Сите епизоди од шеста сезона се добри. Три од нив се фантастични, вонсериски епизоди, The Door, BoB и WoW.Да, последните сезони беа 3 скалила под тоа што беа првите 5. Серија се мери од почеток до крај, не се оценува по некоја добра епизода од истата
Гот е во топ 10, па така повеќе од доволно респект има добиено за она што беше.Сите епизоди од шеста сезона се добри. Три од нив се фантастични, вонсериски епизоди, The Door, BoB и WoW.
Ништо не му спорам никому за 7 и 8 сезона, ама од инает сега да се трескаме дека не знам од кога не чинела е глупо. Шест сезони ГоТ беше THE TV SHOW.
Очекував дека ќе тргнеш со ваков одговор, затоа и ти пишав, прашај ќе ти дадеме насоки како се прават вакви моделирања. Јас не би се нафатил да водам ваква тема затоа што немам време, некои денови едвај имам време да го уклучам форумот, а не пак да сублимирам резултати, али како совет може да те насочам како правилно се врши: билдање на ваков модел, нормализација, правилна распределба на коефициенти кои би се зеле во регресијата, групирање, тип на регресија која би се користела, евалуација на моделот и после тоа предвидување и најлесното откако ќе имаш чист модел групирање со рандом функција согласно предефинираните правила и коефициенти.
Терајте како и да е, добронамерен ми е советот за со малку подобра припрема да стигнеш до што е можно подобри резултати, не само за во оваа тема туку и во иднина.
ГоТ си е каде што треба да биде на темава, со оглед на тоа кои се другите серии до неа. Гласањето дава реална слика за гледаноста и вкусовите на 40-50 луѓе на форумов, што е премала бројка за да му се даде некакво значење на сето ова. На пример, сите серии што се преостанати, освен Сопранови, се почнати во новиов милениум. Сопранови е почната 1999. Ти и јас знаеме дека има серии кои имаат далеку поголем импакт на телевизијата и на поп културата од овие, ама не можеш да очекуваш некој овде тоа да го земе за критериум. Овде за критериум често се земаат неважни работи, како константноста на пример, што е еден од факторите ама далеку од најважен...Гот е во топ 10, па така повеќе од доволно респект има добиено за она што беше.
Ја ретко пишувам на овој подфорум, ама го пратам уште пред да имам профил тука. Најчесто бирам кој филм да глеам според рецензии тука, и да речеме повеќе станав филмаџија според препораките за филмови кој ги среќавав. Имаше и други доста активни порано, сеа глеам ти највише се пишуваш. Периодов глеам поише серии него филмови па фала за трудот окулу листаваТоа беше и поентата на се ова. Еве, јас веќе си поставив предизвици да изгледам некои серии што сум ги испуштил.