Канал 5 ќе ги пренесува натпреварите од најквалитетните европски натпреварувања!

Член од
14 март 2010
Мислења
16.941
Поени од реакции
16.243
Да не знај некој како се влегува за работа во 5 како коментатор, има ли некој што води ред на овие коментатори, или си го печат занаетот во телевизија како што е 5, ај да си е некоја локална што ја гледаат 300 луѓе океј е, ама оваа ја гледа цела Македонија и овие се резилат со некои си трето разредни коментатори што везе немаат од животот, ај што незнаат основни поими, барем викни малце кога ќе се направи некоја шанса, смени го темпото на коментирање, како не јадени да се да му ебам.
(зборам за коментаторот на 5+ ..)

Боље на телетекст ќе го следам резултатот, барем ништо нема да ми промени. Истиот ефект ќе го има.

Член од
25 јануари 2005
Мислења
5.274
Поени од реакции
4.158
А незнам дали фативте на почетокот кога место Олд Трафорд, рече Камп Ноу :D
И успат цело време го слушам почна човекот Хернандез да го вели место ЧиКарито (си вика што си е сигурно, сигурно си е) :D
Имаше уште еден јак кикс али не ми текнува.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.606
Поени од реакции
14.446
Također, UEFA je objavila da je vlasnik TV prava Lige prvaka u naredne tri godine u Makedoniji telekom operater Makedonski telekom. Za sada nije poznato koji emiter u ovoj zemlji će emitovati utakmice Lige prvaka, ali se nagađa da bi to mogla biti Arenasport.

http://teve.ba/article/7797/novi-ugovori-za-ligu-prvaka

Како тоа Аренаспорт, а ние ја немаме тука ? Или ќе биде како со Спортклуб и Премиер Лига, мада за тоа мислам дека еден оператор ги има правата за цел балкан, исто како и Еуроспорт со Бундес лига, а за ЛШ ете пишува дека за Македонија е еден оператор, а за Србија друг. Иначе да, јас сум за Аренаспорт да пренесува и во Македонија, само да го пуштат целиот нивни пакет со сите 4 програми во Македонија, и да може да се гледа преку сите кабелски оператори. Е дури тогаш свршат убава работа за сите љубители на спортот.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.137
Поени од реакции
8.098
Također, UEFA je objavila da je vlasnik TV prava Lige prvaka u naredne tri godine u Makedoniji telekom operater Makedonski telekom. Za sada nije poznato koji emiter u ovoj zemlji će emitovati utakmice Lige prvaka, ali se nagađa da bi to mogla biti Arenasport.

http://teve.ba/article/7797/novi-ugovori-za-ligu-prvaka

Како тоа Аренаспорт, а ние ја немаме тука ? Или ќе биде како со Спортклуб и Премиер Лига, мада за тоа мислам дека еден оператор ги има правата за цел балкан, исто како и Еуроспорт со Бундес лига, а за ЛШ ете пишува дека за Македонија е еден оператор, а за Србија друг. Иначе да, јас сум за Аренаспорт да пренесува и во Македонија, само да го пуштат целиот нивни пакет со сите 4 програми во Македонија, и да може да се гледа преку сите кабелски оператори. Е дури тогаш свршат убава работа за сите љубители на спортот.
нема официјална информација на уефа страната останва да чекаме
а и можно е телеком да му понуди на нашите телевизии па која шо ќе дај најмногу да ги добие
и ова предалеку ојде...премиер лига , шпанска лига на српски ... сега и лига на шампиони?? срамота е

Член од
14 март 2010
Мислења
16.941
Поени од реакции
16.243
Плати, па клати. :)
Телеком нема логика да ги продај тв правата на некоја наша телевизија, ќе ги вметни во програмата АС .. и ќе се направи некој пакет што ќе се плаќа додатно..
Да се здрави и живи стримовите, до кога не се знае.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.137
Поени од реакции
8.098
Плати, па клати. :)
Телеком нема логика да ги продај тв правата на некоја наша телевизија, ќе ги вметни во програмата АС .. и ќе се направи некој пакет што ќе се плаќа додатно..
Да се здрави и живи стримовите, до кога не се знае.
а тие што не се корисници на max tv ??
мора да се мисли и на то..па барем еден натпревар во ден да е достапен за цела држава

