Како, како да се научи македончето да почитува закони?

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.908
Поени од реакции
12.579
Збораме за нормална држава како треба да функционира, знајме дека кај нас тоа е невозможно.
Во Австралија министер си поднесе оставка откако ќерка му возела над 200км на час во пијана состојба, така беше мислам случајот, одамна е.

Кај нас луѓе газат секој ден на пешачки и има луѓе кои се на слобода.
Во Америка син му на Бајден шмркаше во Белата Куќа па ништо не се случи. На крајот татко му го помилува :icon_lol:

Член од
5 март 2018
Мислења
17.842
Поени од реакции
20.609
Во Америка син му на Бајден шмркаше во Белата Куќа па ништо не се случи. На крајот татко му го помилува :icon_lol:
Ама тука секој ропак има врски в полиција не е само син му на некој си висок функционер
Тука за едно кило крастајци полицајците се продаваат и едно кафе муфте шо го пијат по кафичи ( секоја чест на исклучоци)

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.598
Поени од реакции
9.571
И во песнава ли ти пречи?
И мене ми пречи, друго како отворач на темава да те прашам, пошто во МКД не живеат само Македонци, дел од ниве уште помалку ги почитуваат законите, зошто темава си ја ословила само за нас плус со понижуваќки контекст.
Инаку да одговарам на прашањето, и Македонците и Албанците и сите други ќе се научат да ги почитуваат законите исто како што ги имаат научено германците, со ќотек и високи казни, ама тогаш ќе викате РЕЖИМ било.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.713
Поени од реакции
31.624
Еве @Darling таа е најпаметна, таа цело време кажува обезбедувањето било криво, и тоа требало да сноси најголема одговорност.
Decko moze li da me citiras kaj sum go rekla toa?
Dokazi.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.781
Поени од реакции
10.749
И мене ми пречи, друго како отворач на темава да те прашам, пошто во МКД не живеат само Македонци, дел од ниве уште помалку ги почитуваат законите, зошто темава си ја ословила само за нас плус со понижуваќки контекст.
Инаку да одговарам на прашањето, и Македонците и Албанците и сите други ќе се научат да ги почитуваат законите исто како што ги имаат научено германците, со ќотек и високи казни, ама тогаш ќе викате РЕЖИМ било.
Нема ништо понижувачко во темава, но кој како си се чувствува, немам намера да разглабам за тоа....а тоа дека ни треба ќотек сосема се согласувам, веројатно само режим може да не опамети.

пс
Додека пишувам, некој што живее над мене во зградава, чисти вреќа од усисивач, летаат партали :toe:

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
17.173
Поени од реакции
52.359
Заебано е што секој со секого е рода и комшија. Тоа само бетер ќе ги прави работите во иднина, најлошото од колективизмот го имаме усвоено и тоа ни е најнормално.

Член од
7 декември 2019
Мислења
5.049
Поени од реакции
9.200
Другите од време биле само пљачкаши и кољачи во Македонија. Затоа од нив по дифолт не се очекува да почитуваат закони.
Цигани сечат дрва, крадат трансформатори, аљбанци ја пљачкаат државата, србите ја контролираат, власите судат. Сите тие се над законот, почитување на закон се однесува само на нас. Може и тука лежи одговорот!

Joshua_Tree

Samo na minuvanje...
Член од
21 март 2010
Мислења
1.425
Поени од реакции
4.795
...денешницата во која живееме, е сведок на едно разорно политичко и економско Цунами. Политиката и економијата што ја познаваме полека но сигурно изумира
...политичките и економските експерти бараат спас за еден пациент со неизлечива дијагноза и одброени денови за живот. Државите и политичките системи се спремаат за комплетен колапс.
...а ние на Балканот уште се занимаваме со старите болести. Зошто? Оти така ни одговара, па којзнае, можеби следните избори ќе дојди комшијата за министер па ќе ми најди некоја работичка во државно
...а дотогаш ќе викаме и плукаме по сите останати што не ми помогнале во мојот личен животен приоритет...кафенце, рекла-казала и продавање на ветер и магла :)

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.243
Поени од реакции
962
Заебано е што секој со секого е рода и комшија. Тоа само бетер ќе ги прави работите во иднина, најлошото од колективизмот го имаме усвоено и тоа ни е најнормално.
Е, баш ова.
Нека дигне 2 прста било кој од нас што никогаш не искористил познанство за да заврши некоја работа побрзо или да се извлече од нешто.
Дури и сами луѓето се нудат да ти завршат услуга очекувајќи противуслуга некогаш во иднина.

Член од
7 декември 2019
Мислења
5.049
Поени од реакции
9.200
Е, баш ова.
Нека дигне 2 прста било кој од нас што никогаш не искористил познанство за да заврши некоја работа побрзо или да се извлече од нешто.
Дури и сами луѓето се нудат да ти завршат услуга очекувајќи противуслуга некогаш во иднина.
А што очекуваш ти, во септичка јама Златен делишес да береш? Поставуваш дилема од типот јајцето и кокошката, безбеден си у секој случај! Кажи батка, кај е лекот, ние болеста ја знаеме!

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.362
Поени од реакции
8.582
Се потекнува од домашното воспитување
Не е секогаш до домашното воспитување. Може дома да бидеш најдобро воспитан ама кога не те гледаат родители и роднини да си заникаде.

Некогаш и кругот на пријатели и многу други фактори влијаат на тоа каков ќе бидеш.

Kajgana Shop

На врв Bottom