Кај кого се падна паричката?

Статус
Затворена за нови мислења.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
Абе зошто се дава парче на Господ кога него среќа,здравје и бериќет не му треба?
Мислам,нели е пологично да има помалце делови,повеќе шанса да се падне на некој од фамилијата.
Се дава парче за Него, за да ако се падне кај Него, среќата, здравјето и бериќетот и припаднат на целата фамилија која оддава почит на Неговото раѓање.
Логично е - само треба малку да се размисли :smir:

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.542
Поени од реакции
4.386
Кај тато се падна. Whateva важно се најадив :D

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.709
Поени од реакции
11.538
Кај татко ми.
Ајде повеќе пари годинава :icon_lol:

Член од
24 февруари 2010
Мислења
599
Поени од реакции
407
Кај брат ми. Нека е жив и здрав и нека му донесе среќа. Мене ми се падна минатата година по кој знае колку време ама не ми беше нешто претерано среќна годината. Изгледа во мојот случај подобро сум поминувал без паричката

F

FuckYouAll

Гостин
Ако сакам јас секоја година кај мене ќе се паѓат. :icon_bigg

Велко камионџијана

Кенгur Lavoви гроup
Член од
20 март 2009
Мислења
379
Поени од реакции
98
Нов коментар (петти) прилагоден на темичката.

Значи, ако паричката се падне кај Господ (чиј СИН се родил на денешен ден, според кажувањето), тоа значи дека здравјето, бериќетот и слично, ќе биде за целото семејство.

Дали тоа значи дека, ако се падне кај еден член од семејството, само тој ќе има такви „рајски субвенции“, а другите ќе имаат ... ништо?!

И што значи ако се падне „кај куќата“?
Кој ќе има благодети низ целата година. Герамидите, спратовите, скалите, или не се мисли буквално, туку тоа значи дека бериќетот ќе биде за цело семејство?
И дали тоа значи дека сеедно е дали ќе се падне кај Господ или кај куќата, оти, пак сите имаат интерес (благодет, бериќет, ова она)?

:smir::smir:

Член од
21 јули 2009
Мислења
876
Поени од реакции
462
годинава како во последните пет години пак се падна кај мајка ми:nerv:
не знам што е работава дали ја мести или стварно има среќа ама еве пет години веќе по ред се нејзе и се паѓа!

H

HITCH

Гостин
Нов коментар (петти) прилагоден на темичката. :smir::smir:
Чедо божјо, дали знаеш да читаш?! Темава е кај кого се паднала паричката! Кај вас се паднала на шпоретот на дрва, кај нас ми се падна на мене, кај traVer се паднала кај мајка му, значи не замарај со прашања кои не се поврзани со темава. Најди друга тема и таму прашај, ако знае некој и ако сака ќе ти одговори, ако не добиеш одговор обрати се кај д-р Гугл. :smir: Едноставно е!

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Гледам и не ми се верува, стварно се нервирате дека кај некој ваш најблизок се паднало а не кај вас?? какви верници/луѓе сте вие? :nesvest:

Велко камионџијана

Кенгur Lavoви гроup
Член од
20 март 2009
Мислења
379
Поени од реакции
98
Чедо божјо, дали знаеш да читаш?! Темава е кај кого се паднала паричката! Кај вас се паднала на шпоретот на дрва, кај нас ми се падна на мене, кај traVer се паднала кај мајка му, значи не замарај со прашања кои не се поврзани со темава. Најди друга тема и таму прашај, ако знае некој и ако сака ќе ти одговори, ако не добиеш одговор обрати се кај д-р Гугл. :smir: Едноставно е!
Имаш гуска на аватар, а аватарите не се случајно ставени.

Туку, што ми беше зборот.

Јас прашав, како многумина претходно. Јас чекав одговор, како што им беше даден одговор на многумина претходно.

Ако ти се бориш да ја „фатиш“ паричката, а појма немаш што „донесува“ тоа, не знам веќе што да ти реплицирам.

Затоа, кулирај си, и живеј си го својот сувопарен живот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom