле стадионот па крај краева и работнички(поточно ливерпул) го наполна стадионот иако тогаш беше по мал ;)
За мене е подобро да се има по малку верни навивачи од колку цел стадион со семкари и сликари за на фб или пак ако губат уште од старт вардар ништо нема да ме чуди и да си заминат на полувреме
Не знам од каде тие ова дека човек од Скопје го смета вардар за свој клуб :eek: па што не го сметавте и пред лани за свој клуб кај бевте сите вие ?!Море јас да сум како комити нема да ви дозволам влез на стадион !
Многу јасно дека мамта му ја ебаа не само на тој клуб скоро на сите арно ама никој со прст не мрдна а сега сите се големи вардарци :tapp:лигата таква ни беше и пред неколку години само речи вардар немаше резулати и за тоа не се одеше ан стадион кога ние сме имале подобра лига сега или порано ?Според мене квалиетот е ист скоро дестина години ако ен и повеќе арно ама сега на тв имате италански првенство шпанско англиско итн..и никој не оди на стадион
Уствари нема врска мубаето уживајте додека трае европското чудо(само еден натпревар) ...

Manga

Golem alat
Член од
21 април 2006
Мислења
7.753
Поени од реакции
5.011
Карти

Се чека денот :D

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Горан, знаеш дека има и фанови на Вардар кои не се „професионално“ преокупирани само со бодрење на тимот, така?
Не ми се верувам дека пред секој голем натпревар има луѓе кои мрчат со муабети од типот „каде беа фановите до сега“... Или, ние сега не смееме да навиваме за Вардар зошто не сме биле на натпревар некаде во Свирипичино, во работен ден, со некој Ш клуб, на чиј стадион се пасат овци кога не се игра фудбал? Дај не заебавајте, нема човек во Скопје кој не го смета Вардар за свој клуб. Тоа што низ годините мамата му ја ебаа некои луѓе на клубот и со тоа се изгуби желбата кај некои фанови за следење на тоатално неинтеерсните натпревари во тотално утепаната македонска лига, тоа е друга приказна.
Затоа никогаш нема да пркнеме и ќе си останеме на аматерскава лига со аматерски клубови.Ајде овие од Битола и Прилеп што мрчат и ќе пукнат од љубомора (повеќето) ама кога ќе видам дека овие муабети ги тераат фанови на Вардар серка ме фаќа.Цела среќа е што меѓу Комити влегле тешки сељачишта и деца (не од форумов) па никој не им обрнува внимание инаку ништо чудно и на ваква утакмица да останеше празен градски.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.695
Поени од реакции
6.059
Фала богу секаде има вакви манекни и шминкери кои одат на натпревари само кога е добар-јак на натпревар ,баш и тоа ми беше поентата дека клубот треба да се сака/подржува и во добро и во лошо а не сега ќе го полнеле стадионот па крај краева и работнички(поточно ливерпул) го наполна стадионот иако тогаш беше по мал ;)
За мене е подобро да се има по малку верни навивачи од колку цел стадион со семкари и сликари за на фб или пак ако губат уште од старт вардар ништо нема да ме чуди и да си заминат на полувреме
Не знам од каде тие ова дека човек од Скопје го смета вардар за свој клуб :eek: па што не го сметавте и пред лани за свој клуб кај бевте сите вие ?!Море јас да сум како комити нема да ви дозволам влез на стадион !
Многу јасно дека мамта му ја ебаа не само на тој клуб скоро на сите арно ама никој со прст не мрдна а сега сите се големи вардарци :tapp:лигата таква ни беше и пред неколку години само речи вардар немаше резулати и за тоа не се одеше ан стадион кога ние сме имале подобра лига сега или порано ?Според мене квалиетот е ист скоро дестина години ако ен и повеќе арно ама сега на тв имате италански првенство шпанско англиско итн..и никој не оди на стадион
Уствари нема врска мубаето уживајте додека трае европското чудо(само еден натпревар) ...
До пред крајот на првенството цело време зборев со другарите што идеме на утакмици дека сега европскиве уткамици треба да се играат само пред они луѓе кој идеа лани и прехлани на уткамици ,ама после ккао се ближеше си викам па поубаво полн стадион нека дојдат нека се изнасликаат и така има три огормни трибни на кој може да се сликаат ,ем они ќе бидат видени и насликнаи како биле на градски и ем Вардар ќе си го зголеми својот буџет за 60 000 евра па види дали и тебе не би ти одоговарало Пелситер да игра пред 30 000 публика. А плус со полн стадион ќе има уште подобра атмосвера нема да биде како Ливерпул-Работнички театар.

