Како ќе изгледа затворениот базен во Куманово

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Набрзинка го пролистав видеово со кликање по барот, тоа што го видов базенчето беше јајцевидно :) треба правоаголна форма да е.
не не не види го поубаво тоа е едно базенче ... надвор мислам дека е тоа а внатре има прописен базен (y)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Цитро, еве ти го Акватик центарот во Лондон

Што е разликата од овој до тој во Куманово? Само кровот а овој кров е ѓавол и пол и не може државава да си го дозволи, нали. Не ти треба дизајн некој бомба на базен, верувај, повеќе се гледа на темелите и на ентериерот затоа што многу треба да се пази на осцилациите кога се гради базен. Екстериерот мање битен, ако сака и на .!. нека има дизајн.
Зашто .!. да има на дизајнот..ондак што се буните ко попарени за зградите од центар на Скопје,ако не е битен екстериерот.. второ,ја со глава ти гарантирам дека ќе се изгради нешто сосема трето,врска нема да има со видеово,него ќе се изгради со најефтини материјали што постојат и со најниска цена ,за да може нормално рестото да си го поделат.. кај мене у маало 2 пати ја асфалтираат улицата од 2007 и еве ја сега пак дупки цела раскопана,знам многу добро како работи оваа гарнитура локална,затоа сум и скептичен.

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Набрзинка го пролистав видеово со кликање по барот, тоа што го видов базенчето беше јајцевидно :) треба правоаголна форма да е.
Хаха, тоа јајцевидното е надворешно. :)

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Ај не навлегувај во глупи дискусии... Значи Груевски Скопје 2014 од негов џеб го гради?
Нормално дека не..него ми викаш вие ако градевте..ја те прашувам кои ние , а кои сте вие ..?

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Се надевам нема да има многу ватерполисти. :D

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
не не не види го поубаво тоа е едно базенче ... надвор мислам дека е тоа а внатре има прописен базен (y)
Аа да, извини, моја грешка (y)
Зашто .!. да има на дизајнот..ондак што се буните ко попарени за зградите од центар на Скопје,ако не е битен екстериерот.. второ,ја со глава ти гарантирам дека ќе се изгради нешто сосема трето,врска нема да има со видеово,него ќе се изгради со најефтини материјали што постојат и со најниска цена ,за да може нормално рестото да си го поделат.. кај мене у маало 2 пати ја асфалтираат улицата од 2007 и еве ја сега пак дупки цела раскопана,знам многу добро како работи оваа гарнитура локална,затоа сум и скептичен.
Се буниме пошо ова е дизајн од 2012 за базени, тоа зградите во Центар се дизајн од сумљиви ликови кои доаѓаат од уште недефиниран временски период.

За болдот, истото и ние ти го кажуваме за глупостите СК2014 што ги браниш, мило ми е што дојдовме до некоја каква таква точка на разбирање.

S

Shaman

Гостин
neka vi e cestito bazenot i da si uzivate vo nego.
izgledot e do vkusot. kolku lugje tolku vkusovi, nemoze
na site da im se pogodi nemoze.
samo e zalno kako komunjarite sekoja zabeleska ja zimaat
pri srce. :pos:

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Добро е што се гради меѓутоа прво рендерот воопшто не ми се допаѓа како е претставен второ многу комунистички црти има според мене не сум воопшто специјалист може слободно некој да ме поправи меѓутоа некако слабо е поврзан со модерна архитектура.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Аа да, извини, моја грешка (y)

Се буниме пошо ова е дизајн од 2012 за базени, тоа зградите во Центар се дизајн од сумљиви ликови кои доаѓаат од уште недефиниран временски период.

За болдот, истото и ние ти го кажуваме за глупостите СК2014 што ги браниш, мило ми е што дојдовме до некоја каква таква точка на разбирање.
Да глупости,а све друго не е ..ај молим ти се госпоџа :)
--- надополнето: 23 јули 2012 во 22:26 ---
Добро е што се гради меѓутоа прво рендерот воопшто не ми се допаѓа како е претставен второ многу комунистички црти има според мене не сум воопшто специјалист може слободно некој да ме поправи меѓутоа некако слабо е поврзан со модерна архитектура.
Тоа и ја мислев,него ова било нео комунизам..модерна верзија,апдејт..:pos:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Па не е Цитро еве барем јас имам видено полно базени по Европава и немаат некој којзнае каков страотен дизајн што се разликува којзнае колку од овој:) Викам, најбитно за базенска градба е да се запази на осцилациите и справувањето на градбата со таквите бранови, затоа што се бере многу народ, има движење, гласови, урлање... се друго е ствар на вкус и лесно се прави редизајн.

The point is, ако има топла вода, ако ја менуваат водата често, ако имаат имплементирано топ филтри и солидно греење, се друго може да се занемари. Затоа што тоа е најбитно за деца што би тренирале пливање, а и базен е, не е Лувр.

Epics™

Академски граѓанин
Член од
29 септември 2011
Мислења
1.590
Поени од реакции
3.891
Таман го затворија Воен, сега ваму ќе идеме :D

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Па не е Цитро еве барем јас имам видено полно базени по Европава и немаат некој којзнае каков страотен дизајн што се разликува којзнае колку од овој:) Викам, најбитно за базенска градба е да се запази на осцилациите и справувањето на градбата со таквите бранови, затоа што се бере многу народ, има движење, гласови, урлање... се друго е ствар на вкус и лесно се прави редизајн.

The point is, ако има топла вода, ако ја менуваат водата често, ако имаат имплементирано топ филтри и солидно греење, се друго може да се занемари. Затоа што тоа е најбитно за деца што би тренирале пливање, а и базен е, не е Лувр.
Пријателе никој не го игнорира фактот дека е ова екстра супер работа што се прави и дека изгледот е супер меѓутоа јас сметам дека во 2012 можеа покреативен изглед да му направат. Малку да експериментираат на пример земи ја филхармонијата во Скопје што ја прават според мене многу добар и модерен изглед има и ред други објекти кои што ги градат а ова ми изгледа како што цитро спомена неокомунистички изглед сепак јас споменав не сум експер можеби и така треба да изгледа. Сум бил и јас на многу базени низ Европа и има навистина екстра архитектонски решенија. Сум бил овде фантастично изгледа во секоја смисла.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891

Тешко да ќе најдеме заеднички јазик,за различно мислиме..:)
--- надополнето: 23 јули 2012 во 22:39 ---
Да беа барокни столбовите и да имаше античка сауна, Цитро најзадоволен ќе беше.
Како погоди,браво.. имаш шеќерна вуна од мене,те частам.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Комунистички црти?
И архитектура почнавте да делите на комуњарска и некомуњарска?
Фала и ти си.
Не ми се свиѓа од надвор пошто е прост,а штом е прост на слика гарантирам со глава дека у живо уште попрост ќе биде,стара школа е тоа... И ти си против Ск 2014, па ја не ти викам прост си,ај сега навлажни се на комуњарчето..
Забелешката беше да укажам колку е навлезена политиката и во подсвеста што и на очајно потребни базени почнавте да плукате и наоѓате секакви маани само затоа што го гради градоначалник од партија на која не си на платен список.
Во темата за СК2014 викаш нека се гради, подобро нешто отколку ништо, а тука плукаш за ситници.
Комуњарски црти имал проектот.
Не биди смешен.

Kajgana Shop

На врв Bottom