Член од
7 август 2011
Мислења
4.949
Поени од реакции
15.123
а тие што не се корисници на max tv ??
мора да се мисли и на то..па барем еден натпревар во ден да е достапен за цела држава
тоа и е идеата :) сигурно ќе привлечат корисници со тоа. Јас среќа си имам Макс ТВ така да ова не ми е проблем дури и ќар сум пошо сигурно ќе има анализи и такви работи :D

G

_Ghost_

Гостин
Kill me, kill me now.:facepalm: Не знам кој коментираше за време на натпреварите (на Sky гледавме во Ајриш), ама овај на прегледов, се изнатреска глупости за два животи :facepalm:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.061
Поени од реакции
45.830
Kill me, kill me now.:facepalm: Не знам кој коментираше за време на натпреварите (на Sky гледавме во Ајриш), ама овај на прегледов, се изнатреска глупости за два животи :facepalm:
Па Крсте бе човече, не го знаеш ли него, он кога коментираше од Сарај баскет, Лирија играа, не ми текнува со кого, вика и еве сме во Сараево ... бла бла бла ... мислам сериозно, Сараево. :eek:

G

_Ghost_

Гостин
Па Крсте бе човече, не го знаеш ли него, он кога коментираше од Сарај баскет, Лирија играа, не ми текнува со кого, вика и еве сме во Сараево ... бла бла бла ... мислам сериозно, Сараево. :eek:
Ајдееее :pos::pos::pos:

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.536
Поени од реакции
17.951
Ајде здравје од наредна година ќе гледмо на арена спорт па све че ни биде у ред мислим тоа што че фаќаат арена

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.061
Поени од реакции
45.830
Сакате да кажете дека за ЛШ наредна година ќе се плаќа ? Е кур да јадат, денес видов во Дневник дека на Макс ТВ ќе идело, е ако се дакви гниди да стават да се доплаќа, а ова само ќе им донесе и онака нови корисници, нека се носат и три лепе пизде материне, само да се удри по џебот на граѓаните, дури и гледањето на ЛШ ќе стане луксуз. :tapp:

Ах колку сакам да им го спопика некоја од кабелскиве, ако е тоа изводливо.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Сакате да кажете дека за ЛШ наредна година ќе се плаќа ? Е кур да јадат, денес видов во Дневник дека на Макс ТВ ќе идело, е ако се дакви гниди да стават да се доплаќа, а ова само ќе им донесе и онака нови корисници, нека се носат и три лепе пизде материне, само да се удри по џебот на граѓаните, дури и гледањето на ЛШ ќе стане луксуз. :tapp:

Ах колку сакам да им го спопика некоја од кабелскиве, ако е тоа изводливо.
Aj ако најдеш линк од дневик пушти од тоа

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.137
Поени од реакции
8.098
http://www.uefa.com/uefa/mediaservices/mediainformation/newsid=1767232.html

еве и официјално од уефа
значи на некоја од нацоиналните телевизии(ќе се одлучи на која подоцна) ќе гледаме бесплатен фудбал
од лига на шампиони само во среда односно најинтересниот натпревар од тој ден
а додека пак од лигата на европа само најинтересниот натпревар од целото коло

Член од
14 март 2010
Мислења
16.941
Поени од реакции
16.243
Би требало да е на МТВ ако веќе се оди на тој принцип како што е во Србија и еден меч оди на РТС, имало најави дека се што е можно да се купи од тв права ќе направеле напор да ги откупат.
Башка и вистините се тие гласини за екипата од А1. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom