Allita
Слика има тон нема
- Член од
- 7 декември 2005
- Мислења
- 2.184
- Поени од реакции
- 12
jas sum vo nashava familija najgolem ljubitel na zivotni opshto...obozavam se zivo i divo osven insekti i vlecugi...imam cuvano se i seshto doma, i sekogash zavrshuvaat prikaznite tragicno i od lani odluciv poveke da ne cuvam nishto doma za koe se privrzuvam maksimalno i da si go svakam toa kako del od familija i koga ke se sluci neshto da ne spijam nejadam i da placam kako nikogash porano vo zivot...imav dve sijamci macinja tri godini gi cuvav...i se sluci neshto shto ne se nadevav...komshijata gi otrul od cista mira...nemame zakoni inace ke go tuzev gi gledav kako moi deca...mi bea soncenece i mesecinka doma...sekogash me raspolozuvaa me cuvstvuvaa vo sekoj moment dali sum srekna ili tazna i pravea gluposti sekakvi, no se sluci shto se sluci i poveke ne razgovaram so toj koshija nitu pak imam namera ...se rastazuvam na samata pomisla na toa utro...uzas...pred niv go imav najpametnoto kuce na svetot irski seter go vikav arnibald ili arni....e toa kuce shto ima napraveno za mene jas bev ne iznenadena zaprepastena...dresirano beshe, go cuvav mu pravev rodendeni obozavashe cokolado mrazeshe cigari...ludnica beshe...no pocina...nitu jas nitu veterinarot neznaeshe shto bidna za eden mesec...mi beshe drugar 6 godini...e neznam mislam deka vo najgolema depresija sum bila vo toj period vo zivotot vo tie momenti...zatoa poveke ne bi sakala da go pocuvstvuvam toa...inaku imam cuvano vo mojot zivot macina 4, kucinja 3, imav morsko eze, imav morsko prase, ribi, papagali, kanarinci,beli gluvzinja, zajacinja, ververicka, i mojot favorit arara papagal ARA koj go dobiv poklon od tatko mi za 5 god. rodenden koj isto taka pocina od cudna bolest posle 4 godini...tolku imaat poznavanje nashite veterinari zanikade se...ne im veruvam dva procenta...nemaat vrska i samo ispituvaat...neznaat ni shto e ni kako e..ni sovet da ti dadat nitu terapija...a kojznae so kakvi vakcini gi vakciniraat...cudo nevideno gi mrazam...