Каролина Гочева

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Каролина изгледа феноменално во секој поглед затоа што за невидена среќа во неа се споени невиден глас, изглед и одлична продукција која се грижи за секој детаљ од нејзината кариера. Освен како пејачка, Каролина ја имала таа среќа да биде и ѕвезда, за разлика од многуте кои или се пејачки или сакаат да се ѕвезди без пеење.
Успешна и преубава, Каролина е се уште на врвот на македонската естрада, па токму затоа предизвикува толкаво медиумско внимание, а по се изгледа еве и на форумов предизвикува чим толку се коментира нејзиниот изглед и глас. А кој е најозборуван и најкритикуван во секоја смисла, тогаш значи дека е успешен.
Некој што пее опери, а нема изградено кариера во поп музиката, за жал нема никаква корист од таа дарба за пеење опери, а нити па ќе биде баран за насловни страни тука и во странство.

BTW, не е пушач, знаеш ли што збориш?

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Алекс, уште си тука? Па зар не рече вчера дека го пишуваш последниот пост?:vozbud:
Елена Петреска ја рманиш со Каролина?:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:Е ова ни на сон не би го помислила:pos2:И што фајде ако Петреска знаеле да пее опера, тоа е најмалца битно, која светска музичка ѕвезда успеала затоа што знаела да пее опера? Плус, бојата на глас на Петреска ми е толку одбивна, непријатна и немилозвучна, што човек си помислува дека не знае да пее баш поради таа одбивна боја на глас.
И да, успехот се мери по бројот на хитови, албуми, популарност, спотови, новитети, шоу програми, а не по тоа дали знае да пее опера или не. По Евровизија 2007, Петреска направиглупави скандали дека Каролина победила затоа ѓшто е популарна и затоа што народот се загледал во нејзиното фустанче, за на крај да признае дека Мојот свет Каролина ја пее многу подобро од било кој. Петреска проба да ја испее во Вртелешка, али тоа не личеше на ништо, многу одбивно како што кажав.
Инаку, навистина интересна информација ако спотот чини 12.000 евра, мислам дека тоа е преголема сума да се плати за спот, мислев дека убав спот би коштал 2000 евра да речеме. Одвај го чекам, бар ќе изгледа светски и тренди.
da i se nadevav da bide posleden,ama koj moze da ne ti replicira na tebe i na tvoeto ne poznavanje na edna umetnost koja se vika MUZIKA,ti zvuci poznato ovoj termin?taa umetnost ne pocnuva i ne zavrsuva so Karolina.
skraja da e da ramnam profesionalen muzicki umetnik so karolina.
znaci spored boldiranoto,najgolema zvezda i najdobra pejacka voedno i najuspesna e CECA,taka?spored tebe taka ispaga.
Elena e umetnik,a ne dvorski sut najverojatno zatoa i ne e po tvoj vkus,i ne znaela da ja ispee Mojot svet?:pos2:pesna od tri akordi,bez nikakva muzicka i interpretatorska tezina,so eden zbor tralalajka,e pa na umetnicite ne im lezat detski pesnicki,vo koi ima se samo nema kvalitet i nema prostor za peenje.

inaku koja po red pejacka e Elena Petrevska koja ti ne ja sakas?ili site konkurenti na Karolina se i tvoi.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Што станала оваа ваква анорексична? Рамењана мислам дека да и ги штипне некој ќе и ги скрши. Нека си ја врати килажата, поубава беше така.

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
:pos2::pos2::pos2::pos2:Аман бе Алекс од твојата опсесија за пеењето и не знам какви теории за пеење тука ни продаваш? Ни не интерсира, нити е битно тоа која скала, тонска линија и што ти ја знам. Ако си учел теорија за тоа, не значи дека тука треба оцена за тоа да ти даваме, или во индекс да не сакаш да ти пишеме за твојот труд што си го вложил учејќи теории за музиката кој за жал не вродил со никаков плод:vozbud:
Елена Петреска конкурентка нечија? Не би рекла во никој случај
А за пејачки кои ги обожувам, секако дека има, Кристина Арнаудова, на пример ја сакам и ја почитувам многу, Елена ми е ок, Андријана Јаневска

Инаку Каролина кажа дека во текстот од песната КРАЈ може да се пронајдат многу девојки, затоа што песната зборува за неверство на машкиот свет

Член од
22 ноември 2008
Мислења
673
Поени од реакции
102
ne zboruvame za pop muzika tuku za kvalitetno peenje,aj kazikoj del od operskoto peenje i se primetuva na Elena,koi tehniki gi koristi od operskoto peenje?
inaku dobar izveduvac treba da poznava sto e mozno poveke tehniki i da gi ima odlicno sovladano,treba da znae da sviri barem na pijano ,da poznava harmonii sto e mozno podobro,so eden zbor da ima sto e mozno pogolem spektar na sovladani tehniki od razlicni delovi od muzikata(ne e bitno od koj pravec).pop muzikata sekoj moze da ja pee,ama da improvizira i da gradi svoj stil,da vmetnuva razlicni stilovi i celiot toj paket da izgleda fenomenalno toa go moze samo vistinski profesionalec,nema kraj i muzikata nema granici do kade moze da se odi,vistinskite profesionalci znaat da gi prekrsta site pravila vo muzikata i toa da zvuci fenomenalno,Elena e mnogu blisku do ova,a Karolina najiskreno ne ja gledam jas vo ovaa klasa.mozebi ponatamu ,zdravje,ima nadez stom povtorno pocnala da zema casovi po peenje...
Па вака првин отиде во некој сосема друг сегмент,како прво знае да свири на пијано уште од нижото музичко образованија,а и точно е дека и денес зема часови по соло пеење.Но она за што ти говориш е сосема нешто друго кое нема врска со поп музиката со која таа се бави,инаку во текот на својата кариера пеела најразлични техники на пеење во сооднос на песната што ја пеела почнувајќи од "Мамо пушти ме'',па ''Само за тебе" ,која е сосем поразлична во многу нешта а и пред се во самиот начин на пеење,па се до песните од "Македонско девојче'' кој се друга приказна сами по себе.И да Каролина изградила свој стил и свој начин на интерпратација и во целокупната нејзина работа воопшто.
Јас ги разбирам македонските културни работници во МНТ дека се како прегазени од новите кинески градски автобуси,но за тоа не се виновни поп пејачите,туку самата државата.

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Инаку, навистина интересна информација ако спотот чини 12.000 евра, мислам дека тоа е преголема сума да се плати за спот, мислев дека убав спот би коштал 2000 евра да речеме. Одвај го чекам, бар ќе изгледа светски и тренди.
Спотовите на Џеј Џеј компанија чинат отприлика 12-15.000 евра, но таму има многу статисти и слични реквизити кои веројатно ги плаќаат и тие се вклучени во цената за спотот. :toe:

А, како што гледам освен Скај Виклер нема некои статисти во спотот, не изгледа премногу „расцветано“, туку баш ОК и затоа се надевам дека ќе изгледа одлично.

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
:pos2::pos2::pos2::pos2:Аман бе Алекс од твојата опсесија за пеењето и не знам какви теории за пеење тука ни продаваш? Ни не интерсира, нити е битно тоа која скала, тонска линија и што ти ја знам. Ако си учел теорија за тоа, не значи дека тука треба оцена за тоа да ти даваме, или во индекс да не сакаш да ти пишеме за твојот труд што си го вложил учејќи теории за музиката кој за жал не вродил со никаков плод:vozbud:
Елена Петреска конкурентка нечија? Не би рекла во никој случај
А за пејачки кои ги обожувам, секако дека има, Кристина Арнаудова, на пример ја сакам и ја почитувам многу, Елена ми е ок, Андријана Јаневска
dzabe da ti se objasnuva tebe,nemas osnova za da mozes bilo sto da svatis.
:pos2:hehehe ne mi vroilo so plod,sto znaes be ti za mene,bog da cuva,jas ja sakam muzikata ,a ne slavata.,a be a tebe nepoznavnjeto na nisto od muzikata so kakov plod ti vrodilo?sto si do beskraj zabegan fan na karolina,sto kar imas od toa?
i nema koj da i bide konkurencija na Elena,premnogu e dobra pejacka za da ima nekoja mnogu jaka konkurencija,Karolina ne e ni priblizno do taa klasa na umetnici.sega toa ti ne mozes da go svatis,treba da imas poznavanje za takvo nesto,a ti toa go nemas.obozavaj ja Karolina kolku ti dusa saka,ama ne objasnuvaj za nejzinite vokalni i drugi sposobnosti za koi pojma nemas nisto,moze za tebe vo tvojot svet da bide Karolina najdobra ama ne im objasnuvaj i na drugite(koi za tebe mozat da bidat profesri ),koja e najdobra pajacka.

Член од
22 ноември 2008
Мислења
673
Поени од реакции
102
Ај те молам не ме зезај, целата е коски и кожа, мевце ни грам нема по неа, а да не збориме за троа салце.
А до што ја одржува оваа '' линија '', вежба нешто, спортува, вегетарјанка е? btw,пушач е?
Па ти ако сакаш сало иди у месара купи си го.
Но факт е дека изгледа топ како што тоа го прават светските ѕвезди,само разликата е во тоа што таа е 100% природна и без некои диети и операции,и сон на секоја девојка е да има рамен стомак.

Член од
26 август 2008
Мислења
2.165
Поени од реакции
58
Па вака првин отиде во некој сосема друг сегмент,како прво знае да свири на пијано уште од нижото музичко образованија,а и точно е дека и денес зема часови по соло пеење.Но она за што ти говориш е сосема нешто друго кое нема врска со поп музиката со која таа се бави,инаку во текот на својата кариера пеела најразлични техники на пеење во сооднос на песната што ја пеела почнувајќи од "Мамо пушти ме'',па ''Само за тебе" ,која е сосем поразлична во многу нешта а и пред се во самиот начин на пеење,па се до песните од "Македонско девојче'' кој се друга приказна сами по себе.И да Каролина изградила свој стил и свој начин на интерпратација и во целокупната нејзина работа воопшто.
Јас ги разбирам македонските културни работници во МНТ дека се како прегазени од новите кинески градски автобуси,но за тоа не се виновни поп пејачите,туку самата државата.
ne sum otisol jas vo drug segment,znam ubavo sto zboruvam,ne se soglasuvas toa e tvoe pravo.
sto sakase da kazes so boldiranovo?

Па ти ако сакаш сало иди у месара купи си го.
Но факт е дека изгледа топ како што тоа го прават светските ѕвезди,само разликата е во тоа што таа е 100% природна и без некои диети и операции,и сон на секоја девојка е да има рамен стомак.
ubavo izgleda karolina,ama ne e nisto osobeno,slaba e ama e daleku od zategnata,ima dobra genetika za zensko.

Член од
31 декември 2007
Мислења
441
Поени од реакции
111
Cekaj bre malku koga bese svetska vest za onaa makedonska Avstralijka Naumoska ili kako se vikase komentarite sto gi procitav (na komentarot na edna od glavnite organizatori deka Makedonkite imaat takva slaba konstitucija )bea deka Makedonkite se debeli so golemi gazovi sega odednas ni smeta nekoj sto go negira takvoto mnenie, koja nema ni eden gram celulit i ima ramen stomak (son na sekoja devojka).

:pos2::pos2:Procitav komentarot na aleks i namesto Elena P procitav Elena R i se potepav da mu odgovoram ama vo komentarot na Dijamante procitav operski glas pa totalno se zbuniv,koga svativ za kogo se zbori uste poveke se zbuniv, mislam jas neznam naslov na niedna nejzina pesna ,ama niedna nema mesto da se sporeduva so Karolina vo pop muzikata .Znae da pee opera, super neka znae i neka pee predobra mi e Ana Durlovski nemam nisto protiv operskite pejacki,ama nemaat mesto onie sto ne mozat da go prilagodat glasot na pop muzika,treba da znaes kaj ti e mesto.Eve da ne go spomnuvam Toska eve ke go zemam Marjan Stojanovski toj kolku sto znam e operski peac,ama znae ili moze da go prilagodi glasot za pop muzika ne mozes da go osetis deka pee opera.
Najubava mi bese Karolina vo vremeto koga imase obravcinja( spotot vo kadata),ama vo toj period imase stomak i butki (spotot so Tose ,kako i se popolneti koznite pantaloni sto gi nosi )ne moze i novce i ovce sto bi rekle Srbite.
Ja spomnavte Andrijana J koja i jas ja sakam, taa se pojavi vo isto vreme koga i Tose i Karolina,ama taa ne se angazira tolku okolu nejzinata kariera koga se uste bese mlada i sveza potocno se koncentrirase na fakultetot, sega gledam deka zavrsila i fakultet i postdiplomski studii,ali ona nema fanovi, ona najubavata pesna da je ispee nema koj da glasa za nejze bidejki koga drugite sozdavaa armija na fanovi taa zavrsuvase fakultet kolku si se vlozil tolku ke dobies nema ljutis tuka.

Член од
22 ноември 2008
Мислења
673
Поени од реакции
102
Еве ви уште една ар ен би песна од Каролина,инаку песната е од 2001г. а автор на истата е Кристина Ковач од Белград.

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
Во времето кога излезе, воопшто не ми беше убава песнава, али сега ми е онака, не е лоша, али не ми е ни во омилените песни

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.509
Поени од реакции
8.101
Сестрите Ковач клоцаат газови. Ти можеш ми беше омилена песна од Каролина, а и уште ми е мила.

Kajgana Shop

На врв Bottom