V
Vollstandig
Гостин
Грешка си. БАШ ЕСПРЕСОТО Е ВЕШТАЧКО кафе. Турското, значи како што го знаеме Арабика, Минас, и други, се во зрна транспортирани до македонија, или било каде, претходно испечени а уште претходно сушени, а прет-претходно набрани од дрво. И сеа, како ајварот што е од пиперки ама адитиви, како сол, шеќер, масло и зачини, така и ова има некои минимални зачини за кафето да личи на кафе, а еспресото го нема тоа, те уверувам И не зборам за турско кафе МЕЛЕНО ВО ПАКЕТЧЕ, НИЕДНО ОД НИВ НЕ ЧИНИ! Си одиш во продавница каде што мелат и им кажуваш во 100 грама кафе, да ти стави 50 % минас, 30 % арабика, и 20 % едно ПОДРУГО кафе на кое секогаш му го заборавам името и добиваш екстра кафе со мирис и вкусШто збориш бре човеку, па еспресото е мелено кафе. Можеш и сам да го смелеш дома се продава во зрна и го правиш после на ист начин со кафемат. Имаш предрасуди кон пакуваните производи но зарем турското кафе е баш оригинално смелено без никакви адитиви? И тоа е во кеса и спакувано.. Разликата е во тоа што еспресото е друг тип на кафе - арабика а турското незнам точно кое беше.