Девојко, дали сум грешка, ќе каже модератор, а ти подзабави малку, премногу се силиш.
Јас ти велам дека типот што го водеше интервјуто се разбираше со неа без проблем. Не реков дека од неа можеш да учиш или да се стопиш од милина додека ја слушаш како зборува англиски.
Не верувам дека не си слушнала некој наш „амбасадор“ со бетер англиски од Калиопи, но тоа што ти не можеш да ја поднесеш органски сакаш да им го наметнеш на сите. Па не мора сите да се сложиме со тебе, нели? На овие 9 страни мнозинството го имаш - задоволи се и дозволи некој друг да мисли поинаку.
Едно е да знаеш англиски,а друго е да се разбереш. Да се разбереш можеш со раце со нозе и служи на граница, кога купуваш карта за метро или за воз, кога ќе се изгубиш во Берлин па прашуваш некој на улица да те упати, а не кога ја претставуваш земјата на евровизија.
Јас не сум ѕвезда, ниту се бавам со музика, но сум имала можност да зборувам за Макеодонија на туѓ јазик и иако беше пред мал аудиториум, јас не се посрамотив како Калиопи. Ама пред тоа се подготувував.
А таа со децении квичи да оди на Евровизија, и оди таму како тутурутка.
А лани да гледала како било, ќе знаеше да каже нешто како што треба.
И ај да бидам лоша до крај: таа е добра пејачка, но во Македонија и во соседството успеала не заради убавиот глас, туку заради добрите врски.
Моите чувства коа Калиопи немаат врска со фактот што таа не знае англиски и дека се однесува како тинејџерка за да го прикрие своето незанење.
Еве овде зборува српски, и однесувањето и е сосема на место. Од 3.00 па натаму.