Како кај детето да се створи одбивност кон дрогата?

ВМРО

Loved By Few, Hated By Many, Respected By All
Член од
12 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
26
So jovo ima interesni slucki...ama ne e temata...drug pat....

gOJDO

Пациент, неизлечив
Член од
4 јануари 2006
Мислења
1.304
Поени од реакции
20
дајте му да проба

Член од
19 април 2005
Мислења
1.806
Поени од реакции
75
Бибика убаво говореше каде и како треба да се расне рожбиче, за да узрее здраво.
И Трејн спотинг - секоја недела, бар еднаш да се гледа.

Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
Aceva напиша:
Бибика убаво говореше каде и како треба да се расне рожбиче, за да узрее здраво.
И Трејн спотинг - секоја недела, бар еднаш да се гледа.
И во среда - Requiem For A Dream. Брррр.

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
Јас мислам дека родителите баш и немаат голема улога во тоа да ја створат таа одбивност. Тоа зависи од самиот карактер на човекот, ако тој е љубопитен да проба ќе проба ама сепак треба да има нешто во разумот што нема да дозволи да се случи тоа

Член од
28 јануари 2006
Мислења
260
Поени од реакции
2
KAKO KAJ DETETO DA SE STVORI ODBIVNOST KON DROGA?KUTEK I NEMA DA MU TEKNE DA SPOMNE A KAMO LI DA PROBA I KORISTI:)

mUv@ ThE DoGg

oLd ScHoOl PerSoN
Член од
29 септември 2005
Мислења
363
Поени од реакции
5
BusHav напиша:
Svesta ne moze tuku taka da se razvie kaj deteto.Mora nekoj da mu kaze sto e toa kako e ama ne bilo koj tuku nekoj vo koj deteto veruva,zaa koj znae deka ke mu ja kaze vistinata,i nekoj za koj znae deka mu misli dobro.Potoa deteto ke si ja razvie svesta iu ke sfati deka toa e stvarno glupa rabota i gotovo

не се сложувам бидејќи мене никој не ми зборувал, но, дали то значи дека тие што се дрогираат од дома му викаат браво синко така треба убав тој на мајка

PuMbA

BUCENCE
Член од
22 февруари 2006
Мислења
1.064
Поени од реакции
2
јас мислам додека не види самото дете дека тоа е лошо ништо не правите додека му:star::pop: намерно ќе земе тоа да го прави да види како е така да само ке си увиди дека е лошо и такви срања :nerv:

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
Уште од мало треба да му се „всади” во главата дека тоа е лошо и треба почесто да гледа емисии и документарци за наркоманите и за тоа што им го прави дрогата. Исто така , не би било лошо ако од мало почни да спортува, така ќе се оттргни уште повеќе.

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Да, да се зборува дека е лошо. Ама не е само за тоа. Детето треба целосно да се изгради во здрава личност која нема да посегне по ништо непотребно. Значи целосното воспитување е пресудно за тоа какво ќе биде едно дете. Всади му самосвест....

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
treba da mu se dade sloboda vo zivotot i ubavo da mu se objasni za drogata a ako trgnal po los pat eden ubav kotek ke svrsi rabota

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Кога се работи за дрога ќотекот најмалку помага!

N

Nen@d

Гостин
Општеството е преполно со наркомани. Детето доколку е разумно не би му паднало ни на крај памет да стане како некој кој стално го оговараат низ град за дрогата, зашто убаво знаеме дека како таквите луѓе изгледаат. А плус тоа денес има толку многу кампањи против дрогата, така да детето има веројатност да види некоја од нив. Трет начин е у школо учебниците по биологија укажуваат на последиците од дрогата. И четврто и најважно е детето да не се запостави од родителите зашто како такво често ќе биде обврзан сам да се "грижи" за себе на било каков начин уште од најмала возраст.

Ece

*Sunshine*
Член од
7 јули 2006
Мислења
2.567
Поени од реакции
47
Ако самото дете знае дека дрогата е лоша, пред да проба (и да стане зависно,нормално), да се трга од неа и од другарите кои ја користат.

Kajgana Shop

На врв Bottom