(Кајгана избира) Најдобри серии на сите времиња

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Од овие што влегоа во четвртфинале Wire,Sopranos,Lost и BB сите заслужуваат да влезат во финале па и да бидат топ 1.Ако некоја друга биде избрана за најдобра серија на сите времиња животот повеќе нема да има логика.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.660
Поени од реакции
59.695
Да, последните сезони беа 3 скалила под тоа што беа првите 5. Серија се мери од почеток до крај, не се оценува по некоја добра епизода од истата
Сите епизоди од шеста сезона се добри. Три од нив се фантастични, вонсериски епизоди, The Door, BoB и WoW.

Ништо не му спорам никому за 7 и 8 сезона, ама од инает сега да се трескаме дека не знам од кога не чинела е глупо. Шест сезони ГоТ беше THE TV SHOW.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Сите епизоди од шеста сезона се добри. Три од нив се фантастични, вонсериски епизоди, The Door, BoB и WoW.

Ништо не му спорам никому за 7 и 8 сезона, ама од инает сега да се трескаме дека не знам од кога не чинела е глупо. Шест сезони ГоТ беше THE TV SHOW.
Гот е во топ 10, па така повеќе од доволно респект има добиено за она што беше.

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.593
Поени од реакции
13.963
Јас одбегнувам ептен научна фантастика и долго време не ја гледав ГОТ заради змејовите и мртовците, но кога ја загледав видов дека тоа е 1% од серијата. Битките и дворските игри беа лудница, дијалозите веројатно најдобри од сите серии, нешто аут оф дис ворлд. Неколку сцени ме извадија од такт, посебно сцената кога го запалија девојчето, најнечовечки акт што сум го видел во филм и се мислев да ја прекинам серијата, до толку ме уништи моментот. Последната сезона беше ептен избрзана, 3 сезони во 1, плус се појавија научно фантастичните елементи и не ми беше толку добра, особено крајот, но сепак серијата ми е во најдобрите, со милион пресврти, каде главните фаци паѓаа како круши, одлична.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.168
Поени од реакции
37.746
Очекував дека ќе тргнеш со ваков одговор, затоа и ти пишав, прашај ќе ти дадеме насоки како се прават вакви моделирања. Јас не би се нафатил да водам ваква тема затоа што немам време, некои денови едвај имам време да го уклучам форумот, а не пак да сублимирам резултати, али како совет може да те насочам како правилно се врши: билдање на ваков модел, нормализација, правилна распределба на коефициенти кои би се зеле во регресијата, групирање, тип на регресија која би се користела, евалуација на моделот и после тоа предвидување и најлесното откако ќе имаш чист модел групирање со рандом функција согласно предефинираните правила и коефициенти.
Терајте како и да е, добронамерен ми е советот за со малку подобра припрема да стигнеш до што е можно подобри резултати, не само за во оваа тема туку и во иднина.
:facepalm:
OK

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.660
Поени од реакции
59.695
Гот е во топ 10, па така повеќе од доволно респект има добиено за она што беше.
ГоТ си е каде што треба да биде на темава, со оглед на тоа кои се другите серии до неа. Гласањето дава реална слика за гледаноста и вкусовите на 40-50 луѓе на форумов, што е премала бројка за да му се даде некакво значење на сето ова. На пример, сите серии што се преостанати, освен Сопранови, се почнати во новиов милениум. Сопранови е почната 1999. Ти и јас знаеме дека има серии кои имаат далеку поголем импакт на телевизијата и на поп културата од овие, ама не можеш да очекуваш некој овде тоа да го земе за критериум. Овде за критериум често се земаат неважни работи, како константноста на пример, што е еден од факторите ама далеку од најважен...

Инаку @Zlatikevichius благодарност од мене за целиот труд. Јас ги правев овие работи многу одамна и како и да правиш, нема да им угодиш на сите. Добро е што те имаме на форумов. Се мислам дали те заслужуваме :smirce:

Член од
17 август 2011
Мислења
10.386
Поени од реакции
18.532
Тоа беше и поентата на се ова. Еве, јас веќе си поставив предизвици да изгледам некои серии што сум ги испуштил.
Ја ретко пишувам на овој подфорум, ама го пратам уште пред да имам профил тука. Најчесто бирам кој филм да глеам според рецензии тука, и да речеме повеќе станав филмаџија според препораките за филмови кој ги среќавав. Имаше и други доста активни порано, сеа глеам ти највише се пишуваш. Периодов глеам поише серии него филмови па фала за трудот окулу листава :)

Инаку Сопранови е повеќе популарна за генералната публика и не е чудно што ќе тепа. За мене крајот на Сопранови е полош во споредба со оној на Wire каде се комплетира цела серија, со заклучок со све ко во книга :icon_lol: и тука е разликата. Ама не е преголема разлика. Од останатите би се размислил само за лост од сентиментални причини, приврзан сум и за серијата и за ликовите :D

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.853
Поени од реакции
12.121
Двете серии се легендарни, ама The Wire ми е за нијанса подобра. Вие што ја немате гледате баталете се што гледате во моментов и одма почнете ја.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.168
Поени од реакции
37.746
Реков дека ова ќе биде пеколен дуел. Немаше пресврти, до душа, The Sopranos цело време водеше, ама многу често резултатот беше многу блиску. Ова, инаку, беше дуел во кој двете серии беа највисоко рангирани, од сите дуели до сега (ако ги собереш ранк местата на двете серии, се добива најмал број од сите дуели до сега). Ќе видите и зошто се паднаа меѓу себе, откако ќе заврши сѐ ова. Но, очекувајте во полуфиналето, барем еден дуел да е со две повисоко рангирани серии од овие две. Резултати:

THE SOPRANOS - The Wire 19:19

Ова е првиот нерешен дуел во темава. Но, рековме, ако се случи да е нерешено, продолжува понатаму серијата која била повисоко рангирана при предложувањето и оценувањето на почетокот, а во случајов тоа е The Sopranos.

The Sopranos е третиот полуфиналист.
LOST.jpg

vs.
BETTER CALL SAUL
AMC, 2015-???
BETTER CALL SAUL.jpg

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.738