Како природно се добиваат килограми?

N

n/a

Гостин
Ke sednes u kafana....
pa ke jades ko `covek` i ke pies ko sto e red...
Pa posle ke vlezes u slatkarnica i ke si poracas od onie teskite baklavi...:vozbud:
edno tri-cetiri komada...
i ravno posle toa ides na spienje.
Istiot tretman (so nuzni promeni na rezimot-baklava-tolumba...crno-belo vino za da ne ti zdosadi) sproveduvaj go dva meseci...i ete ti 15 kg plus.

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
убав рецепт дечки бе луге патат за д аослабат а вие ...:):):)

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
ако мислиш да вежбаш, а строго препорачувам, тогаш во меѓувреме до тренинг уште еднаш јади само само ориз, било каков. знам дека е бљак онака да го јадеш без ништо. и обавезно минимум еден литар било каков џус, фруктал...

ручек , обавезно супичка, пилешко, риба или соја е најпрепорачливо, нормално. но не би било лошо да менуваш секој ден. јагнешко, свинско, телешко - обавезно! компир, пире-препорачливо
да те поправам Не било какоф џус ... можеби ти знаеш зашто ... :helou:

пффф моето се однесуваше за луѓе кој немаат фарма или месарница до ниф ... :tapp:

и само да се надоврзам со уште еден начин на исхрана за зголемување на килограмите кој е малце по комплексен и тежок но резултатите се многу убафи :vozbud:

1 obrok-120g oves so 500ml mleko
2 obrok-5-10belki i 100g oriz
3 obrok-200g meso ili riba
4 obrok-200g plazma,300g banani,500ml mleko(vo blender)
5 obrok-200g meso i 3 belki
6 obrok-200g oriz i 2 celi jajca
7 obrok-200g meso i 100g musli so 500ml mleko
8 obrok=4 obrok
9 obrok(ne e mnogu preporachlif ali ako mozhesh e mnogu korisen i se konzumira poslem 4 saati spienje)-3 celi jajca i 200-300ml mleko(pa produzhuvash da spies)

pozdraF

Potato

Cold hearted
Член од
18 мај 2007
Мислења
4.924
Поени од реакции
86
Riste, ja taka. Od utre ke te zemame so bratuced ti Ljafta i ke jades isto so jadame nie.

Do togaj, posle sekoj obrok jadi si po 2-3 cokolada i gotovo :)

Alek_Sk

If you wanna learn something, bring your mothers!
Член од
14 септември 2007
Мислења
614
Поени од реакции
18
So hamburgeri moze se zdebeluva..ama edno popravas drugo rasipuvas,ne e zdravo do tolku da se jade toa,so toa so vikate da jade pred da si legne toa uste postetno e,i ja dodeka ne jadam navecer ne mozam da zaspijam,ali ne jadam hamburger,neka zeme nekoja lesna hrana kolku da go zasiti,eden doktor za toa jadenje navecer mi ima kazano vaka "cel organizam spie samo zeludnikot ti se maci da ja svari hranata" toa mislam deka e loso,zemav kreatin i protein pred nekoe vreme,proteinot OK,e za masa,ja zgolemuva masata,ama kreatinot go zemav samo za energija,kolku sto znam ja kreatinot ne e za masa tuku za energija,kako i da e za da gi zema ovie 2 treba celo vreme da bide aktiven,ako ne e ke pocne da mu visat cicinja i sl:)pivskiot kvasec drzi voda,pravi apetit i te tera da jades,so ova moze da probas,pivo:)pivoto ne te zdebeluva,mislam te zdebeluva samo u stomak,ke bides kako sofer vo jsp:):):)najpametno ti e so redovna ishrana,imav instruktor dodeka vezbav i toa vikase da mi e na prvo mesto,da si znaes koga ti dorucek koga rucek koga vecera,i da ne ti se jade nisto za vreme na dorucekot stavi nesto u usta kolku da projde,da raboti zeludnikot,jadi belki,pileski stekovi...hrana so proteini,pij mleko...mlekoto ke ti pomogne da nemas tolku povredi na pr. ima kalcium u nego ke te zacvrsti malku,ako ne mozes da pies mleko ima nekoi sto ne go podnesuvaat imas takvi apcinja,kako i da e glej da si redoven u ishranata,toa e No.1.

S

Stef Bachatero

Гостин
Прво што треба да извадиш е кардио.Имаш брз метаболизам.Второ треба да идеш во теретана барем 4 пати неделно.Да вежбаш со максимална тежина,од искуство ти кажувам.Јади 5-6 оброци дневно да ти се состојат од јаглехидрати и протеини.Јаглехидрати ти се тестенини,ориз,компир.Протеини месо,јајца,соја и млечни производи.Ако имаш пари земи декстроза 290 денари ти е во калифорнија фитнес.Земај го после тренинг заедно со креатин ако имаш пари.Ако не земи јади соја,месо,јајца повеќе протеини односот на јаглехидрати со протеини да ти биде 1 спрема 2.Значи ако си тежок 50 кила треба да јадеш 100 грама протеини 200 грама јаглехидрати и 40 грама масти од добрите масти омега 3,6,9.Ако немаш пари за декстроза и сурутка протеин добар извор на брз јаглехидрат ти е Filtam Energy and Protein bar и соино брашно кое во 100 грама има 46 грама протеини.Тоа е мој совет.Ако идеш на школо земи јади и на школо али селектирана храна.Еве еден режим на исхрана пример.
Ако имаш глутамин земи од сабајле и пред да си легнеш зголемува ниво на хормон за раст
1.50 грама овесни снегулки со 300 мл млеко и 1лажица мед

2.150 грама соја(300 грама стек) со 300 грама салата било каква
3.5 белки со 300 грама варен компир
4.Млеко соја или сурутка протеин или тоа брашното,со креатин и декстроза Пред тренинг
5.Декстроза,протеин,креатин
6.300 грама стек(150 грама соја) со салата
Се јаде на секои 3 саати или 2 .
Брашното е 30 денари пола кило.
Сурутка протеин кило е од 1000 денари па се до 1800.Но колку подобар протеин толку побрзо ќе пораснеш.Како кола што подобро гориво му додаваш толку тоа побрзо иде.
Варење на сурутката трае 40 мин за да стигне до мускулите.
Варење на соја брашното е 1 и 30 мин за да стигне до мускулите.Али не е толку вкусно но со додатоци ќе го направиш вкусно.

асфалт

UNCENSORED
Член од
8 август 2005
Мислења
804
Поени од реакции
23
кај можи да се најдат протеини во ск? дајте предлог... од кој сте најмногу задоволни?

S

Stef Bachatero

Гостин
Најдобар протеин е Optimum 100 Whey Protein 2 години го држи врвот на квалитет али скап е 3600 ден 2 кила.Али затоа добиваш резултати.Земи го од Калифорниа Фитнес а можеш и од локални производители.На протеинот треба да пишува дали е концентрат или изолат.Изолат е подобар зашто е скоро 100 посто чист протеин.А во 100 грама има 75-90 посто протеин.А за најефтин досега сум нашол од Калифорниа Фитнес во 100 грама има 70 грама протеин али мешан протеин.Добар е има убав вкус се мати во блендер.Со секој протеин земи и декстроза да се упива подобро протеинот.А за маса протеин N-large2 e многу добар според мене добиваш многу добар однос на јаглехидрати и протеини.Али во македонија незнам дали се оргинал па така да биди сигурен дека можеби некогаш е плацибо ефект.

асфалт

UNCENSORED
Член од
8 август 2005
Мислења
804
Поени од реакции
23
знам за тоа, зборот ми беше кај се наоѓа точно Калифорнија Фитнес...објасни ми малце подетално да го најдам. фала однапред...

S

Stef Bachatero

Гостин
Кај соборна црква,позади корнер и попе.А сега што ќе најдеш таму имаш се од витамин А до Е,протеини чист гејнер,апчиња за слабеење не делуваат и секакви видови на апчиња.Имаш и флекс тоа се наоѓа на орце николов улицата пред енетернет.Таму ти се Биотек и Скитек добри се особено креатин и глутамин друго не сум зел.

V

Viktoranius

Гостин
Јадење брат ништо друго. Со преобилно јадење ќе биде.

_M@tR|x_

ПрвоТимец
Член од
1 декември 2007
Мислења
115
Поени од реакции
1
Само лежи и јади , и ќе станеш слон:salut:

S

Stef Bachatero

Гостин
Креатин е лошо не го користи зашто кога ќе престанеш џабе си вежбал мускулот ти бил полн со вода и со тек на време се исушува,креатин дава сила али сепак само за 2 месеца невежбање стануваш сучка.

Kajgana Shop

На врв Bottom