Калиопи и англискиот јазик

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
прво јас ко шо видов ја разбираше новинарот.
второ : шо мислиш колку му се смеат американците на нивниот амбасадор кога збори никаков македонски
го црнат ли? Недораснати божее
--- надополнето: 27 април 2012 во 17:53 ---
гарант му се изнасмеала на овој лош македонскли цела америка.​
овој со неговиов е ИЗМИСЛЕН во споредба со калиопи.

п.с англиски е на СВЕТСКО НИВО јазик за комуникација помеѓу 2ца станци - македонски кој знае? ни србиве не не разбираат што збориме ( така е зборот се праат будали ) - американецов немал ни потреба да збори на македонски башка си кажа дека после 9 години незнае дали ке збори добро македонски - значи учел и претходно.

Член од
31 декември 2007
Мислења
441
Поени од реакции
111
еве ја Нина на англиски ,ни она не ги погаѓа времињата па не ја ругаат ,ние многу се оптоваруваме со глупости ,300 милиони ќе го гледаат настапот на Калиопи ,на вакви ствари интервјуа никој не обрнува внимание

Член од
14 мај 2011
Мислења
374
Поени од реакции
388
Сега намерно ќе скршнам од темата и ќе забележам дека добар процент од горните „лингвисти“ владеат со мајчиниот јазик за нијанса подобро од Калиопи што владее со англискиот.
... но нема врска, важно во англискиот на пејачката ги препознаа грешките :cuc:

S

stefi

Гостин
Да знаете само дека ако Калиопи беше избрана од народот вакво ругање немаше да има т.е. ако не напраи 50 000 драми во изминативе години...

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
не јадете многу бурек.
100% сум сигурен дека Калиопи ќе не претстави во најдобро светло, затоа што е пеачка ипол.
инаку за англискиот.....како прво луѓе со години што го изучувале појма немаат, не знаат да гукнат, а Калиопи разбира се што ја прашуваат ( на други интервјуа) и се труди да одговори што е можно подобро.
како второ таа не е појдена да покаже колку знае англиски туку појдена е да ПЕЕ ако заборавивте

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Сериозно сега...ај што бидна бидна,барем на Евровизија да си најде преведувач.

Гладиус

notusually
Член од
14 август 2008
Мислења
5.508
Поени од реакции
1.728
не јадете многу бурек.
100% сум сигурен дека Калиопи ќе не претстави во најдобро светло, затоа што е пеачка ипол.
инаку за англискиот.....како прво луѓе со години што го изучувале појма немаат, не знаат да гукнат, а Калиопи разбира се што ја прашуваат ( на други интервјуа) и се труди да одговори што е можно подобро.
како второ таа не е појдена да покаже колку знае англиски туку појдена е да ПЕЕ ако заборавивте
Ауууууу, имало полошо и од Калиопи.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Девојко, дали сум грешка, ќе каже модератор, а ти подзабави малку, премногу се силиш.
Јас ти велам дека типот што го водеше интервјуто се разбираше со неа без проблем. Не реков дека од неа можеш да учиш или да се стопиш од милина додека ја слушаш како зборува англиски.
Не верувам дека не си слушнала некој наш „амбасадор“ со бетер англиски од Калиопи, но тоа што ти не можеш да ја поднесеш органски сакаш да им го наметнеш на сите. Па не мора сите да се сложиме со тебе, нели? На овие 9 страни мнозинството го имаш - задоволи се и дозволи некој друг да мисли поинаку.
Едно е да знаеш англиски,а друго е да се разбереш. Да се разбереш можеш со раце со нозе и служи на граница, кога купуваш карта за метро или за воз, кога ќе се изгубиш во Берлин па прашуваш некој на улица да те упати, а не кога ја претставуваш земјата на евровизија.

Јас не сум ѕвезда, ниту се бавам со музика, но сум имала можност да зборувам за Макеодонија на туѓ јазик и иако беше пред мал аудиториум, јас не се посрамотив како Калиопи. Ама пред тоа се подготувував.

А таа со децении квичи да оди на Евровизија, и оди таму како тутурутка.
А лани да гледала како било, ќе знаеше да каже нешто како што треба.

И ај да бидам лоша до крај: таа е добра пејачка, но во Македонија и во соседството успеала не заради убавиот глас, туку заради добрите врски.

Моите чувства коа Калиопи немаат врска со фактот што таа не знае англиски и дека се однесува како тинејџерка за да го прикрие своето незанење.

Еве овде зборува српски, и однесувањето и е сосема на место. Од 3.00 па натаму.

Член од
14 мај 2011
Мислења
374
Поени од реакции
388
...

Јас не сум ѕвезда, ниту се бавам со музика, но сум имала можност да зборувам за Макеодонија на туѓ јазик и иако беше пред мал аудиториум, јас не се посрамотив како Калиопи. Ама пред тоа се подготувував.
Браво! Ете, гледаш дека има кој да ни го обели образот пред светот? Можеби на крај и песна испеа, а?
А можеби и јас сум била во твојата позиција, па што? Тоа е финатата? Дека сме подобри од Калиопи? Мене тоа не ми е битно, но ако тебе ти е потребно, носи си го со алал.

Како и да е, мене ми здодеа ова натегање со тебе. Ти посакувам пријатен сеир со потврдоглавите од мене. :)

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
[quote="gvinevra, post: 4955630, member: 49087"]Браво! Ете, гледаш дека има кој да ни го обели образот пред светот? Можеби на крај и песна испеа, а?
А можеби и јас сум била во твојата позиција, па што? Тоа е финатата? Дека сме подобри од Калиопи? Мене тоа не ми е битно, но ако тебе ти е потребно, носи си го со алал.

Како и да е, мене ми здодеа ова натегање со тебе. Ти посакувам пријатен сеир со потврдоглавите од мене. :)[/quote]

Ти се натегаш и си здодевна самата на себе, зашто си одговараш и коментираш на себеси, а не на мене. Инаку ќе кажеше барем нешто повеќе на мојот коментар, отколку бедната зајдлива заелешка (болд).

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
.....како прво луѓе со години што го изучувале појма немаат, не знаат да гукнат....
Како второ, тие луѓе не изучувале јазик, туку само посетувале настава затоа што биле приморани да одат на часови. Ако нешто изучуваш, ќе се потрудиш да го научиш.
И конечно, никој не спори за гласовните квалитети на Калиопи, ама се знае дека ќе те прашаат на англиски, па треба малку да си припремен. Сепак е таа претставник на нашата земја, не сме ние од некој бутур ќош во светов па да изгледаме како што сме претставени.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Најсмешно од се ми е како има Мајки Терези и ја бранат Калиопи, мислиш менаџери и се. Како и да е, во Македонија е умрен хуморот. Не смееш да се шалиш со некого, зашто ќе се избаци некој со сериозен став како не заслужува ремет и тука ти умира секоја желба за понатамошно шалење. Итар Пејо се врти како проплер у гробот со ваква нација...

Kajgana Shop

На врв Bottom