Како се „вадите“ од испрашување?

Член од
27 февруари 2006
Мислења
1.356
Поени од реакции
9
викав извинете професор не сум спремен, не можев да научам, бев на тренинг

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.719
Поени од реакции
13.437
Simple викам не сум спремен а во случај професорот/ката да инсистира тогаш нема тука што ке морам да одговарам.(3ка не ми бега)

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Pa, zavisi na koj profesor i na koj cas. Ima nekoi profesori koi doagaat na moite natprevari, pa posle niv ne me ni isprasuvaat :vozbud:

A za ovie drugite, stanuvam i kazuvam se sto sum zapomtil od casot, do 4ka stignuvam sigurno, a posto ima i potkazuvaci okolu mene, 90% od odgovorite mi se petki :) ... Mnogu e lesno ako vnimavate na casovite, a ne ima nekoi si meditirat, mislat na zenski, deckovci.. Toa e za posle uciliste ne za uciliste... Ne treba da mesate rabota i zadovolstvo, zapomtite go toa ;)

Dark Angel

Unfaithfull to life...
Член од
14 јули 2006
Мислења
1.081
Поени од реакции
6
Па и книга да немам фатено, секогаш знам барем за 3. Нешто што сум запамтила (секогаш слушам внимателно), нешто од општа култура, малце ќе исфилозофираш, свое мислење ќе дадеш на целата работа и ете го.
70% директно на часот можеш да научиш, ако слушаш разбира се

anathestar

...Зима*Снег...
Член од
25 јули 2007
Мислења
269
Поени од реакции
3
зависи за кој предмет...скоро на сите предмети да ми кажеш 5 збора и правам цел роман што се вика,ама некогаш одам пред час се извинувам
И јас вака правам најчесто. Ама никогаш сум немала одговор подолу од 4. Колку и да незнам поврзувам работи од час, некој ќе поткаже... Малце ќе кажеш дека имаш страв или трема (секогаш успева) или пак ќе ка префрлиш топката кај професорот (ќе го прашаш нешто фазла ) и само ќе климаш...

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Ѕвонко Спасич ако дојде....ако не јбг сум немал срека :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
викав извинете професор не сум спремен, не можев да научам, бев на тренинг
Кај мене јас ако кажам вака Шпацот не ми бега:pos2:.

Yugo

Law rules
Член од
12 декември 2005
Мислења
8.251
Поени од реакции
28
Поштено ранчето на грб... и на кафе негде.. и ако те прашаат нареден час кај беше прошлиот ќе си кажеш ми затворија врата... пошо кај нас ги заклучуваа на часови вратите хехехееех херметчки затворено... АЛКАТРАЗ

ANDZI

Fashion is my opsession
Член од
5 февруари 2007
Мислења
833
Поени од реакции
6
Нејќам ли да ме испрашаат фаќам магла...Секогаш си викам болје неоправдан него кец...И така сега на крај со намалено поведение заради бегањата,ама затоа со добри оценки:aplauz:Исто можам да се извадам со моите говори и убедувачки моќи....

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Обично гледав да зборувам нешто и по зборењето се приметува колку имам научено:pos2: ама гледам да не молчам. Или пак демак ќе заспиевме со другарка ми на час или ќе се скриевме и кога ќе погледнеше нас да не не види за да не и текне дека треба да не испраша:pos2: Милион глупости плус ми текнувало, секогаш требаше да идам негде некои дипломи да земам, воз ми бегаше се:pos2:

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
Како се вадам од испрашување? Учам :)))

Ќе ги научам лекциите, ќе станам како доброволец, ќе си добијам оценка и до следното испрашување ќе бидам послободна и ќе можам да се спремам по другите предмети.
Во 1ва и 2ра година ми беше...не знам...срам(?!) да станам како доброволец и чекав професорот да ме стани и имав проблем, имав за учење по сите предмети наеднаш.

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Kazuvam oti sum imal utakmica. Ako kaze nesto, ga nosam kaj direktorkata ;)

V

Viktoranius

Гостин
Јас еднаш ми зависеше крајната оценка од тоа испитуванје па морав да глумам онесвестуванје:vozbud: :vozbud: :vozbud: Циркус беше

Член од
1 септември 2007
Мислења
26
Поени од реакции
1
Koga epten ke zaglavam po nekoj predmet po koj obicno sum perfektna,izleguvam "do wc" i ne se vrakam,ama najcesto si ja kazuvam vistinata.:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom