Како се „вадите“ од испрашување?

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
Јас во средно учев Правно и имаше Училишна Виртуелна компанија па деновите кога имаше испрашување јас редовно бев преокупиран за школски активности :) така да сум се вадел на нај кул начин (ОСЛОБОДЕН ОД ДИРЕКТОРОТ) :vozbud::vozbud::vozbud:

Член од
28 февруари 2007
Мислења
82
Поени од реакции
0
Jas ednas vo osnovno (vo osmo) nemav nauceno nisto a profesorkata bese epten stroga i lupase kecovi.I jas pred da me krene i vikam profesorke moze da odam do WC epten mi e loso.I iskacam nadvor i stavam dva prsta vo usta i povrakam i se vrakam prebleden na cas.Profesorkava me gleda i mi vika so ti e be na tebe i i vikam profesorke povrativ i vide nadvor vo WC-to povrakanici i me pusti da si odam doma.:vozbud: :vozbud:

С

Спенсер

Гостин
Kolku i da nemam uceno,( kniga da ne sum fatil) ke odgovaram,nikogas ne vikam ne sum spremen, barem ke izvadam edna 2 (dvojka), i ke potrosam 10 min od casot, barem da ne gi isprasa drugite.a najveke mrzam koga tie so se pred mene u dnevnik vikaat "ne sum podgotven da odgovaram", dobivaat znak za 1, i plus ke stigne do mene..

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Oтсекогаш ги фаќам на финта “зарипнат ми е гласот“. Ама тоа се дешава коа не знам да бекнам. За сите други случаи, доволно мозочни келии имам за да дотуркам до 3/4....:jaj:

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
значи пошто појќе не учам кога ке ме дигнеа на табла ќе го кажев следното:
незнам/не сум спремен за денеска, може следниот час?
доага следниот час:
ми тура кец со молив и ми вика следниот ќе биде со пенкало
доаѓа следниот пат:
незнам/не сум спремен
кец со пенкало.

п.с. по македнски јазик во 4та година во прво полугодие имав 11 кеца во графа а се на се на крај немаше просто каде да ги напише. Како и да е на крај година македонски јазик имав 4ка. :) - финта.

filipmakedonski

Македонец
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
31
мојата елоквенција ме избавува од сите непријатни моменти.
е да и класната ме вади стално

I

Ivan_FBI

Гостин
Па и ја се вадам со изговорот „професор е/ке не сум спремен за овој час може ли следниот да одговарам“ или пак понекогаш ќе киднам и свршена работа :baeh:

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Јас никогаш не кажвам дека не сум спремен, туку ќе плеткам нешто и ќе одговарам за 1+ најсила. Ретко бегам, освен кога е морално. Иначе тешко да се излажет професорине со некој глупости, дека и тие не пиет нафта, ги имет поминато нашиве години и знает како е.

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Мене ми беше многу интересно на испрашуење.
Никогаш не се вадев со некакви изговори,туку стануев и почнуев да зборуам...а шо зборуам,тоа не знам ни ја.
Само знам дека секогаш одговарав минимум 20 минути,а 99% од тоа шо го кажуев,немаше благе везе со темата.
Ама изглеа им беше интересно на професорие,па ми ставаа 5тки....:pos2:

U

UnholY

Гостин
Како се вадам....
Па порано бегав, ама со тоа веќе завршив, од повеќе причини, а сега се вадам, земајќи си слободен ден и седејќи дома, а после тато има задача да ми напише една белешка и решен проблем....

Член од
15 јули 2007
Мислења
12.406
Поени од реакции
545
Не се вадам, никогаш не сум се ни извадил, а не ни мислам да го сторам тоа.
Никогаш лекциите не ги учам на памет, ниту пак се држам строго до книгата кога одговарам. Повише идам Оф Топик, ама на некој начин тоа е и Он Топик. :)

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.399
Поени од реакции
37
ехх како се вадам.. ретко да бидам не спремна.. не дека учам дома нешто али кога и да ме испрашаат ја никогаш не велам не сум спремна ( добро у ретки случаи кога ме мрзи да се мачам ) секогаш зборувам тоа шо ке ми текне у моментот од минатиот час..а може и да ми поткажат по малку... а Ако некогаш сум стварно ептен ''дупка '' да не знам ништо кога ке излезам на табла се смеам само и веке професорите ако ме видат како се смеам кога ме испрашуваат само ке ми кажат '' седи пак не си научила'' :) :)

Зрното

Еден е Зизу.
Член од
17 септември 2007
Мислења
1.526
Поени од реакции
634
kako se vadam od skorivanje pa ne odam cel den na skolo i toa :) cista matematika

E*V*I*L~G*I*R*L

>>>uvek tu<<<
Член од
2 декември 2007
Мислења
192
Поени од реакции
5
Кога ќе ме станеа да одговарам велев „другиот час“ а тој друг час ќе се напраеше последниот час за испитвање.

Kajgana Shop

На врв Bottom