Јас во средно учев Правно и имаше Училишна Виртуелна компанија па деновите кога имаше испрашување јас редовно бев преокупиран за школски активности така да сум се вадел на нај кул начин (ОСЛОБОДЕН ОД ДИРЕКТОРОТ)
Jas ednas vo osnovno (vo osmo) nemav nauceno nisto a profesorkata bese epten stroga i lupase kecovi.I jas pred da me krene i vikam profesorke moze da odam do WC epten mi e loso.I iskacam nadvor i stavam dva prsta vo usta i povrakam i se vrakam prebleden na cas.Profesorkava me gleda i mi vika so ti e be na tebe i i vikam profesorke povrativ i vide nadvor vo WC-to povrakanici i me pusti da si odam doma.
Kolku i da nemam uceno,( kniga da ne sum fatil) ke odgovaram,nikogas ne vikam ne sum spremen, barem ke izvadam edna 2 (dvojka), i ke potrosam 10 min od casot, barem da ne gi isprasa drugite.a najveke mrzam koga tie so se pred mene u dnevnik vikaat "ne sum podgotven da odgovaram", dobivaat znak za 1, i plus ke stigne do mene..
Oтсекогаш ги фаќам на финта “зарипнат ми е гласот“. Ама тоа се дешава коа не знам да бекнам. За сите други случаи, доволно мозочни келии имам за да дотуркам до 3/4....:jaj:
п.с. по македнски јазик во 4та година во прво полугодие имав 11 кеца во графа а се на се на крај немаше просто каде да ги напише. Како и да е на крај година македонски јазик имав 4ка. - финта.
Па и ја се вадам со изговорот „професор е/ке не сум спремен за овој час може ли следниот да одговарам“ или пак понекогаш ќе киднам и свршена работа :baeh:
Јас никогаш не кажвам дека не сум спремен, туку ќе плеткам нешто и ќе одговарам за 1+ најсила. Ретко бегам, освен кога е морално. Иначе тешко да се излажет професорине со некој глупости, дека и тие не пиет нафта, ги имет поминато нашиве години и знает како е.
Мене ми беше многу интересно на испрашуење.
Никогаш не се вадев со некакви изговори,туку стануев и почнуев да зборуам...а шо зборуам,тоа не знам ни ја.
Само знам дека секогаш одговарав минимум 20 минути,а 99% од тоа шо го кажуев,немаше благе везе со темата.
Ама изглеа им беше интересно на професорие,па ми ставаа 5тки....:pos2:
Како се вадам....
Па порано бегав, ама со тоа веќе завршив, од повеќе причини, а сега се вадам, земајќи си слободен ден и седејќи дома, а после тато има задача да ми напише една белешка и решен проблем....
Не се вадам, никогаш не сум се ни извадил, а не ни мислам да го сторам тоа.
Никогаш лекциите не ги учам на памет, ниту пак се држам строго до книгата кога одговарам. Повише идам Оф Топик, ама на некој начин тоа е и Он Топик.
ехх како се вадам.. ретко да бидам не спремна.. не дека учам дома нешто али кога и да ме испрашаат ја никогаш не велам не сум спремна ( добро у ретки случаи кога ме мрзи да се мачам ) секогаш зборувам тоа шо ке ми текне у моментот од минатиот час..а може и да ми поткажат по малку... а Ако некогаш сум стварно ептен ''дупка '' да не знам ништо кога ке излезам на табла се смеам само и веке професорите ако ме видат како се смеам кога ме испрашуваат само ке ми кажат '' седи пак не си научила''
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.