Квалификации за ЛШ: ВАРДАР Скопје - БАТЕ Борисов

Кој ќе помине во 3то коло ?

• Вкупно гласачи
    227
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 септември 2009
Мислења
2.659
Поени од реакции
1.293
Кондиција ќе имав за 120 минути и немаше да бидам бавен.

Сепак не сум јас битен туку фактот дека ги мрзи да трчаат па како сакаш гледај. Кондиција можеш и независно од клубот индивидуално да набиеш ако сакаш не ти треба тренер за тоа.

Смачено ми е да слушам македонски тимови како се правдаат од пораз дека немале кондиција а сите други имаат, тој изговор не пали кај никого што тренира некој спорт аматерски или професионално.
Не е финтата само да набиеш кондиција и да речеш : “Еј па ја сум подобро спремен од сите 11 што играа денеска, дајте ме у тим место некого, ќе одиграм боље„. Постои нешто што се вика „паметно трчање“, а тоа не е трчај, трчај и само трчај, туку тоа е начинот на движење, кој доста зависи и од поставката на игра. Али да не навлегувам сеа у тоа.

Така да не можеш да кажеш дека ги мрзело да трчаат. Кондиционо издржаа онолку колку што се спремни, а тоа се 70 минути. За да издржат повеќе потребни се многу појаки тренинзи и како што кажав „паметно трчање“.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Ај бе не се обајснувајте сега немале кондицвија ја наместиле ова она изгубија и тоа е идеме понатаму сега на ред е раваншот во Скопје со победа од 1-0 ,2-1 или било каква поголема од два разлика ние идеме понатаму тоа е најважно не не напунија како што сакаа 90% од Битола ,Прилеп и НАЈДИ СООДВЕТЕН ТЕРМИН изигравме машки покажаа дека можат да се носат покажавме без тие двајца нивни играчи имаме подобра средина останува да изиграат уште еден одличен натпревар момците и со малку среќа да идеме во трето коло

Член од
6 март 2009
Мислења
979
Поени од реакции
853
Одма сељаците од провинциите почнаа да јадат гомна местенка за кој се парите за миравци или за Вардар ... па вашите клубови едвај во 2ра или 3та мизерна лига играат па кога не можете на нив да се радувате од една страна ќе се радувате на Вардар а од друга страна ќе плукате по него ... ВАРДАР Е БРЕНД ЗАПАМТЕТЕ

За резултатот 3 : 2 не е лош резултат напротив поволен резултат е дадовме 2 гола во гости испуштивме одлична шанса примивме 2 гола за 2 минути но што е тука е во среда на Филип II минимално со 1:0 да си победиме и одиме понатаму ...
НАПРЕД ВАРДАР

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
3:2 не е лош резултат, ама кога ќе помислиш дека на 5 минути до крај си имал 1:2 тогаш е катастрофален.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Не е финтата само да набиеш кондиција и да речеш : “Еј па ја сум подобро спремен од сите 11 што играа денеска, дајте ме у тим место некого, ќе одиграм боље„. Постои нешто што се вика „паметно трчање“, а тоа не е трчај, трчај и само трчај, туку тоа е начинот на движење, кој доста зависи и од поставката на игра. Али да не навлегувам сеа у тоа.

Така да не можеш да кажеш дека ги мрзело да трчаат. Кондиционо издржаа онолку колку што се спремни, а тоа се 70 минути. За да издржат повеќе потребни се многу појаки тренинзи и како што кажав „паметно трчање“.
Ете самиот си го кажа тоа што го напишав претходно само што си во заблуда за последниот дел.

Кондиционо издржале колку што биле спремни а тоа се 70 мин, се слагам потполно. Ама види утакмицата не трае 70 туку 90 минути што значи дека не биле добро спремни, нема тука АМА.

Не знам дали тренираш редовно (јас тренирам) и ќе ти кажам дека не треба никакви многу појаки тренинзи туку редовно трчање или скокање на јаже (зависно што метода ќе одберат) зашто здрав аматер кој не е мрзлив може без проблем да набие кондиција за 120 минути, не измислувам тоа е факт.

Само наши тимови паѓаат во второ полувреме а сите други трчаат до крај, нема никакво друго оправдување освен мрза и недоволен тренинг.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.503
Поени од реакции
10.257
Македонска работа :pos:

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
Одма сељаците од провинциите почнаа да јадат гомна местенка за кој се парите за миравци или за Вардар ... па вашите клубови едвај во 2ра или 3та мизерна лига играат па кога не можете на нив да се радувате од една страна ќе се радувате на Вардар а од друга страна ќе плукате по него ... ВАРДАР Е БРЕНД ЗАПАМТЕТЕ

За резултатот 3 : 2 не е лош резултат напротив поволен резултат е дадовме 2 гола во гости испуштивме одлична шанса примивме 2 гола за 2 минути но што е тука е во среда на Филип II минимално со 1:0 да си победиме и одиме понатаму ...
НАПРЕД ВАРДАР
Кој бе провинцијалци другар? Тие што успеале во својот град и си живеат живот? Или зборуваме за оние кој не ги бидува за ништо и отишле во Скопјето да градат згради и станале Скопјани? биди конкретен.
За нашите клубови точно е 2-3 лига се, а кај е вашиот бренд?за кој бренд зборуваме? Вардар кој бил во врвот во Југославија? Тој Вардар е во втора лига, јас друг Вардар не знам.
За резултатот кажав и јас дека е солиден и дека има Миравци добри шанси за понатаму.

