Како се прави пена на капучино?

  • Креатор на темата Креатор на темата dzesika
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Значи. Најсериозно сеа.
Си купив капучино for the first time in my life и од прееска пробувам да направам кафе со пена.
САКАМ КАФЕТО ДА МИ ИЗГЛЕДА ВАКА !
tumblr_lx8vdx6dpb1qd4q01o1_500.jpg

Сите дома ми солат памет.
„Мешај го додека ставаш вода“
„Нека не ти биде толку топла водата“
Сите пробаа да направат барем по една шолја, не успева.
Кафето не ми изгледа вака.

Објаснете ми како ја праат пењата!
 
Со кафемат. Има едно како издадок и тоа ослободува пареа, и млекото го ставаш у ѓезве и тоа го праи у форма на пена.
 
Им викам ја дека не може домашно со пена! Они викаат можело и по дома XDD
Фала :)
 
Им викам ја дека не може домашно со пена! Они викаат можело и по дома XDD
Фала :)
Можело.Земи малку млеко (50-100 мл) и измешај го со кисела вода (Пелистерка најдобро - најгазирана е) во однос 70-30 или макс 60-40.Пред зовривање поради газираното од водата ќе добиеш пена ;)
 
Можело.Земи малку млеко (50-100 мл) и измешај го со кисела вода (Пелистерка најдобро - најгазирана е) во однос 70-30 или макс 60-40.Пред зовривање поради газираното од водата ќе добиеш пена ;)
ХАХАХА ! Ќе пробам, ќе ти кажам утре дали успеав! :)
Фала :)
 
ХАХАХА ! Ќе пробам, ќе ти кажам утре дали успеав! :)
Фала :)
Само немој да претераш со вода, оти ништо нема да добиеш.И пиши после извештај :D
 
Ја си ставам шлаг..грдо ми е со пена.
 
Ја си ставам шлаг..грдо ми е со пена.
И со шлаг е убаво само по калорично е :D Иначе за пената да ти биде поубава има финта. Првин на страна ги мешаш несот и топлата вода и не ставаш ништо во нив. Во шолјата ставаш само млеко, лажичка (кафеав) шеќер, цимет и доколку имаш може и пола лажиче ванилин екстракт. Така измешано го правиш во форма на пена и после во него го додаваш кафето. Преубаво е xD
 
И со шлаг е убаво само по калорично е :D Иначе за пената да ти биде поубава има финта. Првин на страна ги мешаш несот и топлата вода и не ставаш ништо во нив. Во шолјата ставаш само млеко, лажичка (кафеав) шеќер, цимет и доколку имаш може и пола лажиче ванилин екстракт. Така измешано го правиш во форма на пена и после во него го додаваш кафето. Преубаво е xD

Баш ми треба мене покалорично нешто. :P

бтв, ќе го пробам ова. :D :D
 
Им викам ја дека не може домашно со пена! Они викаат можело и по дома XDD
Фала :)

Moze.

Kako pomal koga piev kapucino (ne deka godinite imaat vrska, ama ... nema vrska), probuvav se i sesto za da ima i pena, probuvav sve i na kraj od sto nemase sto poveke da probam, zedov kapucinoto otkako ke bide gotovo (onaka toplo bla bla) go turiv vo edno sise od koka kola (2 litarsko) i go tresev silno shisheto. You will be amazed.
 
Moze.

Kako pomal koga piev kapucino (ne deka godinite imaat vrska, ama ... nema vrska), probuvav se i sesto za da ima i pena, probuvav sve i na kraj od sto nemase sto poveke da probam, zedov kapucinoto otkako ke bide gotovo (onaka toplo bla bla) go turiv vo edno sise od koka kola (2 litarsko) i go tresev silno shisheto. You will be amazed.

хахаа, и ја имам вака праено, ама ич не е убава. :D
 
Со кафемат. Има едно како издадок и тоа ослободува пареа, и млекото го ставаш у ѓезве и тоа го праи у форма на пена.
процес на варање на млекото е тоа ...исто и кога вариш млеко во тенџере само што тука температурата е многу голема ....
 
Има специјални апарати за правење пена. Имам јас такво дома. Ја прави толку добра што кога ќе го превртиш апаратот пената не паѓа. Али апаратот е само за пена.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom