Да,зошто не каде сте Македонци?И во песнава ли ти пречи?
Да,зошто не каде сте Македонци?И во песнава ли ти пречи?
Во Америка син му на Бајден шмркаше во Белата Куќа па ништо не се случи. На крајот татко му го помилуваЗбораме за нормална држава како треба да функционира, знајме дека кај нас тоа е невозможно.
Во Австралија министер си поднесе оставка откако ќерка му возела над 200км на час во пијана состојба, така беше мислам случајот, одамна е.
Кај нас луѓе газат секој ден на пешачки и има луѓе кои се на слобода.
Ама тука секој ропак има врски в полиција не е само син му на некој си висок функционерВо Америка син му на Бајден шмркаше во Белата Куќа па ништо не се случи. На крајот татко му го помилува![]()
И мене ми пречи, друго како отворач на темава да те прашам, пошто во МКД не живеат само Македонци, дел од ниве уште помалку ги почитуваат законите, зошто темава си ја ословила само за нас плус со понижуваќки контекст.И во песнава ли ти пречи?
Decko moze li da me citiras kaj sum go rekla toa?Еве @Darling таа е најпаметна, таа цело време кажува обезбедувањето било криво, и тоа требало да сноси најголема одговорност.
Нема ништо понижувачко во темава, но кој како си се чувствува, немам намера да разглабам за тоа....а тоа дека ни треба ќотек сосема се согласувам, веројатно само режим може да не опамети.И мене ми пречи, друго како отворач на темава да те прашам, пошто во МКД не живеат само Македонци, дел од ниве уште помалку ги почитуваат законите, зошто темава си ја ословила само за нас плус со понижуваќки контекст.
Инаку да одговарам на прашањето, и Македонците и Албанците и сите други ќе се научат да ги почитуваат законите исто како што ги имаат научено германците, со ќотек и високи казни, ама тогаш ќе викате РЕЖИМ било.
Другите од време биле само пљачкаши и кољачи во Македонија. Затоа од нив по дифолт не се очекува да почитуваат закони.И мене ми пречи, друго како отворач на темава да те прашам, пошто во МКД не живеат само Македонци, дел од ниве уште помалку ги почитуваат законите, зошто темава си ја ословила само за нас плус со понижуваќки контекст.
Инаку да одговарам на прашањето, и Македонците и Албанците и сите други ќе се научат да ги почитуваат законите исто како што ги имаат научено германците, со ќотек и високи казни, ама тогаш ќе викате РЕЖИМ било.
Е, баш ова.Заебано е што секој со секого е рода и комшија. Тоа само бетер ќе ги прави работите во иднина, најлошото од колективизмот го имаме усвоено и тоа ни е најнормално.
А што очекуваш ти, во септичка јама Златен делишес да береш? Поставуваш дилема од типот јајцето и кокошката, безбеден си у секој случај! Кажи батка, кај е лекот, ние болеста ја знаеме!Е, баш ова.
Нека дигне 2 прста било кој од нас што никогаш не искористил познанство за да заврши некоја работа побрзо или да се извлече од нешто.
Дури и сами луѓето се нудат да ти завршат услуга очекувајќи противуслуга некогаш во иднина.
Уште долго време ќе чекаме да ни најдат лек, така изгледа, ни нема спас.Кажи батка, кај е лекот, ние болеста ја знаеме!
Не е секогаш до домашното воспитување. Може дома да бидеш најдобро воспитан ама кога не те гледаат родители и роднини да си заникаде.Се потекнува од домашното воспитување