Како сте го преживеале периодот по болно љубовно искуство ?

Член од
2 февруари 2007
Мислења
39
Поени од реакции
1
ja sum coek so se vrzuva za nekoja osoba posebno ako go sakam... posledniot pat koga mi se dei takvo neso, pdnav u depresija, placev, ne idev u skolo nekolku dena, se blamirav, za da mu dokazam kolku go sakam... no na kraj svakas deka ednostavno toa nema smisla da odi ponatamu, go vrtis grbot, go digas nosot u vis i si vikas, ne e edinstven na svetot... a za toa glupiranjeto... pa dobro nekad se kaam i me pukaat sramovi, ali se ke pomine!
:pop:

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
-Што ве повредило најмногу во тоа болно искуство ?
Дволичност, егоизам, плукање на се што е свето, бескруполозно газење на искрено подарени чувства без никаква резерва, понижување, вреѓање .... и што уште не.
Чекориш покрај некого кого мислиш дека го познаваш цел живот. Го впиваш секој негов збор, обожаваш да го слушаш што и да кажува, опиен, а несвесен во тој момент дека на крајот секој збор добива една единствена смисла, солзи и болка.
Се наоѓаш во блажена состојба во моменти кога те гледа со НАВИДУМ мек и топол поглед, не сакајќи тогаш да ја видиш во нив искрата на предавство = слепец при совршен вид.
Боли чувството на еуфорија која го блокира разумот, кога некој толку самоуверено ти ја објаснува „длабочината„ и „силината„ на чувствата, ти кажува дека невозможното не постои....а на крај, всушност ја валка љубовта со торнадо од навреди, егоистични желби и потреби.
Боли многу, но добро е и кога боли. Сепак и болката е емоција и добар знак дека сеуште си жив.:icon_lol:

-Дали вредело да се ризикува и пак на крајот да е уште една пропадната љубов ?
Ова ќе го оставам за крај.:wink:

-Како сте се чуствувале во тие моменти на тешкотија моменти на тежок период ?

А што може човек да стори кога му се распаѓа душата во милиони ситни парчиња кои со брзина на светлоста се оддалечуваат од немоќно тело?
Не се сеќавам на отчукувањата на срцето, не се сеќавам дали дишев. Ќутев, се прашував зошто, како и секој во таква ситуација. Зборовите застануваат во грлото, крајот е посилен од прашањата, немоќта е посилна од гласот. Нема ни зошто, нема ни затоа. Нема прашања и нема одговори кога чувствата се менуваат. Нема причини кога љубовта запира. Што и да кажеш, што и да прашаш е излишно.
Мене ме немаше во неговиот свет и тоа за прв пат, ме тресна од земја.:toe:
-На што размислувавте во тој период кој обврски ги обавувавте ?
Хе...имаш толку многу нешта да размислуваш, а не сакаш да мислиш. Едно зло не доаѓа само. Јас имав за што да размислувам. Имав „среќа„ во целиот тој хаос континуирано да ми се залепи болест. Ужасно е кога ќе се соочиш со сознанието дека можеби она утре кои ти изгледало како нема да дојде заради некого....сега вистински е тука, ама не заради некого! Аххххх колку смешно и неспоредливо :pos2:
Не размислував повеќе. Станував на сабајле, онака фино ќе се погледнев на огледало и широка насмевка на лицето ми кажуваше дека уште сум жива.:helou:
Целосно и комплетно се посветив на најблиските, оние кои ме сакаат искрено, кои плачат и се смеат со мене, оние кои знаат кога треба да молчат а кога да зборуваат. Се посветив на сопственото здравје кое е толку скапоцено што НЕ ВРЕДИ да се запостави заради НИКОГО!!!
Се посветив на секојдневните обврски, на работата и неминовниот успех нормално.:smir:

-Дали бевте свесни за вашата положба после такво болно искуство ?
Собирав и одземав, делев и множев...попусто. Резултатот е секогаш во плус.:)
„Постојат два збора кои најтешко се кажуваат...Здраво - за прв пат, и Збогум - за последен пат. – Ерин„

-Дали верувате дека можете да научите од грешките ?
Тамам работа ако не е така.:nesvest:
„Некогаш е потребно да избегаш, само за да видиш кој ќе тргне да те бара.„

-Дали размислувавте како ке продолжите понатака без саканата личност ?
Животот не престанува тогаш кога сакаме ние. Продолжува понатака и покрај се. Времето е одличен антибиотик, а со доволна доза на луѓето околу нас...единствениот лек.

-Дали се појавува стравот за повторно ново болно искуство ?
Секако, со еден битен елемент. Колку повеќе си дадеш време, толку помал е и стравот. Ќе исчезне кога ќе научиш да простиш.
„Простувањето не значи заборавање, значи само ослободување од болката и бесот.„ :smir:

-Дали вредело да се ризикува и пак на крајот да е уште една пропадната љубов ?
Секогаш кога љубовта е во прашање, ризикуваш. Тој ризик несвесно го преземаш врз себе самиот момент кога ги подаруваш чувствата. Дали вреди или не, резимираш на крај. Во мојот случај, НЕ ВРЕДЕШЕ ризикот, вреди она што сум Јас после се.:helou:

Член од
20 февруари 2007
Мислења
97
Поени од реакции
0
STO ME POVREDILO?LICNOSTA STO JA ZASAKAV TOLKU MNOGU,A MI GO SVRTE GRBOT,NE ZNAM I JAS ZA STO.NE MI SE JAVUVASE ,NE MI PRAKASE PORAKI,A IAMV NEKAKVA NADES VO SEBE DEKA SE KE POMINE I KE SE SREDI.NE ZNAM STO SE DESAVAVA VOOPSTO SO NAS,ZATO STO NE RASKINAVME TUKU NAEDNAS SE ODALECI OD MENE,BEZ DA MI JA KAZE PRICINATA.BIDEJKI TOA SE SLUCI MNOGU BRZO,USTE SUM DLABOKO POVREDENA.ALI ZIVOTOT ODI PONATAKA,MORA DA SE PRODOLZI I POKRAJ SE DA SE IZNAJDE NACIN DA SE IZBEGNAT NEKAKO SITE PADOVI.

[mod]Следниот пат притисни Caps Lock
leandra[/mod]

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
Што ве повредило најмногу во тоа болно искуство ?
Мислам дека највеќе јас си се повредив.Премногу се надевав и не ги слушав другите кога ми збореа дека ќе се изгорам дебело. Си терав по мое и иако гледав како стојат работите и знаев дека на крај ќе бидам повредена не се откажував...Го знаев одговорот многу добро али како да сакав он да ми го потврди, а со тоа уште толку се повредив. Несакав да ставам крај на нешто што уште одамна беше завршено.

-Дали вредело да се ризикува и пак на крајот да е уште една
пропадната љубов ?
Ризикував многу, се надевав многу, правев се и на крај ништо не добив.Мислев дека можам нешто да направам и да ја спасам таа љубов али ништо не постигнав.Само си се повредив додатно.И сега кога ќе размислам подобро не вредело...

- Како сте се чуствувале во тие моменти на тешкотија моменти на тежок период ?
Гадно...У тешка депресија бев и еве конечно мислам дека полека се опоравувам...Неможев да се препознаам. Тоа како да не бев јас.Бев нервозна и напната...Се правев дека не ми е ништо и пробував да не ги покажам болката и разочареноста кај мене али џабе беше све зашто се гледаше од километар дека нешто не е у ред со мене..

-Како вашите сакани и ценети другари другарки пријатели ви помогнаа и ви се најдоа во тој период ?
Мислам дека да не беа они и нивните совети не би успеала да се извадам од таа депресија.Затоа многу сум им благодарна што беа до мене и што ме слушаа секогаш кога ми беше тешко.

-На што размислувавте во тој период кој обврски ги обавувавте ?
Не размислував на ништо.Се ми беше рамно.Немав желба, цел, план...Пробував со нешто да се занимавам, нешто што би можело некако да ми го одвлече вниманието, но не секогаш ми успеваше...

-Дали бевте свесни за вашата положба после такво болно искуство ?
Да...колку и да сакав тоа да го сокријам, изменам и незнам што не ми успеваше баш и баш...Може зашто сум многу своеглава и дека не се откажувам од нешто што сум го замислила и зацртала...

-Дали верувате дека можете да научите од грешките ?
ДА!!!!!Ова ми е многу добро искуство.Се изгорев гадно и нејќам ова више да се повтори.За мои 15 години ова е и преголемо искуство!

-Дали размислувавте како ке продолжите понатака без саканата личност ?
Оваа помисла ми беше најтешка.Бев навикната да правам муабет на него и на се што е поврзано со него. Неможев да си замислам што ќе биде понатаму и како ќе продолжам без него.

-Дали се појавува стравот за повторно ново болно искуство ?
Искрено не...Незнам сега се чувствувам многу појака мислам дека неможам сега повеќе да се повредам.Се сменив скроз.Работи што ги сакав сега више не ги сакам...Си поставив граница која би требало да ми помогне да не се повредам до толку како што се повредив сега!

Вистински сакав, давав многу, а не добив ништо. Се повредив премногу.Можда уште не сум го преживела скроз ова што ми се деси али времето лечи се, па така да знам дека и ова мора некад да помине.

PiNkGiRl

Queen of rain
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.717
Поени од реакции
8
Kako sum preziveala??? Epa kako moze. Gadno,loso, postojano so nasolzeni oci... Kolku i da mi e tesko sepak znam do kade e granicata i kolku mozam da odam pa ne se ponzuvam da go molam da mi se vrati i sl. Ok e da probas se sto e do tebe, no se so granici.
Sto se odnesuva do stravot od novo loso iskustvo sekako deka e prisuten no se trudam da ne mislam na toa. Se nadevam deka naredniot pat ke bide podobro.
A za rizikot... Mislam deka sekogas vredi da se rizikuva. I da ne ispadne najdobro barem znaes deka si probal.

Член од
27 јуни 2007
Мислења
2.157
Поени од реакции
507
гадно чуство!живеев во минатото!пиев како луд-затоа што само така ми беше ок!одев со секоја девојка што ќе ми се приближеше!и така секој е..н ден!не можев да се помирам со фактот дека ги пропуштив сите шанси за да бидеме повторно заедно само затоа што бев горд!ми требаше 1 година за да си го заживеам сопствениот живот!

BlAcK_MamBa

:: Living by my own rules ::
Член од
25 март 2007
Мислења
431
Поени од реакции
5
Ја игнорирав и секоја вечер со различна. лек 100%

и воопшто не се ‘‘заглавив во минатото‘‘. 1 недела ‘цимолење‘ после бев бек ин д гејм.

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Па.... една недела договарање со други девојки за состаноци. Фактички една недела психички,после таа недела се оди практично лечење на болките од прошлата љубов.

Не е паметно одма од кога ќе се раскине со некоја утредента да се оди со друга девојка,така не може да се заборави бившата туку напротив уште повеќе да се засака.

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
prvoto bese so mojot prv decko...
koa bev negde prva godina... bese sto bese... osekav deka ke mi raskine pa si rekov daj jas da mu raskinam... i se desi da si raskineme... mu go rekov i toj mi go rece istoto i bidna...
e arno ama posle mislev deka nemozam bez nego...
mislev deka go "sakam" :pos2::pos2:
kako sum mozela da pomislam... ali jbg dete...
si priplacuvav na "nasite" pesni...
se drogirav so srceparajuci stihovi... vo site zalopojki se pronaogjav... mislev deka nema da mozam da zivam bez nego... mislev deka nema da mozam da bidam so drug.. nema da mozam da baknam nekoj drug...:pop:\
bev boze sacuvaj...
i se smirivme... ali pak se povtori istoto... istata gore navedena prikazna...
ali preziveav... i bev i so drugi.. i baknuvav drugi
i do den denesen nemozam da go otkacam na moe golemo razocaruvanje...

Dr_ViRuS

DarkSide with green light
Член од
9 јануари 2006
Мислења
1.076
Поени од реакции
29
Sekoj den e bolno iskustvo so znaci od mnogu glava ne boli work work !!! leci se

Член од
12 ноември 2005
Мислења
396
Поени од реакции
8
kako... prvo i kazav sve u lice, za da ne mi tezi na srce hihihih
iiii posle si svirkav na strana, t.e. si uzivav so drustvo, si se motav so drugi zenski ... mada mi tezese i me bolese , no si ja prebolev, sega ko ke si ja vidam, ke si ja pozdravam i ke si se nasmevnam, posto mozat da mi zemat sve, no ne i mojata nasmevka ;) ... toa ne go davam hiihihihihihhi

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Онака како што најдобро знам.
Сама.
Во тие периоди во болката сум како степски волк, затоа што секое разочарување премногу ме погодува, јас стварно не знам како можела мајка ми да роди вакво преемотивно суштество.
Мислам постојано излегувам, се трудам да не мислам на тоа, опкружена сум со најблиските, но кога ќе останам сама меѓу 4 ѕида, пуштам музика (најдепресивна што може, чак имам и посебен фолдер за такви пригоди :icon_lol:), можда ќе напишам некој текст, си плачам, не можам да спијам затоа што мозокот ми размислува 100 на саат, па дури и кога ќе заспијам на тоа мислам, па се будам уморна...
И тоа трае во зависност од тоа колку суштеството ми значело. Некад кратко, некад долго.

O

Orion.

Гостин
1. Бришам се што е поврзано со неа (нејзин број, пораки итн.)
2. Отстранувам предмети поврзани со неа
3. Се обидувам максимално да не мислам на неа и енергијата да ја пренасочам во нешто продуктивно(дружење, тренинг)
4. Избегнувам да слушам балади и да гледам романтични филмови затоа што боли!

Првите денови бев во шок, неможев да седам на едно место, бев тотално накурчен, не ми се праеше муабет, но како поминуваше времето, чувствата избледуваа...

Kajgana Shop

На врв Bottom