Толку од мене тука, им оставам простор на Скопјаните и вистинските фудбалски стручњаци. Поздрав

Член од
6 март 2009
Мислења
979
Поени од реакции
853
Кој бе провинцијалци другар? Тие што успеале во својот град и си живеат живот? Или зборуваме за оние кој не ги бидува за ништо и отишле во Скопјето да градат згради и станале Скопјани? биди конкретен.
За нашите клубови точно е 2-3 лига се, а кај е вашиот бренд?за кој бренд зборуваме? Вардар кој бил во врвот во Југославија? Тој Вардар е во втора лига, јас друг Вардар не знам.
За резултатот кажав и јас дека е солиден и дека има Миравци добри шанси за понатаму.

Толку од мене тука, им оставам простор на Скопјаните и вистинските фудбалски стручњаци. Поздрав
Ти уште живееш во времето на Тито пријател многу години си назад ...
Миравци кои се тие миравци ? Денеска играа Бате Борисов - ВАРДАР
Никаде не видов јас дека миравци игра
А ти спиј си на тоа уво дека Вардар е втора лига а миравци игра лига на шампиони

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073

НАПРЕД ВАРДАР
Нашите тимови не си го продаваат газот и Вардар не е бренд, Вардар е продадена душа.

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
3:2 не е лош резултат, само да не ја усерат у Скопје. 1:2 и 2:2 ќе беа подобри , али то је то. Знаеме шо квалитет има нашта лига. Иначе БАТЕ не се силни ко шо беа коа играа у групната фаза , лоша форма имат , за 7 дена ќе бидат у Скопје така да мислам дека ќе го примат сосе јаја.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Во 89-та минута конечен кец во онлајн кладилници сигурно бил над 25 коефициент.
На полувреме следен гол дава Вардар сигурно било над 20 коеф.

Па направи ја математиката.

Не сакам да ширам неосновани теории, ама головиве што ги прими Вардар се благо кажано, многу сомнителни.
Па ако е местена јас не идам на стадион никад више, јас да се нервирам они да местат пари да прават.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
искрено кажано голчињата паѓаа многу лежерно некако,намерно или толку е снагата не знам што да речам........во секој случај парите сега го движат спортот,без финансии нема опстојување ни во нашата бедна лига.....

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
Ако не знаеш како се добива кондиција информирај се пред да ми речеш дека не сум фатил топка зашто топката со кондицијата врска немаат. Или ја имаш или ја немаш а ако ја немаш си бил мрзлив и не си трчал доволно.

На ист начин се добива кондиција од Владивосток до Тимбукту и на ист начин се осеќа во сите спортови ако ја немаш, стануваш бавен и губиш концентрација.

Ова како да збориме дали протеинот создава мускул, смешки.
Ти се фаќаш за топката, во претходниот пост, а притоа ти никогаш не си фатил топка, фудбалска, очигледно.

Мешаш баби и жаби, прво, а второ не ги гледаш сите околности до овој натпревар, ниту пак стилот на играта во текот на целиот натпревар.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Ај бе куров ми со ова муабетиве веќе, секој наш тим кога игра и изгуби местена е..... Или муабетине ја да бев ќе можев 120 минути да истрчам, абе седи бееее..... :tapp: :tapp:
Одличен натпревар, Вардар воопшто не се посрамоти ко што посакуваа некои. Баш напротив, на моменти беше и подобар противник. Сепак на крајот малку и среќата ни сврти грб. Се гледаше дека нашите беа безориентирани, не знае што да прават, како предвреме да почнаа да слават. Останавме без креатор на играта по излегувањето на Ранџелович. Тоа ептен се одрази, немаше кој да ја спушти топката, да подели некој добар пас. Тоа мислам е и клучот за поразот. А не ебана местена или немање кондиција....

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Ти се фаќаш за топката, во претходниот пост, а притоа ти никогаш не си фатил топка, фудбалска, очигледно.

Мешаш баби и жаби, прво, а второ не ги гледаш сите околности до овој натпревар, ниту пак стилот на играта во текот на целиот натпревар.
Не, не сум фатил ти си фатил.

Поим немаш од професионален тренинг ни од добивање кондиција што го прави понатамошниот муабет со тебе бесмислен.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom