Како сте го преживеале периодот по болно љубовно искуство ?

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Секое раскинување боли.Дали била долга или кратка врска боли, тоа е факт.
Но болката е поголема или помала во зависност од тоа колку си вложил а колку си добил за возврат, колку си се жртвувал а колку се жртвувале за тебе итн.
Секој на различен начин се справува со преболувањето.
Еднаш ќе пробаш на еден начин, па ако не иде, ќе пробаш на друг, но ништо како времето не може да ги излечи раните.
А додека чекаш времето да помине, ќе искачаш со пријатели, ќе се налеваш со алкохол за барем неколку саати да си весел, ќе збориш со најблиските за твојата болка за барем малку да ти олесни, ќе се посветиш на некоја сосем трета ствар само за да не мислиш.
Но сепак, и покрај сите овие работи горе, останува дел од денот, најчесто вечерта, кога обавезно мора да те совладаат тие чуства и мисли.Не мора тоа да се случува секој ден, но барем на три дена да.Затоа што колку и да избегнуваш, сепак знаеш и свесен си дека тоа во тебе тлее и тлее, чека да прсне.
Нема специјална формула за преболување, само треба да дозволиш времето да тече и да се надеваш дека со течењето на истото, болката ќе почне да се намалува се до нејзино исчезнување..

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
Често пати сум налетал на теми како да го препродиме тоа болно љубовно искуство и често пати се даваат различни совети и сл.
Но овој пат поставувам тема како сте го проживеале тој период..
-Што ве повредило најмногу во тоа болно искуство ?
-Дали вредело да се ризикува и пак на крајот да е уште една пропадната љубов ?
-Како сте се чуствувале во тие моменти на тешкотија моменти на тежок период ?
-Како вашите сакани и ценети другари другарки пријатели ви помогнаа и ви се најдоа во тој период?
-На што размислувавте во тој период кој обврски ги обавувавте ?
-Дали бевте свесни за вашата положба после такво болно искуство ?
-Дали верувате дека можете да научите од грешките ?
-Дали размислувавте како ке продолжите понатака без саканата личност ?
-Дали се појавува стравот за повторно ново болно искуство ?
1. Тоа што завршило.
2. Не.
3. Мизерно.
4. Со алкохол и повеќе друштво од вообичаено.
5. Секојдневни.
6. Да.
7. Не.
8. Да.
9. Да.

Секој процес на такво искуство завршува кога ќе прекинеш да кукаш по тоа што поминало, и да ги оптеретуваш другите со твојата љубовна драма, како да е единствената лоша драма на светов. Со секое нејзино повторување влагаш во депресивни и носталгични моменти, кои се одразуваат на твоето расположение и на расположението на твоето друштво.

Заморуваш народ и тренираш живци на туѓата општа култура која е лимитирана и предизвикуваш да бидеш отеран у пм, бидејќи си мазохист што се мачи самиот себе со болни и непоправливи спомени.

И што е најбитно, таквите моменти ќе преминат во агресија која нема да ја разори личноста со која што си се разминал, туку ќе те ора до корен, рушејќи ја твојата самодоверба и полнејќи го празниот простор со лутина и бес, само затоа што во извесен период си бил во подредена ситуација, која што те фрустрирала и те правела немоќен.

Член од
23 март 2011
Мислења
626
Поени од реакции
323
Го поминав у кафана,со ракија и шопска пред мене,а од позаднина ми свират македонски народни песни....верувајте многу лесно ја преболив:vozbud:

usa

Член од
28 декември 2011
Мислења
6
Поени од реакции
0
posle 7 godini seriozna vrska.........katastrofalno boli...nema zborovi da se opise........

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Кратко е и јасно е без зависност колку "лудо" сте биле вљубени во личноста.

Овие
неколку работи нека ви се мотаат во главата!!!

- Ако било како шо треба,едноставно немало да раскинете и да бидете разделени!

- Не сте ни први ни последни што сте раскинале!

Значи се си има повод и причина. Нека ви поминувааат нон стоп тие мисли низ главата и нормално извлекувајте добри и лоши страна од веќе завршената врска! НЕМА враќање назад и давање секнд ченс,со тоа само се залажувате дека ќе биде подобро (ќе биде полошо),од лично искуство зборувам!

И најбитно,после раскинување,никако акање од земја,ставање на Фб срцепарачко-патетични статуси и споделување песМи од компилацијата The best of SAD SONGS и затварање во 4 ѕида. Дружење,нон стоп некои обврски наоѓај си,биди опкружен со луѓе. Внимателно кога ќе се начукаш,тогаш најмалку се контролираш,тврдам! :D

Другото ќе си дојде се на свое место,нормално со тек на време. И песМите од типот на Дино Мерлин - Лажу лажу ме и Мирослав Илич - Лажу да време лечи све,тоа само може некој да ве демотивира! :D

Еден ден ви се кладам дека кога ќе ги преболите тешките денови има да се смеете на се што сте преживеале и сте станали посилни и ПОИСКУСНИ пред се,за да не ги правите истите грешки во понатамошните љубовни врски!

не сте ни свесни колку ќе ви биде поубава и поисполнета новата врска кога ќе заборавите на старата! ;)
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 05:04 ---
Пу датибам.....темава не била активна од 2007ма,јас па чуди се шо е работава сите на латиница пишуваат!!?!? :D

Ама ми легна текстов шо си го напишав :))) :$

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
И песМите од типот на Дино Мерлин - Лажу лажу ме и Мирослав Илич - Лажу да време лечи све,тоа само може некој да ве демотивира! :D
Е за ова,до сега не сум сретнал човек да ја има мојата способност,на неоживување и пронаоѓање во песните....а воедно можеби и ќе му се најде ова како совет што ќе го наведам.

Значи од мал коа почнав да слушам песни,секогаш мелодијата нормално ми значеше повеќе од текстот.....и кога подосозреав,си продолжив и yu rock балади,странски балади,и сличните жалопојки....и сите тие продолжив да ги слушам преку мелодијата а не преку текстот...т.е нормално го знаев текстот ама не го оживував....го оставав да биде само текст во песната,а не да го поврзувам со личности и настани од мојот приватен живот.

И затоа до ден денес,и најтешка балада да е,може само да ме расположи....никако обратно:)

I

Intex

Гостин
А ви се има случено: ако не завршам со него/неа нема да завршам со никого/никоја, и да се држите до тоа? :D

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Е за ова,до сега не сум сретнал човек да ја има мојата способност,на неоживување и пронаоѓање во песните....а воедно можеби и ќе му се најде ова како совет што ќе го наведам.

Значи од мал коа почнав да слушам песни,секогаш мелодијата нормално ми значеше повеќе од текстот.....и кога подосозреав,си продолжив и yu rock балади,странски балади,и сличните жалопојки....и сите тие продолжив да ги слушам преку мелодијата а не преку текстот...т.е нормално го знаев текстот ама не го оживував....го оставав да биде само текст во песната,а не да го поврзувам со личности и настани од мојот приватен живот.

И затоа до ден денес,и најтешка балада да е,може само да ме расположи....никако обратно:)
Toa e така ради шо едноставно така ја перцепираш песната. Исто ти е ко некоја слика да гледаш. Или пак некоја жена :)))

Секој ја гледа на различен начин. Еден во цицките,друг во фаца/очи,трет во газот дали била добра,на четвртиот му е битен карактерот и таканатаму :))))

theli2007

lost in the jungle
Член од
20 јануари 2009
Мислења
66
Поени од реакции
93
Незнам како преживеав, но знам дека ослабев 25kg за месец и нешто...

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Многу спорт, вложување во себе, плачење секој ден ко идиот, слушање музика, шетање со другарки, читање книги, пак плачење, спортување, качување на Водно со очи полни солзи, фрустрирање, слабеење од мака, стрес и нејаснотии зошто се случува сето тоа...

Времето ќе помине, ќе излечи како најтешка болест.
Ќе дојде нов, добар, поинаков лик кој ќе го цени она што си Ти, и нема да се плаши да љуби, иако бил и тој повреден.
Сум оставила, сум била оставена, и двете страни болат ужасно. Лек нема, има само време. Сакаш да ја доживееш иднината, сакаш да љубиш пак, па правиш грешки - секс за една ноќ и промискуитет не се решение, само мизерен начин да се спаси и онака веќе искршеното его.
Мене лично, ме уби, па ме воскресна мојата болка.
Сега добро знам што ми е важно, љубам посилно, посвесно.
Не се лишувам од она што го чувствувам. И најважно од се’ е што не се каам за ниедна постапка. И добра и лоша.

Со љубовните болки сфаќаме колку е мало срцето а колку многу може да собере. Моето остана празно, а полно со љубов што немаше каде да отиде.
Сега знам дека е во сигурни раце.
А и да не е така, Љубов ќе имам секогаш, регенеративна моќ ми е, што ќе пресуши само кога ќе умрам.

Член од
7 јуни 2011
Мислења
22
Поени од реакции
8
јас многу ослабев , се направив како Christian Bale од филмот Machinist :) долго време бев во депресија , ништо не ме интересираше , ни девојки ни факултет ни пријаели, едноставно ништо повеќе ми немаше смсла . Таа што ја сакав си замина и немаше што да ме мотивира кон активност кон докажување на себе си . Само седев дома , не излегував и тотално се затворив во себе. Помина еве година и нешто и ми се чини понекогаш дека сеуште ми фали , ама готово е знам КЕ ПОМИНЕ (y)

bokser_mk

Баксуз
Член од
29 јануари 2012
Мислења
1.364
Поени од реакции
1.831
koga bev so nea dobro mi bese imav i energija i volja da napravam se imav onaka poise energija kon se i se mi bese okej
raskinavme i se izblede poleka....
iii edna nedela pukanje malku kriza i posle toa se najnormalno
so trening najdobro i so rabotni obvrski da nemas vreme da mislis na toa jbg ga....

Kajgana Shop

На врв Bottom