(Кајгана избира) Најдобри серии на сите времиња

Статус
Затворена за нови мислења.
T

Torchyrus

Гостин
Ги немам гледано и двете, а знам дека се едни од најдобрите.
Другар цело време ми вика да ги гледам и кога му кажав прееска за дуелот вика само со овие зборови
'' Ако ептен мора да се бира, тогаш The Wire''
Така да ќе гласам за The Wire и таа ќе биде следна серија што ќе ја гледам.
@Vlatko_Gjorce ако грешам нека изгорам :ROFLMAO: верувам на другарот, ама
да не дојде мојот глас да одлучува :pos:

Последно уредено од модератор:
Член од
8 октомври 2015
Мислења
937
Поени од реакции
3.038
Дуелот кој не требаше да се случи...
Ќе се воздржам од гласање,или ај нека е The Wire,пошто ја изгледав пред скоро време и вибрациите ми се уште раздрмани.

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.211
Поени од реакции
2.345
Нијанси се во прашање, иако мислам дека The Wire е нешто подобра, гласот иде за Сопранови. Не преувеличувам али Сопранови ја иам глеано преку 10 пати. Овие две серии објективно гледано треба да се топ 1 и 2, што и да споредиш со нив е мачји кашаљ.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.500
Поени од реакции
3.319
Убедливо најтешкиот дуел за мене досега, а и општо овај дуел е за 1/2 измислен али шта је ту је...

Гласам за Sopranos серија која не ми се најде на првичната листа од топ 10 серии зошто ја гледав моментално и еве сега сум до 6та сезона и со сигурност можам да кажан дека ова е серија(заедно со LOST) со најдобро изградените и најголема конекција према ликови на сите времиња, од главни,споредни па и епизодични све е доведено до перфекција, а највеќе ми легна серијава затоа што акцентот е на драмата и човечките односи, а многу малце на мафија и крајм и предност и давам затоа што е доста позабавна од жицата.

Од друга страна The Wire со сигурност заслужува место во топ 5, е дефинитивно најреалната,сурова серија што сум ја изгледал, далеку покомплексна, поширока и има подобра приказна која за разлика од Sopranos акцентот го става на општеството и системот и како тоа влијае врз ликовите, единствена замерка е што после првата сезона направив пауза, не ме навлече толку и е потешка за гледање, ама наредните сезони ги изгледав во еден здив.

Последно уредено:
Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Прилично сомнително како се паднаа овие две во четвртфинале,според моите пресметки Wire требаше да се падне со Lost а Sopranos со BCS,али очигледно целта им е серијата што им го променил животот Lost да се падне со полесен противник BCS.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
The Wire

На исто рамниште се двете, нема губитник за мене.

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Кој ги гледал двете знае дека спаѓаат во top 5 ever серии. Имам впечаток дека The Wire не е толку популаризирана на форумов, за да победи во овој дуел. Голем дел од овие што гласаат за Сопранови погледнале само по некоја епизода на А1.

@MAJA 345 дојди гласај, да намалиме разлика :icon_mrgr:
Нијанси се во прашање, иако мислам дека The Wire е нешто подобра, гласот иде за Сопранови. Не преувеличувам али Сопранови ја иам глеано преку 10 пати. Овие две серии објективно гледано треба да се топ 1 и 2, што и да споредиш со нив е мачји кашаљ.
:pos: :pos:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.664
Поени од реакции
59.725
Прилично сомнително како се паднаа овие две во четвртфинале,според моите пресметки Wire требаше да се падне со Lost а Sopranos со BCS,али очигледно целта им е серијата што им го променил животот Lost да се падне со полесен противник BCS.
Сашко бе дете... јас сум единствен што дрнда за Лост, досаден станав на форумов, а не сум таму во Уќуматот. Злате ги прави паровите и по таа логика требаше да ја форсира СФУ. Олабај малку, за сите што стигнаа во 8 најдобри е голем успех, понатаму е небитно. Ова не е гласање за најдобра серија туку попис на населението на форумов :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom