не знам колку ова значи нешто, но денес си ја потврдив тезата дека, откако го пречекориш прагот на својот дом не верувај на никој. Јас сум скептик, не верувам во никој освен во исклучителни моменти али тоа е малку... зборот ми беше: сокласничка од оваа год шо не ја познавам ми личеше на на божја бубалка ( бај д веј ) кафеноока е... прочитав во нејзините тетратки колку злобна и користољубива личност е... еееј да си запишувам во тетратка “ прави и лице на Сања (ќерќа на професорка по македонски) и биди убаво средена на македонски и пробај да го смоташ класниот (за бла бла не знам шо) “ .... ши из инсеин!!!!.... ма какви биле очите, не е во бојата, во начинот на кој гледаат е! СЕКОЕ ОКО ГЛЕДА РАЗЛИЧНОДемек,оние што имале сини очи,се таинствени и длабоки.Оние со зелени биле необични и специфични,а пак оние со темни очи,мистични и елегантни.
Дали сте размислувале, или можеби знаете, какви карактери имаат, луѓето со одредена боја на очи?
Какви се оние плавооките,црнооките...???
Тргнете од себе и од оние што ги познавате.Какви очи имаат,а какви карактери. Опишете ги,заедно ќе откриеме.
баталите вие патриотизам... Јас сум ви овде вистинска Македонка :pos2:Е до пред некое време немаше шанси да размиислувам за ова ама: еден дечко седи у кафич надвор со конобарката и ја седнувам со нив. Тој период почнав да слушам чудни работи и да ги проверувам посматрачки ( нешто од типот на Целестинско пророштво и една книга што не стигнав да ја прочитам Розата од вода). И дечково почнува за енергии бла бла. Имаше натпис у весник нешто Буш, Мосад... и дечково ме праша знаеш ли зошто е светов ваков (у смисол никаков). Епа зошто не водат луѓе со темни очи-мајмуни. И вика ние Македонците сме боженствена раса зошто вистинските Македонци имаат светли очи (пр.Александар Македонски) и дека сме некако мигрирале од Израел. И од тогаш пробувам да најдам генерална слика за луѓето со различна боја на очи. И мислам дека има врска...
во моето мислење не е важна бојата на очите, она што навистина значи е да се искрени и чисти, за секој човек има едни такви,оние вистинските кои не можат да бидат заменти од ничии други. со право велат очите се одраз на душата, и само во едни такви очи можеш да го видиш одразот на твоите.