Кајгана избира најдобри филмови за 2010 година!

Најдобар филм за 2010 година?

• Вкупно гласачи
    199
  • Гласањето е завршено на .

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.548
Поени од реакции
2.737
Авијатичарот беше буткан со сила а Кејт Бланшет имала подобри улоги, не дека беше лоша.
Памтам кога го освои Оскарот беше бремена па еве уште еден знак дека Натали (со оглед дека и она е бремена) е се поблиску до златната статуетка :)

Z

zmej gorjanin

Гостин
Имаме два „еврејски“ филма во најтесен избор, тешко да промашиме оваа година :)
Во право си за Сошл Нетворк баш глеам сеа и Ајзенберг да ти бил Jew - Eisenberg was born in Queens, New York City, New York, the son of Amy, who worked as a clown, and Barry Eisenberg, who ran a hospital and later became a college professor. He has two siblings, Hallie Kate Eisenberg, a former child actress, and Kerri. His family is Jewish, and originated in Poland and Ukraine.
Така да очекувајте тесна борба меѓу Сошл Нетворк и Блек Свон оваа година, ја лично навијам за подобрата Еврејка Натали Портман :pos:

Иначе да не биде ова од нигде никаде еве кој е кој во Холивуд, конкретно само за актери и актерки http://www.heebz.com/categories/Actors-and-Actresses

Инаку и Rachel Weisz, бившата сопруга на Аронофски е Еврејка, а еве што Натали Портман збори за себе
"She feels more Jewish in Israel and that she would like to raise her children in the Jewish religion: "A priority for me is definitely that I'd like to raise my kids Jewish". In interviews she has also said that she avoids Jewish roles and does not like to take on overtly Jewish characters (but she will work with an all Jew cast). Goes some way to explaining why she changed her surname and had a nose job. Да не зборам за Спилберг, најбогатиот режисер во Холивуд кој возврати со тоа што снимаше исклучиво филмови и серии за Мосад и за Втора Светска Војна, или пак за сопствениците на филмските студија сите до еден се Евреи. А еве и една несреќна изјава на Оливер Стоун за која мораше да се извинува после http://america-hijacked.com/2010/07/26/oliver-stone-jewish-lobby-has-distorted-united-states-foreign-policy-for-years/

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.306
Поени од реакции
30.643
M

Mario Gómez

Гостин
Значи за 6-7 дена планирам да ја завршам листава со гледање, па ќе гласам. Засега тешко можам да се решам, ај вечер блек суан ќе го гледам, засега ваљда инцепшн води. :)

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.561
Поени од реакции
2.524
хммм, од 3 филма што ги иам гледано од листава, ( од 2010 ми остана уште Тру Грит римејкот, другиве не би ги гледал,) би рекол - Black Swan; иако не ми се допадна многу, интересен e и Натали Портман добро одглуми.

Кој го предложи Ајрон-Мен 2 ? :pos2:

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.404
Поени од реакции
5.960
Гласав за Black Swan, Mr. Nobody и Shutter Island некако најмногу ми се допаднаа од тие што ги имам гледано годинава заради тоа што донесоа нешто ново и невидено и паднаа многу дискусии за нив па сметам дека го заслужија мојот глас. :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Гласав за Black Swan и Mr. Nobody некако најмногу ми се допаднаа од тие што ги имам гледано годинава заради тоа што донесоа нешто ново и невидено и паднаа многу дискусии за нив па сметам дека го заслужија мојот глас. :)
+1 Иако сеуште го немам гледано Black Swan, Mr Nobody e ремек дело у најмала рака, каква само приказна а пред се фотографија...неверојатно добро е доловена секоја илустрација на емоција која режисерот сака да ја истакне, многу симболика многу прекрасни моменти и неверојатни кадри..

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.477
+1 Иако сеуште го немам гледано Black Swan, Mr Nobody e ремек дело у најмала рака, каква само приказна а пред се фотографија...неверојатно добро е доловена секоја илустрација на емоција која режисерот сака да ја истакне, многу симболика многу прекрасни моменти и неверојатни кадри..
Јас ги гледав двата и гласав за Nobody.

--- надополнето ---

Во категоријата визуелни ефекти изборот е стеснет на 7 филма:

The Academy of Motion Picture Arts and Sciences, which last month narrowed down the Best Visual Effects category to 15 semifinalists, has announced the seven films that remain in the running for a nomination. They are: Alice in Wonderland, Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1, Hereafter, Inception, Iron Man 2, Scott Pilgrim vs. the World, and Tron: Legacy. That means The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader, Clash of the Titans, The Last Airbender, Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief, Prince of Persia: The Sands of Time, Shutter Island, The Sorcerer’s Apprentice, and Unstoppable are now officially out of the competition.

Интересна работа е што Hereafter на Клинт Иствуд е излезен во Октомври а сеуште нема снимка, иако имаше некои лоши критики сеуште имам надеж дека се работи за одличен филм.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Јас ги гледав двата и гласав за Nobody.

--- надополнето ---

Во категоријата визуелни ефекти изборот е стеснет на 7 филма:

The Academy of Motion Picture Arts and Sciences, which last month narrowed down the Best Visual Effects category to 15 semifinalists, has announced the seven films that remain in the running for a nomination. They are: Alice in Wonderland, Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1, Hereafter, Inception, Iron Man 2, Scott Pilgrim vs. the World, and Tron: Legacy. That means The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader, Clash of the Titans, The Last Airbender, Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief, Prince of Persia: The Sands of Time, Shutter Island, The Sorcerer’s Apprentice, and Unstoppable are now officially out of the competition.

Интересна работа е што Hereafter на Клинт Иствуд е излезен во Октомври а сеуште нема снимка, иако имаше некои лоши критики сеуште имам надеж дека се работи за одличен филм.
Фала за инфо друже, интересна информација! во моментов неможам да давам реуптуација, покасно ќе ти се заблагодарам :)

M

Mario Gómez

Гостин
Боби[Мкд];3992443 напиша:
Значи за 6-7 дена планирам да ја завршам листава со гледање, па ќе гласам. Засега тешко можам да се решам, ај вечер блек суан ќе го гледам, засега ваљда инцепшн води. :)
80% ги изгледав, неможам другите, сесија се ближи, дефинитивно одлична филмска година.

Гласовите годинава.

1.Шатер Ајланд
2.Инсепшн
3.Блек Суан

Ќе кажам за првиот само што го гледав, и сум импресиониран со секој аспект. Би кажал уште многу ама ќе треба спојлери така да, нека остане на тоа засега.

?

..........

Гостин
Штотуку го изгледав Shutter Island, неверојатно добар филм...го имам и Mr.Nobody ама немам превод за него, се надевам дека некој ќе ми помогне да најдам превод.... :)

Овие филмови вклучувајки го тука и Inception, се единствени на листава кои ги имам гледано, па бидејки сум ограничен со лимитот, можам да симнам уште два три филмови, па кој би ми ги препорачале?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
^ Black Swan, The Social Network & The Fighter.

П.С. Каков рип ти е Mr.Nobody? копирај го името на фајлот и пушти ми пп.

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
Од лично задоволство Ultramarines и Welcome to the Rileys. Иначе Buried и Inception.

Kajgana Shop

На врв Bottom