?

..........

Гостин
Верно е дека ќе биде полн стадионот?
Кај може да купам карта и во колку точно ќе биде натпреварот?

Член од
14 април 2010
Мислења
4.695
Поени од реакции
6.059
Верно е дека ќе биде полн стадионот?
Кај може да купам карта и во колку точно ќе биде натпреварот?
Карта во Тобако или на билтерата пред стадион

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Од овакви плитки размислувања ни страда спортот.
Боље нека идат нека се сликаат женски него цела трибина зелки и сељачишта што реално беше сликата во фудбалот до скоро... Стадионов веќе не е свирипичински туку конечно нешто модерно па доста глеате на тв навивачки еве сега шанса да се исполни и се надеваме и во иднина... И во случајов Вардар ја преставува најпрво Македонија и цела нација во највисоките квалификации за ЛШ, а не некои 50тина дечишта, туку цела држава и затоа треба да бара поддршка и да ја добие а освен зголемување на буџетот од карти но и со и евентуален влез во следно коло, само може да се зголеми атмосферата и воопшто квалитетот во иднина..

Член од
8 април 2007
Мислења
16.034
Поени од реакции
9.126
Абе у право си, и потполно се сложуем со тебе. Ама овој случај не е само со вардарци, исти к*р смо свите. А што, демек Пелистер кога беше пред испаѓање и годинава во втора лига имаше исто навивачи на стадион колку што има претходните сезони кога се борел за врвот?? НЕ! Таков ни е менталитетот, само ако има нешто поквалитетно тогаш се иде на стадион и истите тие се најголеми навивачи на тој клуб, а кога е малку понеатрактивен противникот ги нема нигде. За тоа се сложуем со тебе, и според мене тие не се вистински навивачи.
Тоа е тоа, нема потреба да се напаѓаат дечкиве што моментално се најголеми вардарци а до вчера нигде ги немало, затоа што за секој клуб и во секој град има такви.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
ХА-ХА-ХА ете ја дискусијата Вистински vs Помодарски навивачи. Дискусија која се влече од времето од Античката Олимпијада. Побезвезе дискусија не сум видел. Како хипстери, јас навивав за Вардар пред другите и вие не сте вистински. Хипстери Комити, и тоа да видиш. Па и како љубоморни да се шо ќе има публика и ќе се осеќаат помалце фанови, зашто онака сеа е мејнстрим и демек скоро на ист ранг ќе бидат со дечиња кои прв пат доаѓаат. Да, да. Тоа е начинот на кој се привлекува публика и нови навивачи на клубот. Со тоа што ќе се декларираш како вистински фан и ќе ги деградираш другите кои доаѓаат прв дека се лејм фанови заради мода што доаѓаат.

М

Мартин`

Гостин
30.000 публика x 100 денари = 3.000.000 денари (50 илјади евра)
30.000 публика x 200 денари (ако беше картата) = 6.000.000 (100 илјади евра)

Само да ја видите разликата со полн и празен стадион кога игра Вардар едноставно разликата е огромна, и пази ова е само за еден натпревар а ај размислете ако имаме квалитетен фудбал и секое коло се полни стадионот бар по некои си 20.000 гледачи. Фудбалот ќе заживее кога ќе има повеќе спонзори и квалитетно раководство, а ќе имаме спонзори само тогаш кога трибините ќе бидат полни - како на натпреваров сега.. на Комити бар на повеќето сигурен сум дека ќе им одговара полн стадион, друго е кога некој го води навивањето и може да го раздвижи цел стадион атмосферата и мотивот е подруга и за играчите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom