(Кајгана избира) Најдобри серии на сите времиња

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 декември 2013
Мислења
4.157
Поени од реакции
10.994
Чим Mad Men излезе од Monk, може и Sopranos од Wire :icon_lol:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.514
Искрено не ми се допаѓа како е организиран „изборниов модел“ уште од сам старт и особено сум заинтересиран да го погледнам алгоритмот по кој се избираат дуелите во овој круг. Последниов круг не требаше да биде организиран со дуели туку топ 10 сериите да ги бодираме со поени од 1-10 и во еден круг кој би траел неколку денови да се добие финалната листа, само така ќе имаше барем приближно добро оценување на сериите и немаше да имаме ситуација како оваа, од две серии кои се далеку поквалитетни скоро од се што е останато да се елиминираат во овој круг.

Е сега бидејќи ги имам гледано и двете серии и прегледано пред скоро време повторно би ги коментирал и двете:

The Sopranos инзворедна серија и дефинитивно една од сериите која заслужува да биде во топ5, серија која дефинитивно ќе ви го задржи вниманието од сам почеток до крај. Џејмс Гандолфини се има надминато себеси, David Chase составил инзворедна приказна, добра глума и од останатите актери, малку мутав крај, но на крај далеку понекомплексно сценарио од The Wire.

The Wire од друга страна според мене е најдобро напишана серија од се што сум гледал досега, е ова е серија која менува живот и ќе ве натера да ги погледнете работите и од аспекти на луѓе кои можеби не ги ни забележувате на улица. Огромен број на ликови, сите инзворедно разработени, перфектна глума, перфектен приказ на самиот град во тоа време, пефектен приказ на системот, серија во која дури и тие што сте против хомосексуалците ќе имате херој хомосексуалец, серија која ќе ве доведе до ситуација можеби и да заплачете за одредени ликови и да го пцуете системот. Гарантирам дека голем дел од вас ја немаат ни гледано, или пак ја гледале во период кога не сте биле ни со доволна зрелост да ја разберете.

Ако сте ја гледале само едната, би ви препорачал да ја гледате и другата, ги имам гледано речиси сите серии кои се останати за гласање и можам со сигурност да кажам дека овие две требаше да одат директно во топ 4, греота е серии како Lost и GoT да имаат подобар ранг од овие две.

THE WIRE :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc: David Simon

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom