Далеку подобро од било која друга влада (освен предходната, со ДПА).
:pos2::pos2::pos2::pos2:Jas davam cista 5ka za ovaa Vlada zatoa sto so teski napori se obiduva da ja sredi situacijata vo koja sto ja najde Makedonija.So tek na vreme ke se sredi se
DA ZIVEE VLADATA NA REPUBLIKA MAKEDONIJA
Ama kutri Gruevski svitkal kichma vo Bukuresht,znachi ne bil tolku bezkompromisen kolku shto si mislelАли генерално, неспоредливо подобра од тие досега. Посебно ми се свиѓа што се бескомпромисни за Македонцките работи кога е во прашање Нато и ЕУ.
Ne malce tuku bash neiskusni,se postavuva hipotetichko prashanje kolku chovek treba da e glup za da nachuka inflacija od 15% za rekordni 4-5 meseci.ова на ВМРО му е втор мандат и малце не се искусни.
:salut:
Prerodbata prodolzhuva,nadgradena i olabaena :helou:1. Инфлацијата стигна до двоцифрена бројка... Во месец април изнесуваше 10,1%.
2. Во 2007 година странските инвестиции беа намалени за 105 милиони евра во однос на претходната 2006 година... Од 344,8 милиони евра во 2006 година, на 239,3 милиони евра во 2007 година.
3. Кусокот во трговската размена со странство е зголемен за 320 милиони долари отколку во истиот период лани... во првите три месеци од годинава кусокот изнесува 655,4 милиони долари, а во истиот период лани изнесуваше 336,7 милиони долари... Пресметките се по новата методологија.
4. Вредноста на вкупниот откуп и продажба на земјоделски производи во март годинава изнесува 522.945 илјади денари и е намалена за 30,6 отсто во однос на март минатата година.
5. Бруто надворешниот долг од септември 2006 до крајот на 2007 е зголемен за 350 милиони евра... Од 2.362 милиони евра во септември 2006 година, на 2.711 милиони евра на крајот од 2007 година.
6. За само три месеци (од 31/12/2007 до 11/04/2008 година), девизните резерви се намалени за 22 милиони евра.
7. За само седум и пол месеци (од 31/08/2007 до 15/04/2008 година), МБИ-10 индексот на македонската берза е намален за неверојатни 46%. Од 10.057,77 на 5.471,42.
Абе ти си опседнат со Груевски бе човече...Ama kutri Gruevski svitkal kichma vo Bukuresht,znachi ne bil tolku bezkompromisen kolku shto si mislela
Jas koga vi vikam samo se brukate vie ne veruvate :kesa:
Ne malce tuku bash neiskusni,se postavuva hipotetichko prashanje kolku chovek treba da e glup za da nachuka inflacija od 15% za rekordni 4-5 meseci.
Бугарија со инфлација од 14,6%
Инфлацијата во Бугарија за месец април достигна ниво од 14,6% во споредба со истиот месец од минатата година, покажуваат податоците на бугарскиот Националниот статистички институт.
Инфлацијата за периодот јануари-април 2008 година е 13,46% во споредба со истиот период минатата година...
Dobro kje replicirash nekogash kako shto treba na moj post ili kje generalizirash ili analizirash vo nedostatok na argument za demant?Абе ти си опседнат со Груевски бе човече...
Гарантирам ти доаѓа у соништата и те плаши со неговиот боксеwски став....![]()
Нема потреба бе златен...Dobro kje replicirash nekogash kako shto treba na moj post ili kje generalizirash ili analizirash vo nedostatok na argument za demant?
Ako Gruevski svitkal kichma - zoshto Grcija ve poddrzhuva i posakuva vie od SDSx da se vratite na vlast?Ama kutri Gruevski svitkal kichma vo Bukuresht,znachi ne bil tolku bezkompromisen kolku shto si mislel