Како се емигрира во Австралија и Нов Зеланд?

Член од
2 март 2012
Мислења
6
Поени од реакции
0
Edno prasanje do poupatenite vo vrska so imigracija za Avstralija.Epa vaka imam rodnini vo Avstralija koj ke mi dadat garancija za viza i prestoj tamu, no neznam dali e podobro da se zapisam na kurs po angliski ili na postdiplomski za da mozam polesno da dobijam permanent residence .Inaku imam ekonomski fakulet sto ne e nekoja struka pa zatoa me intersira dali ako se zapisam na kurs po angliski postoi nekoj nacin da dobijam rabota viza ili kakva bilo za da ga prodolzam prestojot.Inaku postdilomski mi se posledna opcija bidejki se dosta skapi poveke od 50000 dolari za dvete godini i mislam deka ne e isplatlivo da se vlozat pogotovo za ekonomska struka.

F

FARANG

Гостин
Edno prasanje do poupatenite vo vrska so imigracija za Avstralija.Epa vaka imam rodnini vo Avstralija koj ke mi dadat garancija za viza i prestoj tamu, no neznam dali e podobro da se zapisam na kurs po angliski ili na postdiplomski za da mozam polesno da dobijam permanent residence .Inaku imam ekonomski fakulet sto ne e nekoja struka pa zatoa me intersira dali ako se zapisam na kurs po angliski postoi nekoj nacin da dobijam rabota viza ili kakva bilo za da ga prodolzam prestojot.Inaku postdilomski mi se posledna opcija bidejki se dosta skapi poveke od 50000 dolari za dvete godini i mislam deka ne e isplatlivo da se vlozat pogotovo za ekonomska struka.
Zapisi angliski i nekakov zanat. So ekonomski vo AUS sega tesko rabota bez lokalno iskustvo. Bankarskiot sektor ovde e vo kriza ko i sekade vo svetot.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
За заинтересираните, повратна карта за Мелбурн од Скопје преку Дубаи, чини 1360 евра. Значи се работи за лет со едно преседнување, до Истанбул не се оди. Чекањето во Дубаи е 5-6 саати...

H

HITCH

Гостин
За заинтересираните, повратна карта за Мелбурн од Скопје преку Дубаи, чини 1360 евра. Значи се работи за лет со едно преседнување, до Истанбул не се оди. Чекањето во Дубаи е 5-6 саати...
Зависи од авио превозникот, треба многу да се бара на нет.

Член од
2 март 2012
Мислења
6
Поени од реакции
0
Zapisi angliski i nekakov zanat. So ekonomski vo AUS sega tesko rabota bez lokalno iskustvo. Bankarskiot sektor ovde e vo kriza ko i sekade vo svetot.
Blagodaram za odgovort Farang, ke se zapisam za nekoj IT kurs ili slicno i da te prasam uste nesto dali vo praksa moze da se raboti poveke od dozvolenite 20 casa na nedela.

F

FARANG

Гостин
Blagodaram za odgovort Farang, ke se zapisam za nekoj IT kurs ili slicno i da te prasam uste nesto dali vo praksa moze da se raboti poveke od dozvolenite 20 casa na nedela.
Ako zapisuvas IT pogledaj NATIONAL BROADBAND AUSTRALIA. Ova e golem proekt od 20-30 bilioni dolari i ima dosta rabota okulu toa. Vidi sto se bara i uci toa. Sepak najdobro e da vidis koja struka se bara da dobies viza, IT moze i ne e na listata.

Za rabota 20 saati legalno, ostatokot na crno. Zavisi kaj ke ides i kako ke se snajdes mada ima rabota.

H

HITCH

Гостин
Кога ќе појдеш ќе треба да се пријавиш на курс по англиски. До петти степен не се плаќа, а шести (последен) се плаќа околу 200 AUD за 3 месеци, ама ќе можеш и да си подработуваш во меѓувреме. Откако ќе го завршиш шести степен можеш да работиш по струка или пак нешто со ВСС, без шести степен нема да ти дозволат да работиш како ВСС, ниту да се запишеш на факултет.
Прво полагај англиски да си провериш до каде си, а после појди на факултетите и распрашај се.
Овде кај судски преведувачи не преведувај ништо, оти таму преводот ти е бесплатен, а овде ќе те одерат!!!

Член од
2 март 2012
Мислења
6
Поени од реакции
0
kakva samo dezinformacija

1- jazicnite kursevi se najskapi vo avstralija
2- 6 mesecen kurs angliski kosta okolu 4500 aud
3- tuka stepenot na angliski ne se meri so peti i sesti stepen
4-osven sponsorship od kompanija ili pak zavrshen vistinski fakultet tuka sto e na lista na baransi struki mozes da sanjas za parmanent
Da te prasam KaKtus gledam deka si upaten vo rabotite dali e podobro Advanced Diploma ili Associate Degree of IT, gledam deka ba listata na barani struki ima za IT inaku imam ekonomski fakultet no nema leb od nego momentalno pa se resiv da promenam struka dodeka imam moznost da odam za Avstralija :D

Член од
20 ноември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
64
So mogul pari, muda,I uste povekje srekjA e taka se emigrira vo Australia

Член од
20 ноември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
64
А зошто "муда" ?
Zasto tuka parite sekoe utro gi bereme vo poleto, nas ne cekaat so sirokot otvoreni race da ni dadat odma rabota, preprekite sto ke gi imas sekoj den, faktot deka se raboti 10 pati potesko od mkd i ustasno visokot standard i ceni prvite nekolku godini se uzasno teski so premnogu stres.

Член од
11 декември 2009
Мислења
292
Поени од реакции
103
А на тоа мислеше.. Па нормално дека е така јас бев живеев во Перт и многу добро го знам се тоа,се прават пари ама и многу се трошат високи цени до небо спрема стандардот. Ама има една разлика.. Ако си од работа ке направиш нешто во животот а во Македонија да се отепаш од работа џабе е ништо нема да постигнеш во животот,ке работиш ко вол цел месец за една австралиска дневница

Член од
20 ноември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
64
А на тоа мислеше.. Па нормално дека е така јас бев живеев во Перт и многу добро го знам се тоа,се прават пари ама и многу се трошат високи цени до небо спрема стандардот. Ама има една разлика.. Ако си од работа ке направиш нешто во животот а во Македонија да се отепаш од работа џабе е ништо нема да постигнеш во животот,ке работиш ко вол цел месец за една австралиска дневница
I zasto se vrati nazad ?

Kajgana Shop

На врв Bottom